Tak jsem to zkusila a tady jsou výsledky:
http://ruda.kecka.sweb.cz//01.jpg
HD Tune: ST3250410AS Benchmark
Transfer Rate Minimum : 38.4 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 93.4 MB/sec
Transfer Rate Average : 77.8 MB/sec
Access Time : 16.5 ms
Burst Rate : 145.0 MB/sec
CPU Usage : -1.0%
http://ruda.kecka.sweb.cz//02.jpg
HD Tune: ST3250410AS Error Scan
Scanned data : 238379 MB
Damaged Blocks : 0.0 %
Elapsed Time : 0:36
Tak nějak nevím přesně, co si pod těma písmenkama mám představit a jestli jsem udělala to, co jsem udělat měla, ale takhle mi ten disk přijde v pohodě...
Neustálé restarty PC Vyřešeno
Re: Neustálé restarty PC
...asi.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus to ještě jednou a zruš Quick Scan!
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Tak i podrobný sken dopadl stejně jako ten rychlý. - vše zelené, 0 chyb.
Dnes po zapnutí PC naběhnul, po cca minutě restart bez modré obrazovky, po "spuštění běžným způsobem" naběhla modrá obrazovka...
http://ruda.kecka.sweb.cz//DSC00201.JPG
Jestli dobře koukám, tak to pokaždé hází jiné chyby... Znamená to, že tech problémů tam mám víc, nebo že si to jenom moc vymejšlí?
Dnes po zapnutí PC naběhnul, po cca minutě restart bez modré obrazovky, po "spuštění běžným způsobem" naběhla modrá obrazovka...
http://ruda.kecka.sweb.cz//DSC00201.JPG
Jestli dobře koukám, tak to pokaždé hází jiné chyby... Znamená to, že tech problémů tam mám víc, nebo že si to jenom moc vymejšlí?

...asi.
- Mirek1
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Odnést bednu do servisu?.To se ti chtít asi nebude.
Teda pokud přesně nevíš co to dělá.Jestli si troufneš výměnu komponent..pak je to jiná
Ještě se tě zeptám na hry.Co je to za hry a jejich původ.
Půjčené,dema,stáhnuté z netu,z obchodu.
Vypadá to na zátěž při hraní.
Aha..koukám i při startu.To může dělat fakt cokoli
Ještě se zeptám,jaký máš ANTIVIR
Teda pokud přesně nevíš co to dělá.Jestli si troufneš výměnu komponent..pak je to jiná
Většinou se PC stále restartuje při hraní bez modré obrazovky
Ještě se tě zeptám na hry.Co je to za hry a jejich původ.
Půjčené,dema,stáhnuté z netu,z obchodu.
Vypadá to na zátěž při hraní.
Aha..koukám i při startu.To může dělat fakt cokoli
Ještě se zeptám,jaký máš ANTIVIR
Nee, servis ne, je to přece jen jenom stavebnice, takže si stačí dát na pár věcí pozor a výměnu čehokoliv zvládnu, jenom do té desky se mi zrovna moc nechce
Ale vím, co to nedělá
Není to zdroj, nejsou to paměti, není to grafárna a na 99% to není ani disk...
Jinak hraju WOWko, a sem tam se tu hraje Civka, vše plné koupené verze. Na netu moc nebrouzdám, prostě klasika... noviny, fb, maily, pc-help
.
Antivir Avast, + celkem pravidelné skeny, a čištění registrů ale vše by mělo být čisté - proběhla kontrola logu. Potažmo restarty začaly již před formátem disku a instalací nového systému, takže bych řekla, že čímkoliv, co je na disku, by to být nemělo...
Ještě mě napadla jedna věc - prostě to komlet rozebrat a zase složit
třeba to pomůže....

Jinak hraju WOWko, a sem tam se tu hraje Civka, vše plné koupené verze. Na netu moc nebrouzdám, prostě klasika... noviny, fb, maily, pc-help

Antivir Avast, + celkem pravidelné skeny, a čištění registrů ale vše by mělo být čisté - proběhla kontrola logu. Potažmo restarty začaly již před formátem disku a instalací nového systému, takže bych řekla, že čímkoliv, co je na disku, by to být nemělo...
Ještě mě napadla jedna věc - prostě to komlet rozebrat a zase složit

...asi.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus všechno pořádně domáčknout, zejména RAM moduly, zkoušela jsi jiný zdroj?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Mirek1
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
AVAST na některých počítačích je zakletý.Zkus to bez antiviru.Neboj se,nic nechytneš,možná začneš kýchat.
Fakt,zkus bez antiviru chvíli.Něco zkus zahrát.

