Neustálé restarty PC Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fea
Level 1
Level 1
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Neustálé restarty PC

Příspěvekod Fea » 06 črc 2010 23:29

Děkuji za odkazy, stále se mi ale do toho nechce, ale třeba se to bude do budoucna hodit ;)

Jinak doufám, že je to základní deska, přece jen je to trochu levnější záležitost. Zítra zkusím mrknout, jestli náhodou nemám v práci procesor, co podporuje moje základní deska, a zkusím ještě vyměnit a odzkoušet procesor...

Procesor: Intel Core 2 Duo, 2.33 GHz, socket 775
současná deska: MSI MS - 7235, P965Neo-F V2
paměti: 2x A-data 1GB DDR2 800, 2x Corsair 2GB DDR2 1066
grafika: GeForce 8600GT (PCI-e)
zdroj: asi není důležitý, mám tam teď provizorní jakýsi kdovíco 300W, zkoušela jsem ho měnit, jestli restarty nejsou způsobeny zdrojem - mám v plánu koupit nějaký nový, ale až časem, na zdroji šetřit nechci, takže to ještě chvíli s touhle vrtulí vydržím, než zbude na něco kvalitního.

Už jsem se na něco i koukala - sice nevím přesně, jestli to, co jsem našla, mi bude úplně se vším sedět, proto prosím raději o kontrolu :blush:
Docela se mi zamlouvá tahle (cenově) http://www.alza.cz/gigabyte-g41m-es2l-d170364.htm - ale má jenom dva sloty na paměti. To bych ještě nějak oželela, hodila bych tam ty 2x 2G, to by mělo bohatě stačit na to, co na pc dělám... Jenom když tam je ta velikost micro ATX - dám to i do normální bedny nebo ne?
Nebo druhá, trochu dražší, http://www.alza.cz/gigabyte-p43-es3g-p43-d150494.htm. Tahle by se mi asi líbila víc ;)

Oboje to jsou bazarovky - máte někdo zkušenosti s bazarovým zbožím z Alzy? Je na to spoleh?

Nepotřebuju nic moc extra, protože pokud ty restarty nedělá procesor, tak nechci nic krom té základní desky měnit nebo dokupovat. (maximálně zdroj)...
...asi.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 06 črc 2010 23:35

Co jsi tam kdy měla za zdroje? IMHO je 300W málo...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Fea
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Fea » 06 črc 2010 23:57

Měla jsem tam 350 W, nějaký obyč, ten, co tam je teď - no, koukám, že jsem kecala :D jsem se konečně k tomu zohnula, není to 300, ale 500 W, ale je to taky nějaký krám za pár stovek a nějaký ten rok tomu už taky bude. Ale jak říkám, stejně si chci pořídit něco kvalitnějšího, přítel má na mnohlem lepší a tipuju i náročnější sestavě 400 W, stál ho cca 2,5k, prostě kvalitní zdroj a nemá s ním problém. Někde jsem četla, že ani tak nezáleží na výkonu, co firmy uvádějí, ale na kvalitě toho zdroje, že kvalitní 400W zdroj je mnohem lepší, než nějaký 1k+W krám. Moje osobní zkušenost to spíš potvrzuje, ale můžu se mýlit.
...asi.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 07 črc 2010 00:11

Já bych začal tím zdrojem, nějaký lepší 400W by měl být dostatečný. Třeba Seasonic, Enermax, Chieftec, atd.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Fea
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Fea » 07 črc 2010 00:16

Zdrojem restarty určitě nejsou, to bylo první, co jsem zkoušela (čistit - nepomohlo, odzkoušet jiný - nepomohlo).
Ale děkuji za tipy na značky zdrojů :)
...asi.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 07 črc 2010 00:20

Jde o to jestli ty zdroje byli v pořádku a dostatečné...

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jackm » 07 črc 2010 00:38

Fea
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Fea » 07 črc 2010 10:42

Zdroje v pořádku byly a jsou, ten, co jsem tu měla kdysi stále bez problému funguje na jiném PC, ten, co tu mám teď, běžel bez problému i na jiném PC.

Děkuji za odkazy na desky - jen další dotaz - je nějaký rozdíl v tom, když to je ATX nebo micro ATX? Myslím tím jiný než rozměrový. To, že ATX asi kvůli rozměrům nedám do malé bedničky, je mi jasný, ale jestli ničemu nevadí, když dám micro ATX desku do obyčejné velké bedny (myslím si, že by to vadit nemuselo, ale nejsem si tím jistá).

Další dotaz - v práci mám procesor Core 2 Quad, moje deska doma ho podporuje, stejně tak tady deska podporuje procesory Core 2 Duo. Patice je stejná. Když procesory přehodím a pokusím se je odzkoušet, nerozhází se to nějak tím přehozením? Nepotřebuju nějaké drivery/instalačky/cokoliv dalšího?
...asi.

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jackm » 07 črc 2010 10:57

Micro ATX deska,půjde dát do normálního CASE,maximálně budeš muset prohodit,takové šroubky na kterách to drží.
S těmi procesory,vyměň to,jen nevím jestli to utáhne 300W zdroj Core 2 Quad,ale žádné drivery nic to nevyžaduje.
PS:Opatrně to vyndej aby,jsi neohnula piny,

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 07 črc 2010 11:25

Opatrně to vyndej aby,jsi neohnula piny

U socketu 775? :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jackm » 07 črc 2010 11:53

Pardon....

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 07 črc 2010 19:00

BTW zkusila jsi zapnout PC do jiné zásuvky?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Náhodné restarty notebooku
    od Villentretenmerth » 07 led 2025 15:43 » v Problémy s hardwarem
    3
    2193
    od Villentretenmerth Zobrazit poslední příspěvek
    10 led 2025 19:53
  • Neustálé scrollování
    od krystofb » 23 pro 2024 11:35 » v Vše ostatní (sw)
    0
    2745
    od krystofb Zobrazit poslední příspěvek
    23 pro 2024 11:35
  • Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
    od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8...
    38
    15816
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 10:58

Zpět na “Problémy s hardwarem”