Dobrý den prosím vás mohl by mi někdo poradit ?? Dnes jsem si pořídil můj I. Notebook Hp Probook ..
Když jsem vzal Optický kabel od internetu z PC a připojil jsem ho do Notasu tak se prostě nemohu dostat na internet .. Poradí mi někdo ?? co mám udělat ? děkuji už přede :-) Prosím o rychlou odpověď
Notebook problém s Internetovým kabelem
- Pospik2705
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Notebook problém s Internetovým kabelem
Optický kabel? Pochybuju že má HP vstup pro optiku.
Máš IP z DHCP od providera nebo ho musíš zadávat ručně?
Máš IP z DHCP od providera nebo ho musíš zadávat ručně?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Pospik2705
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
newím o cem mluvis ..:(
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš na PC, ze kterého jsi ten kabel vzal, nastavené IP napevno nebo si ho ten PC bere z DHCP?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- Pospik2705
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No je tam napsáno Přiřazeno serverem DHCP . a co mam teda dělat ?
Ak si úplný laik, tak to bude dosť optiažne. Aký máš operačný systém?
V každom prípade choď do Ovládacie panely - Sieťové pripojenia - Lokálne pripojenie (toto je vlastne tvoja sieťová karta v notebooku) - pravé tlačítko na myši - Stav - Podrobnosti.
Dve podstatné veci: aká je tvoja IP adresa, a aká je pridelená IP adresa DHCP.
Ešte treba skontrolovať nastavenie TCPIP: Ovládacie panely - Sieťové pripojenia - Lokálne pripojenie (toto je vlastne tvoja sieťová karta v notebooku) - pravé tlačítko na myši - Vlastnosti - Internet protokol TCP/IP. Tu by mali byť nastavenia obe na získať automaticky.
Tieto nastavenia však závisia od nastavenia provajdera.
Ak nastavíš notebook podľa PC, malo by ti to fungovať.
Ak máš ale W7, tak ono to nebude také jednoduché, lebo tu sám systém robí sieťové nastavenia a treba viac krát urobiť krok, aby systém urobil nastavenia.
V každom prípade choď do Ovládacie panely - Sieťové pripojenia - Lokálne pripojenie (toto je vlastne tvoja sieťová karta v notebooku) - pravé tlačítko na myši - Stav - Podrobnosti.
Dve podstatné veci: aká je tvoja IP adresa, a aká je pridelená IP adresa DHCP.
Ešte treba skontrolovať nastavenie TCPIP: Ovládacie panely - Sieťové pripojenia - Lokálne pripojenie (toto je vlastne tvoja sieťová karta v notebooku) - pravé tlačítko na myši - Vlastnosti - Internet protokol TCP/IP. Tu by mali byť nastavenia obe na získať automaticky.
Tieto nastavenia však závisia od nastavenia provajdera.
Ak nastavíš notebook podľa PC, malo by ti to fungovať.
Ak máš ale W7, tak ono to nebude také jednoduché, lebo tu sám systém robí sieťové nastavenia a treba viac krát urobiť krok, aby systém urobil nastavenia.
Ešte ma napadlo - či tvoj poskytovateľ nemá zapnutú ochranu podľa MAC adresy - je to jedinečné číslo, ktoré má každá sieťová karta. Pokým má tvoj internetový poskytovateľ túto ochranu, zostáva ti buď požiadať poskytovateľa (provajdera) u úpravu nastavení, alebo si stiahni program, ktorým vieš oklamať MAC adresu sieťovej karty. Toto je však úloha pre odborníka.
MAC adresa je vlastne Fyzická adresa v obrázku Sieťové pripojenie - podrobnosti.
MAC adresa je vlastne Fyzická adresa v obrázku Sieťové pripojenie - podrobnosti.
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Docela by mě zajímalo, zda máš nainstalované ovladače k síťové kartě.
- Pospik2705
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ovladače tam už jsou :-) a to DNS tak to už jsem napsal poskytovateli tak čekám až mi to uvolní ...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Viděl bych to na tu MAC. To budeš muset ale řešit s tvým poskytovatelem
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3585
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 13:25