-frost- píše:Vždycky jsem myslel, že to závisí hlavně na procesoru, respektive na tom, jestli CPU umí pracovat se 64bitovým OS nebo ne. Mohl by mi to někdo vysvětlit?
OT: Dovolil bych si oponovat. Téma je sestavení PC a tazatel již dostal pro něj uspokojivou odpoveď ohledně výběru OS. Samozřejmě, že každé téma se dá rozebírat do větších a větších detailů a otázek může být hodně - je to však žádoucí ? Na téma "32bit vs 64bit" toho bylo zde na fóru napsáno mnoho, stačí pohledat. Akorát se natahují a spamují příspěvky!
Jesli máš OBĚ krabicové verze , tak proč si nenaistaluješ obě? Prostě duaboot?
34regulus: Protože licence je pouze na jeden produkt. Uživatel volí dle svého výběru vždy pouze jeden.
-frost- píše:
Jen se na moment vrátím k výběru OS. Říkáte, že výběr 64bit nebo 32bit systému závisí na množství RAM spolu s GK atd. Vždycky jsem myslel, že to závisí hlavně na procesoru, respektive na tom, jestli CPU umí pracovat se 64bitovým OS nebo ne. Mohl by mi to někdo vysvětlit?
Ano, to je samozřejmě pravda. Nezmínil jsem se tu o tom, protože tazatel má již procesor podporující 64-bit vybraný, viz jeho objednávka
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy prosím pište do fóra. Od toho tu je.
OT: Dovolil bych si oponovat. Téma je sestavení PC a tazatel již dostal pro něj uspokojivou odpoveď ohledně výběru OS. Samozřejmě, že každé téma se dá rozebírat do větších a větších detailů a otázek může být hodně - je to však žádoucí ? Na téma "32bit vs 64bit" toho bylo zde na fóru napsáno mnoho, stačí pohledat. Akorát se natahují a spamují příspěvky!
Rozhodně jsem neměl v úmyslu tu rozjíždět další diskusi na téma "32bit vs 64bit". Jen jsem se pozastavil nad tím, jakým způsobem jste mu doporučili ten 64bitový. To, že tazatel měl v košíku hned zprvu procesor, který ho podporuje, bylo důvodem toho, že se to tu už nezmínilo...
Toť důvod mého zmatení...
Omlouvám se za spam
// Nemusíš se omlouvat. Tvůj dotaz byl k tématu. Nevím, proč se d1amond rozčiluje.
// mike007
Hoj, dily mam doma a dal jsem se do skladani, vse slozemo ale nastal celkem zavazny problem, pc se nerozbehne Vsd by melo byt zapojene jak ma. Ale vetraky se nerozbehnou. Zbyl mi jen kabel s oznacenim AC' 97, myslim ze bude problem s napajenim predniho displeje respektive zapinaciho tlacitka z toho vede samec a samicka ktera se ma zapojit do zdroje, samce jsem napojil ke zdroji ale co s tou samickou ? Vypada to ze proste nedostane zdroj pokyn k tomu aby zacal pracovat, nebo nevim.
Podle manuálu k základní desce zapoj diody a tlačítka start a reset, jinak zdroj máš zapnutý ?
EDIT: AC´97 je od zvukového vývodu v přední části case. To se zapínacím a reset tlačítkem nemá krom hrubé polohy nic společného. Zapínácí a reest tlačítko nepotřebují napajení.
máš tam prostě kabely od bedny nějaký POWER a RESET, musíš je zapojit dole do FRONT PANELU - to je takovejch asi 20pinů vedle sebe, dobrý desky to tam maj i barevně označený
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
vyětráky se roztočí? didoda je nějaká na desce?svítí?
máš zapojený ATX20 + ATX 4(nebo to máš dohromady jako jeden kabel...)
zapojený RAM, vložený CPU?
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
Zdravím, dnes jsem si zakoupil nový notebook (Macbook Air 2024) a mám otázku ohledně baterie, na jejíž odpověď jsem nepřišel ani po googlení. Chtěl bych, aby mi možná co nejdéle její kapacita vydržela, ale nevím, jak k tomu ideálně přistoupit. Ntb...
Poslední příspěvek
Nastaviť nabíjanie do 80%, NB môžeš ponechať trvale na adaptéri. Nabije sa na 80% (na to občasné využitie to stačí) a napájací blok prestane baterku dobíjať. Dnešné baterky v novom NB už nie je potrebné vybíjať - tak ju skôr zlikviduješ .