Po spuštění hlásí American Megatrans
Po spuštění hlásí American Megatrans
Nevím co se mi stalo s počítačem, po spuštění se objeví červený trojúhelník a nápis American Megatrans, CMOS Checksums Bad. Pak se dostanu do BIOSU. Když jsem dala EXIT tak se mi otevřely Windows už normálně, jen jsem si nevšimla že neodpovídá čas. Mám 1.1.2002. Známý z internetu mi řekl, že je pryč baterie. Asi s tím já moc nenadělám a počítač bude muset do opravy.
Známý má pravdu. Je vybitá baterie, která napájí CMOS paměť. Je v ní uloženo základní nastavení počítače. Pomůže výměna baterky a pokud si na to netroufáš, tak třeba jiný známý v okolí by mohl pomoct.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
baterka
Tak tu baterku už mám v plánu koupit, ale že by mne někdo pozval na večeři to v mém věku nehrozí. Možná že bych i tu baterku dokázala vyměnit, ale pak se prý musí nastavit BIOS a to je nad mé síly. Možná, že by to dokázal vnuk, je to taky počítačový blázen, který se ani kvůli počítači neožení.
Ještě bych se chtěla zeptat jestli ta vadná baterka nemůže způsobovat to občasné vypínání počítače, na které jsem si tu už stěžovala. Dnes se mi vypnul i když jsem jen něco četla. Jinak přes noc hodiny šly i když byl počítač vypnutý.
A děkuji všem za pomoc.
Ještě bych se chtěla zeptat jestli ta vadná baterka nemůže způsobovat to občasné vypínání počítače, na které jsem si tu už stěžovala. Dnes se mi vypnul i když jsem jen něco četla. Jinak přes noc hodiny šly i když byl počítač vypnutý.
A děkuji všem za pomoc.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no jestli se ti PC vypíná tak to většinou znamená že je naho*no zdroj......takže zkusit jiný..btw.kolik ti je?(kdyžtak PM)
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
S tím nastavením BIOSu to není tak těžké, abys to nezvládla (podle tvého skóre v Sudoku jsem si tím jistý). Bude potřeba jen nastavit systémový čas (datum a hodiny). Padání počítače by teorticky baterka způsobovat neměla. To, že hodiny někdy jdou je dáno tím, že baterka ze sebe občas vypotí nějaký ten voltík a když bude počítač vypnutý jen pár hodin, tak to ustojí.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Zatím jsem baterii neměnila a už se tam ten nápis neobjevuje. Teď pro změnu mi zčerná na moment monitor a pak se objeví okno s oznámením "Funkce VPU Recover provedla reset grafického akcelerátoru, protože již neodpovídal na příkazy z grafického ovladače." Nevím co to znamená, dnes se mi to už stalo dvakrát.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Něco odchází buď software nebo hardware.... Můžou být unavené (vyschlé, vytečené) kondenzátory nebo zaprášený PC...
PS: Mulťák!!!

PS: Mulťák!!!

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
OT: Věro (soudím tak podle starého nicku) napiš soukromou zprávu Ltb, ať zruší účet pro nick VeraS. Tak už si to nebudeš moci splést.
Znáte pravidla?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7626
-
od Renee