Dobrý den,
stáhnul jsem si Live CD Slax (česká distribuce) a nemám ho vlastním způsobem sestavený - pouze základní moduly (CD má asi 200 MB)
Bohužel mi tam nejede zvuk. Na ikoně Kmixu je červený křížek a když na ni najedu, tak se ukáže Nebyl nalezen žádný směšovač. Když otevřu Kmix, tak tam je šipka na výběr směšovače, ale tam není nic na výběr. Nevíte, kde bych mohl najít nějaký směšovač a jak ho aplikovat nebo je problém v něčem jiném. Mám starý počítač s Windows 98 SE, ale ten se mi porouchal. Mám zvukovou kartu s čipem ESS - už nevím typ.
Děkuji za odpovědi.
Ve Slaxu mi nejde zvuk (není směšovač).*
Ve Slaxu mi nejde zvuk (není směšovač).*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 11 čer 2010 21:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problém se zvukem ve Slaxu“, který svou minimální informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Výdy je lepší namísto hloupého slova „problém“ ten problém popsat.
Důvod: Oprava nadpisu „Problém se zvukem ve Slaxu“, který svou minimální informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Výdy je lepší namísto hloupého slova „problém“ ten problém popsat.
Re: Ve Slaxu mi nejde zvuk (není směšovač).*
Mam ten samý problem měto háže
Sound server informational message:
Error while initializing the sound driver:
device: default can't be opened for playback (No such file or directory)
The sound server will continue, using the null output device.
když se snažím najit repro v nastaveni hardware tak mi hodi todle ....poradte nekdo
Sound server informational message:
Error while initializing the sound driver:
device: default can't be opened for playback (No such file or directory)
The sound server will continue, using the null output device.
když se snažím najit repro v nastaveni hardware tak mi hodi todle ....poradte nekdo
Re: Ve Slaxu mi nejde zvuk (není směšovač).*
Slax je dost speciální věc, určená spíš k servisním zásahům a různým záchranným akcím než k běžné práci, i když i na to se dá celkem slušně použít, ale právě kvůli svojí malé velikosti je tahle distribuce dost brutálně osekaná, a to včetně ovladačů obsažených v jádře.
Podle mě se mixer nemůže spustit proto že systém nemá ovladač pro tvojí zvukovku, možná by se dal dodatečně zavést v nějakém modulu, ale víc ti poradit neumím. Zkus pohledat nějaké how-to přímo na stránkách Slaxu, případně vygooglit něco z netu, možná už tenhle problém řešil někdo se stejným hardwarem jako máš ty.
Já jsem kdysi nějaký čas používal liveCD ABCLinux 2003, jel v češtině, ale byl trochu starší takže na některých nových počítačích nechce moc fungovat, můžeš ho stáhnout odtud http://www.abclinuxu.cz/download/dists/AbcLinux/2003/ a vyzkoušet, ten zvládal víc hardwaru než ten Slax.
Podle mě se mixer nemůže spustit proto že systém nemá ovladač pro tvojí zvukovku, možná by se dal dodatečně zavést v nějakém modulu, ale víc ti poradit neumím. Zkus pohledat nějaké how-to přímo na stránkách Slaxu, případně vygooglit něco z netu, možná už tenhle problém řešil někdo se stejným hardwarem jako máš ty.
Já jsem kdysi nějaký čas používal liveCD ABCLinux 2003, jel v češtině, ale byl trochu starší takže na některých nových počítačích nechce moc fungovat, můžeš ho stáhnout odtud http://www.abclinuxu.cz/download/dists/AbcLinux/2003/ a vyzkoušet, ten zvládal víc hardwaru než ten Slax.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 5597
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
13 zář 2024 14:32
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6111
-
od mateo-
16 úno 2025 16:09
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11565
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”