Nenajede win XP Vyřešeno
Nenajede win XP
Zdravím... Chtěl bych poradit ohledně mého PC, zkoušel sem zapojit na muj PC postupně 3HDD s funkčním win XP, ale ani jeden mi nenajel. do biosu se normalně dostanu, uvodni obrazovka normalně najede, ale jak ma začit načitat win, tak jen problikne obrazovka a restartuje se to. zkoušel sem to jak s HDD sata, tak s HDD ata133. tak mě napadlo jestli to třeba nemuže byt něco s hardwarem(zakl. deska nebo grafika).
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nenajede win XP
Vítej na PC-HELP
No, vzhledem k tomu, že většina licencí OS je vázána na desku, tak pochybuju, že to projde. Pády jsou sice způsobené konfliktem driverů a hardware, nicméně i kdyby Ti systém najel, tak se nespustí a hodí Ti chybu aktivace, či tak nějak.
Doporučuji to nezkoušet, mohl bys taky přijít o aktivační klíče (nebo někdo, kdo Ti disk půjčil), pokud bys narazil na disk se systémem, který najede.
Nenapsal jsi důvod, proč zkoušíš najet různé disky se systémem?? Když chceš rozjet Win (třeba na novém disku, ...), musíš začít s čistou instalací.

Doporučuji to nezkoušet, mohl bys taky přijít o aktivační klíče (nebo někdo, kdo Ti disk půjčil), pokud bys narazil na disk se systémem, který najede.
Nenapsal jsi důvod, proč zkoušíš najet různé disky se systémem?? Když chceš rozjet Win (třeba na novém disku, ...), musíš začít s čistou instalací.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Nejde mi totiž na tom pc win xp vubec naistalovat, zkoušel sem to na vice disku(kdyby to nahoudou bylo vadnym diskem ale neni). po vytvořeni oddilu a zformatovani, se pak načitaji soubory a při tom načitani se to vždycky sekne(zkoušel sem i jine mechaniky i jine XPčka od znamych a vždycky se to ři to načitani souboru sekne a vyhodi se ta klasicka modra obrazovka, že win musi byt ukončen...
teďkom už se ta modra obrazovka - ukončeni win z duvodu nejake chyby vyhodi hned, jak se dokonči načitani těch prvních driveru při instalaci(cca 3min po nabootovaní)... zkoušel sem i win vista a taky se to vypne při začatku instalace. Zkoušel sem měnit harddisky i paměti, tak mě už jen napada, jestli to neni zakladni deskou popř. grafikou(procesor sem vyloučil, protože to by jinak nenajelo vubec)
Zkus livko Linuxu.
nejde...
černa obrazovka s blikajícím podtržítkem....

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nenajede win XP Vyřešeno
Stáhni si boot CD memetest a projeď paměti na chyby. Už jsi vyzkoušel disky a mechaniky, toto poslední zbývá (potom ještě IDE a SATA kabely, ale když to dělá u všech?).
Pokud máš více pamětí, zkoušej je samostatně po jedné. Rovněž můžeš zkusit instalaci jen s jednou pamětí, třeba natrefíš na tu dobrou.
Pokud máš více pamětí, zkoušej je samostatně po jedné. Rovněž můžeš zkusit instalaci jen s jednou pamětí, třeba natrefíš na tu dobrou.

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
kamoš mi projel disk na sedmičkach a byly tam chyby, tak to opravil a jede to... jinak dik:-)
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”