Tak jsem se ztratil v jaké ceně hledáte a taky bych rád věděl zda máš (CzechBoY) ten časopis. Že bych to nemusel opisovat

Ten Gelid tranquiilo se jeví pěkně stejně jako Zalman CNPS10X Quiet. Zalman je účinnější a tranguiiilo tiššejší. Musíš si uvědomit, že oba uchladily přetaktované čtyřjádro a ty máš jen dvoujádro a tak nebude podle mě investice do gelida vůbec špatná. Ostatní uvedené chladiče jsou dražší a nebo nesplňují podmínky tichosti.
AleRx8: Než se do někoho začneš navážet a znevažovat jeho rad, uvědom si následující:
1) Čti celé a nevytahuj jen jednu větu.
2) Já žádnou Noctuu NH-D14 do sestav za 5 tisíc nedoporučuji a ani ji CzechBoYovi nenabídl. Lžeš!!! Jen jsem uvedl, že v testu vyhrála.
3) Mluvíme jen o tom o čem jsme se dočetli v nějakém časopise + já o jedné zkušenosti s jedním chladičem, který sice cenou CzechBoYovi nevyhovuje, ale ostatní 2 podmínky splňuje na 100%. Je nejvýkonnější a kdybys hledal tiššejší chladič tak proti 0dBA jich moc nepostavíš, zda vůbec některý. Jinak v klasice je 19dBA krása.
4) O poměru cena/výkon bych pomlčel, protože jsou ve hře i jiné parametry. Nevím, zda si četl ten časopis, ale testující říká, že už jen za kvalitnější ventilátory by si 400kč připlatil.
5) O tom co si kdo na fóru myslí nebo nemyslí bych rovněž pomlčel. Je to útočná fráze (ničím nepodložená) a mě v žádném případě neodradí k doporučení skutečné kvality (osobně prověřené), pokud budu považovat koupi do dané sestavy za výhodnou a nebo dokonce nutnou. Což u sestavy CzechBoYe nutné ani výhodné není a také jsem to psal, kdybys četl pozorněji.
6) S dvěma lidma co jsem jim poradil jsem v kontaktu přes skype, email či telefonicky a jsou s rady velmi spokojeni. V obou případech jsem doporučoval pouze osobní zkušenost a nevidím důvod proč v tom nepokračovat.
Pro iDkcz:
Ani nevím co Ti napsat. Asi, aby sis v trochu pozměněném stavu přečetl co jsem psal pro AleRx8. Bylo to tvořeno pro něj tak spousta věcí se tě netýká. Jinak jen to, že jsem měl AC a spokojen jsem s ním nebyl. Za další už značka změnila své jméno a Cooling již není (já tvrdím, že vědí proč) a co se týká zbytečnost nad zbytečnost. Až Ti kvůli špatně zvolenému chladiči začne po 90°C padat systém a nebo až se budeš s boxem pohybovat na 65°C začneš (já tedy začal) uvažovat o jiném chladiči. a nebyl jsem to já kdo mě doporučil Noctuu a jsem rád, že mě na myšlenku zvolit tuto značku přivedl, protože co jiného než mít konečně teploty někdo hodně dole, jsem chtěl. Mám klid. a že jsem na to měl 2000kč, za to se fakt nestydím.
Ta nedokonalá čeština měla být narážka na mé občasné překlepy? Píšu to často v práci, velice narychlo, tajně a tak chybuji.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540