Windows 7 – kterou verzi si mám vybrat?*

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Mooby
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Windows 7 – kterou verzi si mám vybrat?*

Příspěvekod Mooby » 04 črc 2010 14:47

Zdravim, potrebujem radu s takou jednoduchou vecou akou je spravny vyber OS Windows 7, je velmi vela roznych verzii a balickou a ja jednoducho neviem ktory je premna ten spravny...
Prosim o radu
Dakujem
Naposledy upravil(a) Myloš dne 04 črc 2010 14:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění nadpisu „Windows 7 ktora verzia?“

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Windows 7 ktora verzia?

Příspěvekod memphisto » 04 črc 2010 14:51

Nejuniverzálnější je verze Home Premium. Ta obsahuje všechno, co běžný uživatel PC potřebuje. Vyšší verze(Business, Professional, Ultimate) už obsahují i různé firemní aplikace, jako například správu sítě apod.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Windows 7 – kterou verzi si mám vybrat?*

Příspěvekod Myloš » 04 črc 2010 14:51

Záleží na tom, co od systému požaduješ.
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... e?T1=tab01
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Mooby
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mooby » 04 črc 2010 14:55

Dakujem za upresnenie nadpisu :)
Co sa tohto problemu tyka, neviem lebo som pozeral nejaky ten OS na alze a su tam verzie ako OEM alebo niekde je upgrade a niekde len DVD takze ak by sa dalo mohol by mi niekto dat odkaz na alzu na konkretny win 7 to je jedno preco nie aj priamo ultimate tak aby bol vhody pre mna ako pouzivatela ktory PC prestavuje a meni? lebo som cital ze OEM je iba na jedno PC comu som moc nepochopil ako je to myslene.
MSI K9N platinum, AMD Atlon X2 6000+ - coolermaster Tx3, Asus 5750 formula 1Gb, Corsair TX650W, 3Gb ram (2x1Gb+ 2x512Mb), 250Gb HDD

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 04 črc 2010 15:19

• OEM je verze, která se smí prodávat jen s novým PC (resp. možná s nějakým klíčovým HW, jako je základní deska).
    Tato verze je vázána na jeden konkrétní počítač, takže budeš-li si časem pořizovat nový stroj, tuto koupenou licenci již na něj nesmíš nainstalovat.
    Počítač, na němž je OEM verze Windows, sice můžeš upgradovat, ale s výjimkou základní desky. Neplatí to pouze v situaci, když deska odejde a nebude opravitelná.
    Máš-li s takovými Windows nějaký technický problém, Microsoft ti neporadí a odkáže tě na toho, u koho jsi je s počítačem kupoval.
  • „Krabicová verze“ toto omezení nemá, proto je dražší. Když počítač odejde do „křemíkového nebe“, můžeš tyto Windows nainstalovat na jiný stroj. Ani tato licence nesmí být ale nainstalovaná na více počítačích zároveň.
  • Upgrade se, pokud vím, vztahuje jen na krabicové verze. Máš-li tedy např. krabicovou verzi Visty a chceš přejít na W7, stačí si koupit Upgrade verzi.
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

Mooby
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mooby » 04 črc 2010 15:25

takze ak som spravne pochopil toto je pre mna spravne riesenie:
http://www.alza.sk/microsoft-windows-7- ... 142450.htm
a ak by som si chcel presne tento win zakupit trebars v anglicku a aj anglicku verziu, musim CZ alebo sk jazyk niekde stahovat alebo bude sa dat nejako automaticky nastavit uz vo verzii?
MSI K9N platinum, AMD Atlon X2 6000+ - coolermaster Tx3, Asus 5750 formula 1Gb, Corsair TX650W, 3Gb ram (2x1Gb+ 2x512Mb), 250Gb HDD

novoty
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod novoty » 04 črc 2010 15:39

Kdyz si prectes popis produktu tak tam mas ze system je kompletne v ceske lokalizaci a dalsi jazykove balicky lze stahnou prostrednictvim Windows update. Proc chces verzi Ultimate ? Vyuzijes ji ?

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 04 črc 2010 15:41

Mooby:
Jestli jsem to pochopil správně, pak podle odkazu, který jsem ti dával výše (srovnání edicí) je Ultimate verze vícejazyčná sama v sobě a jazyky v ní lze libovolně přepínat.
Možnost práce v jazyce dle vlastní volby a přepínání mezi 35 jazyky.

Mooby
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mooby » 04 črc 2010 15:42

No neviem ci ju vyuzijem ale profesional co som pozeral je skoro v rovnakej cenovej relacii... tak preco nekupit lepsi?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 04 črc 2010 15:42

A home premium nestačí?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Mooby
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mooby » 04 črc 2010 15:46

Podla toho co som pozeral na stranke uvedej hore tak ma profesional a ultimate plno inych moznosti ktore by sa dali vyuzit a home ich nema...

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 04 črc 2010 15:47

Jediná možnost, která je běžně využitelná je XPmode
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”