Zdravím,
po přeinstalování systému, tj mám teď čistý systém asi 4 dny mi poměrně často, zhruba každou půl hodinu, zamrzne počítač, někdy se rozejde, někdy to skončí samovolným restartem. Po nahlédnutí do Správce úloh jsem zjistil, že je zde 12x spuštěný proces svchost.exe (každý zabírá jinou paměť), je to normální? Projel jsem PC Ad-Awarem, MBAMem, AVGkem a CCleanerem (soubory i registry), nic nenašely. Čím by to mohlo být? Díky
Padání systému a proces svchost Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Padání systému a proces svchost
Ahoj,
12x je opravdu dost, ale svchost spouští takřka všechno, takže možné to je. Nicméně určitá kontrola možná je. Stáhni si process explorer http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96653.aspx a po najetí myší na každý spuštěný svchost se ti zobrazí jaké služby spouští. Pokud by byl navázán na nějaký divný soubor, nebo na soubor tmp, mohlo by to znamenat nákazu.
12x je opravdu dost, ale svchost spouští takřka všechno, takže možné to je. Nicméně určitá kontrola možná je. Stáhni si process explorer http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96653.aspx a po najetí myší na každý spuštěný svchost se ti zobrazí jaké služby spouští. Pokud by byl navázán na nějaký divný soubor, nebo na soubor tmp, mohlo by to znamenat nákazu.
Díky, vyzkoušel jsem a nezdá se mi to špatně, takže to bude asi něco jiného
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
To, kolik instancí procesu svchost běží, závisí na počtu nainstalovaných a spuštěných služeb implementovaných v dynamických knihovnách. Svchost je hostitelský proces pro tyto služby.
12 instancí klidně může být.
Ve složce Windows\Minidump by měly být výpisy paměti z doby havárie systému (s příponou .dmp) Zabal je RARem a upni na http://www.leteckaposta.cz.
Zatím by bylo dobré stáhnout utitlitu GoldMemory, vypálit ISO na CD, nabootovat z něho a spustit přes noc test paměti.
12 instancí klidně může být.
Ve složce Windows\Minidump by měly být výpisy paměti z doby havárie systému (s příponou .dmp) Zabal je RARem a upni na http://www.leteckaposta.cz.
Zatím by bylo dobré stáhnout utitlitu GoldMemory, vypálit ISO na CD, nabootovat z něho a spustit přes noc test paměti.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Složka Minidump je prázdná. Možná proto, že jsem spustil Vyčitění disku, kde jsem po asi svou hodinách vymazal Předchozí instalace Win (Windows.old a Windows.old.000) a systém vypadá lépe. Jediný problém je,když se pokusím se složkou Windows.old.000 cokoli dělat (zůstaly v ní ještě složky Uživatel a Desktop,ale místa zabírají malinko), tak snad už to pošlape. Díky za pomoc, zkusím někde najít tu zelenou fajfku:-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2471
-
od rohlicek1
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 09:56
-
-
Padání ovladačů od AMD a coil whine - recenze u alza
od walderan » 18 led 2025 12:07 » v Problémy s hardwarem - 2
- 3025
-
od petr22
18 led 2025 15:21
-
-
- 1
- 2427
-
od petr22
15 srp 2024 21:37
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7292
-
od RIKI22
05 dub 2025 11:04
-
-
-
Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem - 8
- 3224