Tak po nějaké době opět report... Restarty stále pokračují, při hře bez modré obrazovky :(
Podařilo se mi ale chytit jednu modrou hned při startu pc, třeba z toho někdo něco vyčte :)
http://ruda.kecka.sweb.cz//DSC00197.JPG
Neustálé restarty PC Vyřešeno
Re: Neustálé restarty PC
...asi.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co máš vlastně za systém?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Momentálně WS7, ale restarty začaly už s Vistama. Proběhnul formát disku a přechod na WS7.
...asi.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
32 nebo 64bit?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
64... neřekla bych ale, že to bude jakýmkoliv softem :( začalo to restartovat prostě najednou, nic nového jsem neinstalovala, nic nemazala. Kontrola logu proběhla - vše čisté. Mám takový pocit, že zbývá už jen procesor a základní deska :(
...asi.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkoušela si odebrat část pamětí?
ano zkoušela to, psala to si před 2 stránkama :)
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kdo si to má pamatovat...
Zdravím.
Váš problém vypadá na vadu grafické karty při 3D aplikacích jako jsou právě hry.
Normálně totiž používáte jen 2D režim. Zkuste i jinou 3D hru, jestli to bude dělat také častěji než např. při psaní textů atp.
Můžete si také stáhnou nějaký testovací program, např. 3D Benchmark. Jestli Vám to spadne při testování 3D, tak je to jasné.
Nejlépší cesta je, zapůjčit si na den od kamaráda z jeho PC jinou (třeba i trochu horší) grafickou kartu, nainstalovat ovladače a hrát hry.
Vsadil bych se, že to pojede
Vylučovací metoda: 1. grafika 2. paměti 3. zdroj.
Postupujete od konce.
Napište pak, jak to dopadlo.

Váš problém vypadá na vadu grafické karty při 3D aplikacích jako jsou právě hry.
Normálně totiž používáte jen 2D režim. Zkuste i jinou 3D hru, jestli to bude dělat také častěji než např. při psaní textů atp.
Můžete si také stáhnou nějaký testovací program, např. 3D Benchmark. Jestli Vám to spadne při testování 3D, tak je to jasné.
Nejlépší cesta je, zapůjčit si na den od kamaráda z jeho PC jinou (třeba i trochu horší) grafickou kartu, nainstalovat ovladače a hrát hry.
Vsadil bych se, že to pojede

Vylučovací metoda: 1. grafika 2. paměti 3. zdroj.
Postupujete od konce.
Napište pak, jak to dopadlo.

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
[OT]
Asi by nebylo od věci si pročíst téma,než do něj vstoupíš. Vše se zde již řešilo, nebo řeší...
[/OT]
Asi by nebylo od věci si pročíst téma,než do něj vstoupíš. Vše se zde již řešilo, nebo řeší...
[/OT]
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Tak dnes další start s modrou obrazovkou...
http://ruda.kecka.sweb.cz//DSC00199.JPG
Průběžné restarty za hry bez modré obrazovky a jakéhokoliv varování jsou na denním pořádku.
Tady po té modré jsem dala automatickou opravou systému: http://ruda.kecka.sweb.cz//DSC00200.JPG (nevím, jestli to k něčemu bude, ale raději jsem to blejskla
)
Ovladače na grafiku - restarty při starší i novější i nejnovější verzi ovladačů - řekla bych, že toto vliv nemá...
Měla bych zkusit ovladače na něco dalšího? Kdyby to bylo nějakýma ovladačema, jak se to tak může stát, že bez nějakých vnějších příčin či instalace něčeho nového to začne najednou restartovat a pokračuje to i po formátu disku a přechodu na nový systém? :/ Možná plácám nesmysly, jenom se toho svýho miláška snažím trochu pochopit
Ale je to chlap, takže nevím, jestli se mi to někdy povede
BIOS - toho se trochu bojím, nevím si s ním moc rady, je to pro mě tak trochu španělská vesnice... Umím tam přepnout bootování a to je asi tak všechno. Mám se pokusit o aktualizaci biosu? Když udělám něco blbě, dá se to nějak vrátit?
http://ruda.kecka.sweb.cz//DSC00199.JPG
Průběžné restarty za hry bez modré obrazovky a jakéhokoliv varování jsou na denním pořádku.
Tady po té modré jsem dala automatickou opravou systému: http://ruda.kecka.sweb.cz//DSC00200.JPG (nevím, jestli to k něčemu bude, ale raději jsem to blejskla

Ovladače na grafiku - restarty při starší i novější i nejnovější verzi ovladačů - řekla bych, že toto vliv nemá...
Měla bych zkusit ovladače na něco dalšího? Kdyby to bylo nějakýma ovladačema, jak se to tak může stát, že bez nějakých vnějších příčin či instalace něčeho nového to začne najednou restartovat a pokračuje to i po formátu disku a přechodu na nový systém? :/ Možná plácám nesmysly, jenom se toho svýho miláška snažím trochu pochopit

BIOS - toho se trochu bojím, nevím si s ním moc rady, je to pro mě tak trochu španělská vesnice... Umím tam přepnout bootování a to je asi tak všechno. Mám se pokusit o aktualizaci biosu? Když udělám něco blbě, dá se to nějak vrátit?
...asi.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj povrch disku, prográmkem HD tune.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2242
-
od Villentretenmerth
Zobrazit poslední příspěvek
10 led 2025 19:53
-
- 0
- 2933
-
od krystofb
23 pro 2024 11:35
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15904
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”