Windows chtějí kontrolu konzistence a nemohu defragmentovat.

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Chudinek
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Windows chtějí kontrolu konzistence a nemohu defragmentovat.

Příspěvekod Chudinek » 26 čer 2010 11:48

Zdravim, nareazil jsem na tohle téma u strejčka Googla, jelikož mám stejnej problém. Jen s výjimkou, že mám rozdělenej disk na dva oddíly - Systémovej oddíl pro Windows a software a druhej oddíl na ukládání souborů - a tahle kontrola se mi spouští už asi měsíc po každym zapnutí PC právě u většího oddílu pro ukládání souborů, ikdyž jí nechám proběhnout úspěšně až do konce.

Vypnout to nikde nejde, alespoň ne podle návodu tady a ani já na nic nepřišel. Nemůžu u toho disku spustit ani defragmentaci, jelikož mi to hodí hlášku, že je u disku plánovaná kontrola chkdisk s příkazem /f.

Už mě to docela leze na mozek, poradí někdo, co s tim spáchat, aby mi to dalo pokoj?

Dík

/*
S ohledem na pravidla: „nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu jsem tvůj příspěvek oddělil
Myloš
*/

Reklama
skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Windows chtějí kontrolu konzistence a nemohu defragmento

Příspěvekod skunkicz » 26 čer 2010 12:04

vlož cd s windows xp
nabootuj s timto vloženým cd do zotavovací konzole
zadej přikaz

Kód: Vybrat vše

chkdsk /r

a počkej než se vše dokončí
restartuj přes CTRL+ALT+DELETE
nnabootuj windows a vše bude fungovat
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

Chudinek
nováček
Stav:

Příspěvekod Chudinek » 27 čer 2010 12:48

Když dám bootovat z CD s Woknama, v nabídce zmáčknu "R" pro Zotavovací konzoli, vyskočí mi černá obrazovka, ke mám zvolit instalaci Windows (mám na váběr jen jednu). Zadám teda "1", odentruju, PC se restartuje a spouští se klasicky na přihlašovací obrazovku...takže nějak nevim, jak ta konzole funguje a kde ten příkaz "chkdsk /r" zadat :?
Pokud ten příkaz zadám do okýnka "Spustit", naplánuje se kontrola po restartu PC, ta proběhne, ale nic se tim nevyřeší - hlásí to nula chyb :dontgetit:
Fakt nevim. Leda že neumim používat zotavovací konzoli, která by to možná vážně vyřešila :lookround: Formátovat celej oddíl a páchat znova reinstall se mi dvakrát nechce :huh:

Hlavně se mi zdá, že se mi PC seká a podělává víc a víc, od doby, co začala modrá obrazovka s kontrolou konzistence vyskakovat. Už je hcudák pět let starej...asi už to chce vzít kladivem a koupit novou mašinu, z tohodle mi brzo bouchne hlava :D

skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod skunkicz » 27 čer 2010 16:53

asi bude komplet přeinstalace to nejlepší jak to tak čtu
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

Chudinek
nováček
Stav:

Příspěvekod Chudinek » 27 čer 2010 16:57

Toho jsem se bál :smile: Se všema programama to bude zas na dlouho. Uvidim, co to bude dělat za neplechu dál.
I tak díky za radu :wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”