Mám měsíc starý laptop Acer 3820tg (specifikace tady http://www.alza.cz/acer-aspire-3820tg-4 ... 165742.htm ), ale bohužel mě přes vysoké parametry výkon poněkud zklamal, obzvláště při hraní her. Překvapilo mě srovnání s desktopem o slabším výkonu (Dual Core 2,66 GHz, 2GB RAM, 512 grafika).
GTA IV - na desktopu téměř plynule, o poznání vyšší fps, na notebooku v interiérech vysoké fps, v exteriérech o poznání horší, občas plynulé, většinou trhané, snížení detailů ve hře se na plynulosti téměř neprojevuje
GRID - plynule běží i na notebooku, ale jde poznat že fps na desktopu je vyšší, a to už i v menu
DIRT 2 - nemám srovnání, ale na notebooku běží nad očekávání dobře
Sims 3 - na plné detaily jsem hrál jak na notebooku tak na starším desktopu (Pentium 4 3,00 GHz, 1GB RAM, 256 ATi Radeon X700) a zlepšení u notebooku není zdaleka tak markantní jak jsem čekal. Pohyby kamerou překvapivě nejsou plynulé.
Na notebooku jsem čerstvě provedl defragmentaci, vyčíštění registrů, pomocí TuneUp Utilities optimalizoval systém na co nejvyšší výkon, nataktoval grfickou kartu, to vše opět bez výrazného zlepšení. Při hraní GTA IV mě překvapilo vytížení RAM až na nějakých 86%, nebo při spuštění antivirového scanu a internetového prohlížeče přes 50%, což mi při 4GB připadá opravdu hodně.
Rozumím, že notebooky jsou obvykle pomalejší než desktopy, ale čekal bych že s těmito parametry se alespoň vyrovná výše zmíněnému desktopu.
Proto bych rád poprosil o jakékoliv další rady nebo řešení, děkuji.
Slabý výkon notebooku
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Slabý výkon notebooku
Byť je 5650 dobrá notebooková grafika tak se těm desktopovým nemůže moc rovnat - to ke GTA
Sims 3 jsou klasické SIMS - největší brzdou je tu disk (obzvláště notebookové s 5400rpm)
Sims 3 jsou klasické SIMS - největší brzdou je tu disk (obzvláště notebookové s 5400rpm)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podívej se do nastavení ovladače GK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
aktualizuj system (zkus si stahnout filehippo.com updatechecker) a direct x
Vim neco, co Bill Gates ne. Co jsou drobné...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 5074
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 17:53