jsem tu nová, tak doufám, že vše popíšu správně

Mám problém se svým pc + jsem laik ženská, takže to asi bude trochu složité...
procesor: Intel Core 2 Duo 2,33 GHz
paměť: 6G (2+2 a 1+1)
grafika: NVIDIA GeForce 8600 GT
Moje problémy začaly už asi před dvěma měsíci (Windows Vista), kdy při hraní hry se mi PC zničehonic restartoval. Nejdříve jsem zkusila vyměnit zdroj, to nepomohlo, pak jsem prostřídala paměti, to také nepomohlo. Následoval formát celého disku a přechod na Windows 7. Restarty pokračovaly, zcela náhodně, někdy bez varování, sem tam naskočila modrá obrazovka - ale ne vždy. Většinou se PC stále restartuje při hraní bez modré obrazovky. Někdy jede většinu času normálně bez problémů (jeden restart cca za 4 h provozu), někdy se restartuje co dvacet minut. Někdy naskočí modrá obrazovka přímo při startu WS, někdy nenaskočí ani ta a systém vyžaduje rovnou opravu a návrat k poslední funkční verzi. Automatické restarty mám zakázané.
Je nějaká možnost, jak jednoduše zjistit, co s tím je, případně jak chybu dát následně do pořádku? Přečetla jsem si něco o chybách, které mi hází ta modrá obrazovka, ale z toho přiliš moudrá nejsem, moc tomu nerozumím.

Díky za jakoukoliv radu, která nebude obsahovat otevřené okno, vysokou skálu, či nadměrnou fyzickou aktivitu

Fea