Fakt,zkus bez antiviru chvíli.Něco zkus zahrát.
Jak už jsem psala, paměti mám odzkoušené :/ zdroj jsem taky zkoušela jiný...
A bez antiviru nebo s antivirem - restartuje tak jako tak :(
A bez antiviru nebo s antivirem - restartuje tak jako tak :(
...asi.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus v BIOSu nastavit režim Safe Mode. Možná by pomohlo flashnout BIOS pokud už není...
Nic nepomáhá, přijde mi, že restarty jsou čím dál častější... I když třeba půl dne nic, ale pak přijdou restarty co deset minut...
Zkoušela jsem celou mašinu rozebrat, včetně větráčků, nová chladící pasta atd., taky nepomohlo...
BIOS - nevím přesně, co znamená "flashnout BIOS", ale jestli to je něco jako upgrade BIOSU, tak nevím, jestli si na něco takového troufnu, nemám s tím vůbec zkušenosti a abych to ještě vůbec pak někdy dala dokupy :/ Vygůglila jsem si pár návodů, ale asi jsou staršího data, všude se operuje s "bootovací disketou". Disketovou jednotku, natož diskety jsem už nějaký ten rok ani neviděla, natož abych to tu někde měla.
Pokud si někdo myslí, že pomůže upgrade BIOSu, najdu tu někde stručný, jednoduchý a blbuvzdorný návod, jak by něco takového mohla zvládnout ženská, která tomu vlastně vůbec nerozumí? :)
Zkoušela jsem celou mašinu rozebrat, včetně větráčků, nová chladící pasta atd., taky nepomohlo...
BIOS - nevím přesně, co znamená "flashnout BIOS", ale jestli to je něco jako upgrade BIOSU, tak nevím, jestli si na něco takového troufnu, nemám s tím vůbec zkušenosti a abych to ještě vůbec pak někdy dala dokupy :/ Vygůglila jsem si pár návodů, ale asi jsou staršího data, všude se operuje s "bootovací disketou". Disketovou jednotku, natož diskety jsem už nějaký ten rok ani neviděla, natož abych to tu někde měla.
Pokud si někdo myslí, že pomůže upgrade BIOSu, najdu tu někde stručný, jednoduchý a blbuvzdorný návod, jak by něco takového mohla zvládnout ženská, která tomu vlastně vůbec nerozumí? :)
...asi.
-
- Pohlaví:
Ahoj, zkus si vybrat návod který pro tebe bude nejsrozumitelnější: http://www.google.cz/search?client=oper ... 8&oe=utf-8 - třeba nejdeš něco bez disket.
Na 99% je to základní deska,CPU odejdou málokdy.
Takže napiš sem,přesné označení pamětí(např.KINGSTON 1GB DDRI 400MHz),procesoru(CPU např.Intel Core 2 Duo E4400 socket 775),grafické karty(např.Gigabyte nVidia 9400GT PCI-express),kolik W má tvůj zdroj,a najdu Ti novou desku.
PS:Ještě předtím,jestli máš možnost,zkus vyměnit CPU a desku,popřípadě chladič na CPU.
Takže napiš sem,přesné označení pamětí(např.KINGSTON 1GB DDRI 400MHz),procesoru(CPU např.Intel Core 2 Duo E4400 socket 775),grafické karty(např.Gigabyte nVidia 9400GT PCI-express),kolik W má tvůj zdroj,a najdu Ti novou desku.
PS:Ještě předtím,jestli máš možnost,zkus vyměnit CPU a desku,popřípadě chladič na CPU.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2193
-
od Villentretenmerth
Zobrazit poslední příspěvek
10 led 2025 19:53
-
- 0
- 2745
-
od krystofb
23 pro 2024 11:35
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15816
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”