Předem upozorňuji, že se jedná o strýcovo PC.
Vše fungovalo OK a jako antivir byl NORTON 2010 ve zkušební verzi(nebyl odinstalován). Ta vypršela a tak instaloval z CD Gigabyte Antivirus Kaspersky. Po dokončení instalace a odklepnutí finish - došlo k restartu - a PC už nenajel. Hlásí, že nemůže nalézt svazek. Oprava systému k ničemu nevede, stejně tak jako obyčejné spuštění. Podařilo se jej spustit v nouzovém režimu, ale tam jsou všechny služby vypnuté, vše co by se dalo dělat s antiviry, instalací a odinstalací ... co radíte? V BIOSU jsem nic zvláštního neviděl, přesto jsem provedl "Load Optimized defaults".
Zkusil jsem v nouzovém režimu vypnout jako spuštění služby Nortona a Kasperskyho, ale stejný problém. CD Linux z Chip funguje.
Po instalaci antiviru nenaběhne Windows Vyřešeno
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Po instalaci antiviru nenaběhne Windows Vyřešeno
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Po instalaci antiviru nenaběhne Windows
Nikdo neví, nikoho nic nenapadá? OS už je znovu nainstalován na jiném svazku, ale problém prvního svazku tedy OS na disku C: stále přetrvává. Jak opravit systém v nouzovém režimu?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Prostě v nouzovém režimu, v editoru registru zakázat ovladače filtru souborového systému, které si antivir nainstaloval.
I když vyprší licence, ovladače se zavádějí dál a jak je známo, dva antiviry v jednom systému, není nejlepší nápad.
Pokud mi vyexportuješ do souboru klíč s registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services, vytvoříš systémovou zprávu v SystemExploreru (bez té bych se v nejhorším obešel) a někam mi to upneš, tak ti pomůžu.
Jinak nejprve zkus při startu F8 a poslední známou funkční konfiguraci.
V nouzovém režimu se ty antiviry odinstalovat nedají?
I když vyprší licence, ovladače se zavádějí dál a jak je známo, dva antiviry v jednom systému, není nejlepší nápad.
Pokud mi vyexportuješ do souboru klíč s registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services, vytvoříš systémovou zprávu v SystemExploreru (bez té bych se v nejhorším obešel) a někam mi to upneš, tak ti pomůžu.
Jinak nejprve zkus při startu F8 a poslední známou funkční konfiguraci.
V nouzovém režimu se ty antiviry odinstalovat nedají?
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
samotarrk píše:Pokud mi vyexportuješ do souboru klíč s registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services, vytvoříš systémovou zprávu v SystemExploreru (bez té bych se v nejhorším obešel) a někam mi to upneš, tak ti pomůžu.
Děkuji za snahu, ale již to není potřeba.
Druhý den, jen tak jsem to zkusil spustit a co se nestalo. Najelo to. Jestli druhá instalace na jiném svazku nějak opravila spuštění staršího systému, nevím, ale fungovalo to. Byly však stále problémy a to i po důkladné odinstalaci Kasperskyho a Nortona, po vyčištění registru (CCleaner) a to tyto: Služba obnovení systému byla vypnutá a nešla zapnout a miniaplikace na ploše se nezobrazovaly správně. Např. hodiny vypadaly takto: červená čára v černém rámečku. Jiné miniaplikace se nezobrazily vůbec a nebo jen bílý malinký čtvereček s křížkem pro vypnutí. A ani instalace nových miniaplikací nefungovala, tedy zobrazovaly se špatně. Jen jediná miniaplikace fungovala a to hp tiskárny. A jelikož šlo jen o zálohu e-mailů (účty, pošta) a záložek Firefoxu a Chromu, ostatní data byla zazálohována na externí disk tak jsme se rozhodli pro úplně novou instalaci a vymazání staré, nefunkční. Nijak moc programů tam nainstalováno nebylo (starší člověk toho tolik nepootřebuje) a tak to byla záležitost na pár hodin.
Stát se to však na mém PC tak vraždím

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3796
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
30 lis 2024 16:21
-
- 3
- 3890
-
od RIKI22
27 srp 2025 20:29
-
- 8
- 9123
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 4554
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
-
- 19
- 10269
-
od michal84