1TB už dnes není žádný obr, pokud jsem správně pochopil, že mluvíš o 1TB. Obři po kterých pokukuju já jsou 1,5 TB a 2TB. První tedy 1,5TB (jako interní) nenabízejí dostatečný výkon a druhý tedy 2TB už je drahý i když v poměru kč/GB jsou nejlepší.
Je to o ceně. Interní 500GB seženeš za polovinu !!! A 1TB za stejnou cenu !!! Taky dlouho pokukuju po jiném HDD a taky jsem se rozhodoval zda externí či interní. Externí stojí více peněz a nevím proč mám k nim menší důvěru. Interní jsou více kupované (uživatel o nich více ví) a jelikož se mi jich do skříně vejde dost a nebyly by namačkané tak zatím u mě vede interní a to 1TB Samsung nebo 2TB WD. Ale jakou tedy kapacitu, na tom jsme oba stejně.
Osobnmí zkušenost mám z externím HDD Toshiba. Vypadá pekně, funguje rychle, problémy nejsou a všiml jsem si, že jsou dražší než ostatní 500GB, stojí cca 2000kč tak asi to nebude nejhorší volba, ale jak říkám ta cena

a podle mě malá kapacita. Myslíš na budoucnost? Aby si pak neměl na stole 11 externích HDD

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540