Jaký HDdisk? Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Jaký HDdisk?

Příspěvekod jaojao » 08 čer 2010 08:02

Ahoj,
řeším dilema mám oba disky už téměř plné, tak nevím jestli přidat další, nebo to řešit externím a jakým, koukal jsem se a "padl mi do oka" tento
(Moje sestava je v dole podpise :smile: )

(Přikláním se spíše k tomu externímu HDD, jelikož jsem se koukal a moc místa tam na další není a též související nárůst teploty u HDD i v PC, pokud bych je přeskupil a napráskal tak těsněji nad sebe. :? )

Přikládám ještě tuto "kolekci" k posouzení jestli se tu dá něco solidního vybrat.

Co vy na to?
Díky.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Reklama
zdenakrapek
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jaký HDdisk?

Příspěvekod zdenakrapek » 08 čer 2010 10:10

urcite ho vem jsou to nelepsi externaky: http://www.xcomputer.cz/externi-disk-we ... 138306.htm
ja si ho budu kupovat taky ale 1TB :smile:

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 08 čer 2010 10:14

Dík za doporučení, uvažuji i o tom větším, ale mám z toho "hrůzu" už mi to připadá megalománie či teramegalománie :lol:
ten 1000Gb je tady to už je i kapku "mastnější" :smile:
Prostě nemám s takovým "obrem" žádnou zkušenost, tak na to pokukuju spíše s respektem a bázní :smile:
Naposledy upravil(a) jaojao dne 08 čer 2010 10:33, celkem upraveno 1 x.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 08 čer 2010 10:32

Na to lze odpovědět jedním z Murphyho zákonů a to: Žádný harddisk není dost velký. :lol:

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 08 čer 2010 10:34

To je hezké, ale když to klekne tak si tu spoustu ztracených dat neumím ani představit, to je to co mne na tom tak děsí :lol:
na druhou stranu ono každá ztráta je bolestná :D

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 08 čer 2010 10:38

1TB už dnes není žádný obr, pokud jsem správně pochopil, že mluvíš o 1TB. Obři po kterých pokukuju já jsou 1,5 TB a 2TB. První tedy 1,5TB (jako interní) nenabízejí dostatečný výkon a druhý tedy 2TB už je drahý i když v poměru kč/GB jsou nejlepší.

Je to o ceně. Interní 500GB seženeš za polovinu !!! A 1TB za stejnou cenu !!! Taky dlouho pokukuju po jiném HDD a taky jsem se rozhodoval zda externí či interní. Externí stojí více peněz a nevím proč mám k nim menší důvěru. Interní jsou více kupované (uživatel o nich více ví) a jelikož se mi jich do skříně vejde dost a nebyly by namačkané tak zatím u mě vede interní a to 1TB Samsung nebo 2TB WD. Ale jakou tedy kapacitu, na tom jsme oba stejně.

Osobnmí zkušenost mám z externím HDD Toshiba. Vypadá pekně, funguje rychle, problémy nejsou a všiml jsem si, že jsou dražší než ostatní 500GB, stojí cca 2000kč tak asi to nebude nejhorší volba, ale jak říkám ta cena :? a podle mě malá kapacita. Myslíš na budoucnost? Aby si pak neměl na stole 11 externích HDD :lol:
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 08 čer 2010 10:45

Žádný disk nežije věčně a to že bude mít větší kapacitu neznamená, že se nebude zálohovat. Další možnost je koupit síťové úložiště s RAID. Dát do něj disky pro serverový běh (např. Seagate je odlišuje písmenem N (http://www.alza.cz/seagate-barracuda-es-2-d76059.htm). To je už ovšem s cenou někde jinde. Ani tohle řešení však nenahrazuje zálohování.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 08 čer 2010 10:46

samotarrk Aby si pak neměl na stole 11 externích HDD :lol:

To je to druhé čeho se taky děsím :lol:

ITCrowd píše:Žádný disk nežije věčně .... Ani tohle řešení však nenahrazuje zálohování.

vypadá to, že se z toho jednou fakticky uzálohujeme :lol:
Naposledy upravil(a) jaojao dne 08 čer 2010 10:48, celkem upraveno 1 x.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 08 čer 2010 10:47

Proboha asi bychom se ho měli zeptat jaká to důležitá data vlastní. Pro mě jsou projekty dvd/avchd nad vše oststní a zálohuji:

1) mám je tady na prvním disku
2) mám je tady na druhém disku
3) mám je na dvd

nabízí se další možnosti:

4) mít je na externím disku
5) mít je zabalené do raru na DVD
6) mít je zabalené do raru na internetu

Stačí nebo budem pokračovat?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 08 čer 2010 10:51

samotarrk
a zálohuji:
1) mám je tady na prvním disku 2) mám je tady na druhém disku 3) mám je na dvd
nabízí se další možnosti:
4) mít je na externím disku 5) mít je zabalené do raru na DVD 6) mít je zabalené do raru na internetu

To je přesně ten třetí důvod proč se budím hrůzou :lol:

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 08 čer 2010 10:56

A kdo tě tak děsí tou poruchovostí HDD?

Máme 11 let starý Pc a HDD jedou, 5 let staré PC a HDD jedou, 2 roky staré PC a HDD jedou, 2 měsíce staré PC a HDD jede ... neboj občas se najdou strašácí, ale ti dělají jenom bu bu bu :lol:

A co se týká teplot ve skříni. Kup si novou, lepší, pořádnou. Stále lepší investice, než kvůli nevhodné skříni kupovat o 100% dražší HDD.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 08 čer 2010 11:03

To samotarrk: gratuluji. Mít takové zkušenosti všichni, asi by všechny firmy zabývající se záchranou dat z poškozených hdd umřely hladem. To, že tomu tak není považuji za důkaz, že k haváriím hdd dochází a že se nezálohuje. :lol:

Zpět na “Vše ostatní (hw)”