Zdravím,
svůj počítač mám asi měsíc. Poskládal jsem si ho sám. Vše funguje v naprostém pořádku. Akorát poslední dva týdny, vždy při zapnutí PC začne interní reproduktor pípat. To trvá asi 3 - 4 minuty a pak vše pokračuje normálně. Předtím jsem tento problém neměl. Večer PC normálně vypnu a ráno zas to pitomé pípání při startu. Zajímavé, že když PC při práci restatuji, nebo na krátkou dobu vypnu, třeba po instalaci která restart vyžaduje,tak se toto neděje a počítač se rozjede normálně. Prosím poraďte, ten kravál a čekání co bude, mi po ránu fakt leze na nervy. Dík.
Problém při zapnutí PC Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém při zapnutí PC
Zdravím,
co je to za desku? Občas jsou i skříně se signalizací zapnutí. Jinak PC normálně naběhne i s tím pískáním? Jak to pískání zní? (přerušované, vysoké,..)
co je to za desku? Občas jsou i skříně se signalizací zapnutí. Jinak PC normálně naběhne i s tím pískáním? Jak to pískání zní? (přerušované, vysoké,..)
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Je to deska gigabyte GA-770T-USB3 rev. 1.0, vždycky dlouze zapíská, potom dvě vteřiny pauza a zas na novo. Asi po 3 - 4 minutách se počítač normálně rozjede. Jo a je to tutově ten interní mrňavý reproduktor, který je připojen přímo na desku.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nemáš zaplou detekci přehřátí nebo poruchy ventilátoru?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
S tou detekcí nevím, to najdu v BIOSu?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jo
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
v BIOSu je detekce vypnutá. Když jsem PC sestavil, šlapalo vše normálně. Jednou jsem vlezl do skříně, protože jsem potřeboval trochu uspořádat kabely. Něco jsem poodpojoval, pak zase zapojil zpět. Je možné, že jsem některé napájecí konektory připojil k l´jiným komponentům, než jak to bylo původně. Samozřejně, že když jsem to dělal, byl počítač vypnutý, včetně vypínače přímo na zdroji. A právě když jsem po tomto drobném zásahu PC zapnul, stalo se to poprvé.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podívej se jestli všechny kabely dobře sedí
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj teploty, pokud se neobjeví problém udělej Clear CMOS a bylo by dobré uvést co máš v desce zapojené. CPU,GK,RAM,zdroj atd.
A já si staviteli tipnu jaký je problém. Špatn¨ě namazaný CPU pastou či dosedá špatně chladič na CPU.
A já si staviteli tipnu jaký je problém. Špatn¨ě namazaný CPU pastou či dosedá špatně chladič na CPU.

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Jak to pípá? Mám knížku, kde jsou všechny signalizace BIOSu (pomohlo mi to velmi), tak bych se mohl podívat...
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tos nám toho řekl, jéjej já se toho dozvěděl. Já mám doma dvě knížky tak já se podívám taky.
Mám podobnou desku jako ty, asi taky velice, ne-li stejný BIOS tak bys mohl být trošku vstřícnější
V knížce ti nenapíšou cos při montáži z... provedl špatně

Mám podobnou desku jako ty, asi taky velice, ne-li stejný BIOS tak bys mohl být trošku vstřícnější

V knížce ti nenapíšou cos při montáži z... provedl špatně

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Parametry:
deska: Gigabyte GA-770T-USB3 rev 1.0
CPU: AMD Phenom II X2 550 Black edition 3,1 GHz
paměť: Zeppelin Gold-Evolve 4GB DDR3
graf. karta: ASUS EAH 5750 512MB DDR5
HDD: 750GB SATA2 7200rpm, 160GB ATA 7200rpm
zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W
OS Windows 7 Professional
Kabely sedí dobře. Co se týče pasty mezi chladičem a procesorem, bylo mi řečeno, že už není třeba mazat (byl zakoupen v boxu s chladičem)
Co se týče pípání: dlouhý tón, dvě vteřiny ticho a tohle se opakuje po dobu 3-4 minuty, jak už jsem výše uvedl.
Jinak montáž proběhla bez problémů a počítač se rozjel napoprvé. Trochu mi vadil nedostatek prostoru ve skříni, protože mám ruce jak lopaty. Instalace OS taky v klidu.
Víc nevím, co bych k tomu dodal. Tak a teď jdu zkusit Clear CMOS, nebo radši ne?
deska: Gigabyte GA-770T-USB3 rev 1.0
CPU: AMD Phenom II X2 550 Black edition 3,1 GHz
paměť: Zeppelin Gold-Evolve 4GB DDR3
graf. karta: ASUS EAH 5750 512MB DDR5
HDD: 750GB SATA2 7200rpm, 160GB ATA 7200rpm
zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W
OS Windows 7 Professional
Kabely sedí dobře. Co se týče pasty mezi chladičem a procesorem, bylo mi řečeno, že už není třeba mazat (byl zakoupen v boxu s chladičem)
Co se týče pípání: dlouhý tón, dvě vteřiny ticho a tohle se opakuje po dobu 3-4 minuty, jak už jsem výše uvedl.
Jinak montáž proběhla bez problémů a počítač se rozjel napoprvé. Trochu mi vadil nedostatek prostoru ve skříni, protože mám ruce jak lopaty. Instalace OS taky v klidu.
Víc nevím, co bych k tomu dodal. Tak a teď jdu zkusit Clear CMOS, nebo radši ne?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1802
-
od MrVoltz
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 14:29