V externím hdd Toshiba praská.* Vyřešeno
V externím hdd Toshiba praská.*
dobrý den koupil jsem si externí hdd od Toshiby a kdys ho napojim tak to vněm praská a potom přestane a nikdy praská to vněm pořát,kdyš ho napojim do PC tak nikdy neběhna kolikrát bez problému a nikdy nenaběhne vůbec tet jsemi stalo že v PC je píšeto disk E (mněl jsem ho pojmenovanej na vojak3),a nikdy zas že chce na formátovat. děkuju
Windows 11 PRO 64bit, Základní deska: Asus Strix B550-F Gaming, CPU: AMD Ryzen 5 5600, Grafická karta: ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3060 Ti O8G GDDR6X, Ram: Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16, Disk: Kingston KC3000 NVMe 1TB, Chladič: Endorfy Fera 5, Zdroj: MSI MPG A650GF
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: externí hdd Toshiba
My nemluvit řečí tvůj kmen. Hergot chlape, po tobě se to vůbec nedá číst. Nevím jestli to praská nikdy nebo někdy (a to je ě daleko od i na klávesnici - překlep to asi nebude).
Až to napíšeš nějak srozumitelně, tak se možná najde někdo kdo poradí
Až to napíšeš nějak srozumitelně, tak se možná najde někdo kdo poradí
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
sorry no praskáto v tom ze začátku a praskáto tam třeba i pořát (jak kdy) mně de oto proč nikdy naběhne a nikdy ne tet momentalně nechce vůbec naskočit data ale píše to jen dik E a nic vnim neni a kdyš dám vlastnosti tak píše že ty data v tom sou.
Windows 11 PRO 64bit, Základní deska: Asus Strix B550-F Gaming, CPU: AMD Ryzen 5 5600, Grafická karta: ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3060 Ti O8G GDDR6X, Ram: Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16, Disk: Kingston KC3000 NVMe 1TB, Chladič: Endorfy Fera 5, Zdroj: MSI MPG A650GF
Místo počítače (někomu ho daruj) si kup dobrou knihu a čti si.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
- Tazator
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Omlouvám se za OT, ale tohle mě i moji manželku vážně pobavilo... 

Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Toto snad ani nechci komentovat. Nejde o občasné chyby, byť hrubky, to se občas stane
(nejsme http://www.ujc.cas.cz), ale ... takto se prostě u nás v česku a česky nemluví! Někde máš háček, někde ne, slovosled strašný ...
Pokud jsi cizinec tak smekám, pokud ne tak se nad sebou zamysli a místo sezení u PC se uč. V budoucnosti by si s tím mohl mít vážné problémy.
Fakt ti nemůže nikdo poradit, protože ani já pořádně nepochopil, kdy co funguje a kdy ne.

Pokud jsi cizinec tak smekám, pokud ne tak se nad sebou zamysli a místo sezení u PC se uč. V budoucnosti by si s tím mohl mít vážné problémy.
Fakt ti nemůže nikdo poradit, protože ani já pořádně nepochopil, kdy co funguje a kdy ne.

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Žádosti o srozumitelnější popis problému už zde byly prezentovány, prosím ostatní přispěvatele, aby se zdrželi dalších komentářů ke gramatické úrovni dotazu. Už nejednou se stalo, že podobná situace vyústila v rozdávání žlutých karet a psaní omluv autorovi dotazu.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mým zájmem bylo a je, jelikož mám takový hdd doma, zkusit pomoci a žádal jsem jej jen o informace. Můžu?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Ak je HDD v poriadku, tak pri nabiehaní môže vydať na krátku chvíľu nejaké zvuky. Ovšem ak to znie, ako praskanie, ak je tento zvuk opakujúci sa, a ak sa raz načíta a inokedy nie, tak podľa mojich skúseností sa jedná o poškodený disk, predpokladám poškodenie MBR, nakoľko praskanie svedčí o tom, že hlavička lieta sem a tam a nevie nájsť data, ktoré po ňom radič požaduje. Jediné praskanie v disku, s ktorým som sa stretol, nebolo dobrým znamením. Takéto disky skôr alebo neskôr umreli. A data na nich tiež.
Takže smer obchod a reklamácia.
Takže smer obchod a reklamácia.
díky no nikdy to praská a nikdy ne tet mi to praskalo porát tak jsem ho vypojil a napojil znovva a praskal jen ze začátku a tet uš ne moc děkuju a za chyby se omlouvam chodím do 7tř a mam s čj 4 a prej mám bejt rád :-d
tet jsem ho skoušel otevrít a píše to struktura disku je porušena a není čitelnýá (stalo se mi to poprví) DAJ JSE NÁK VYTAHNOUT DATA ?
// Příspěvky sloučeny.
// Pokud chceš něco dodat a ještě nikdo po tobě nepřispěl, použij tlačítko >> Upravit << a svůj příspěvek doplň. Díky.
//mike007
tet jsem ho skoušel otevrít a píše to struktura disku je porušena a není čitelnýá (stalo se mi to poprví) DAJ JSE NÁK VYTAHNOUT DATA ?
// Příspěvky sloučeny.
// Pokud chceš něco dodat a ještě nikdo po tobě nepřispěl, použij tlačítko >> Upravit << a svůj příspěvek doplň. Díky.
//mike007
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: V externím hdd Toshiba praská.* Vyřešeno
Být tebou tak se vyšetřím na disgrafii nebo tak - nic proti nim nemám, právě naopak to je omluva. Když si to po sobě přečteš tak opět píšeš, že ti to NIKDY praská -> tzn. že to nepraská. Ty ale asi myslíš někdy...
Spusť chdsk s opravou chyb.
P.S: Když píšeš za sebou víc příspěvků tak používej tlačítko upravit místo odpovědět
Spusť chdsk s opravou chyb.
P.S: Když píšeš za sebou víc příspěvků tak používej tlačítko upravit místo odpovědět
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3179
-
od petr22