Zdravim, po dlouhé době zase potřebuji pomoct. Poslední dobou se mi začal vypínat PC při náročných aplikacích a hrách. Bylo mi jasné, že se něco přehřívá. Po pár testech jsem zjistil, že je to procesor. Vyfoukal jsem tedy prach z chladiče a doufal, že jsem problém vyřešil. Nestalo se tak. Počítač se furt sám vypínal. Napadlo mě tedy, že problém bude v teplovodivé pastě (PC předtim běželo bez problému asi rok, mohla pasta uschnout?(nebo nějak se pokazit, nevim co se s ní muže stát.)) Chci tedy odmontovat chladič a zkontrolovat to, popř. vyměnit. Mám nechat CPU v socketu? nebo to mám všechno vyndat na stůl? Je moje úvaha správná? nějáké rady? Dík.
Jinak CPU je AMD Athlon X2 6000+, chladič je boxovej (ale neni to takovej brak, má dokonce i heatpipe), zdroj je Forton 500W (zbytek je v podpisu)
Výměna pasty, demontáž procesoru - dělám to dobře?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výměna pasty, demontáž procesoru - dělám to dobře?
Polož si bednu bokem na stůl a sundej jen chladič, desku ne. Očistíš původní pastu, naneseš novou a chladič nasadíš zpátky. Neměl by nastat nijaký problém.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Pozor taky, abys pastu nanesl rovnoměrně a žádnou tlustou vrstvu (není to chleba sádlem
).

- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Když už bude chladič dole, tak cpu není problém vyndat. Lépe se bude čistit. Stačí důkladně otřít papírovým kapesníkem.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 4288
-
od Montys
Zobrazit poslední příspěvek
25 lis 2024 14:04
-
-
Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS - 7
- 5839
-
od drobino
22 pro 2024 12:47
-
-
-
Poradí mi někdo dobré offline hry pro telefon nubia. Příloha(y)
od pidlo » 23 čer 2024 14:48 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 3915
-
od MrVoltz
25 čer 2024 21:49
-
-
- 2
- 2168
-
od viktorsavo