MB : MSI 770-G45 (601-7599-03S)
CPU : AMD Phenom II X2 555 Black Edition + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro rev.2
RAM : Zeppelin Gold - Evolve 1GB 1600MHz
Grafika : starší Ati radeon X800 XL PCI-E.
Po sestavení PC jsem narazil na problém se spuštěním.
Tak jem zapojil pouze základní věci pro POST.
Motherboard ( ATX24 i ATX4 konektory jsou zapojené ), CPU + chlazení ( processor je správně v socketu, větrák zapojený do CPU fan ), operační paměť - pouze jeden modul s 1GB a grafická karta ( dokonale sedí ve slotu, ozkoušená na jiném PC). Monitor připojený přes VGA output ( funkční, ozkoušený monitor ).
Problém je v tom, že nevidim žádný obraz. Monitor nereaguje. Všechno ale vypadá v porádku - nic nepípá, větráky na CPU a grafice v provozu, základní deska svítí.
Tak jsem zkusil vypojit operační paměť, abych zjistil jestli se dostanu přes POST. Po vypojení nenastala žádná změna, není slyšet žádné pípání.
Nejsem si zcela jist, odkud by měl vycházet ten pípající zvuk, na motherboard jsou piny pro speaker / buzzer ale nemám tam co připojit ( možná proto neslyším pípavý zvuk ).
Rád bych to vše co nejdříve vyřešil, nechci s tim hned běžet do servisu. Se stavbou PC již mám určité zkušenosti ale na tenhle problém jsem narazil poprvé,
předem děkuji za pomoc,
Paul
New PC, POST problém
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: New PC, POST problém
Pokud to nemá reproduktor, tak to nemůže pípat.
Zkontroluj dosazení kabelů ještě jednou, mě se takhle stalo, že jsem nepřitlačil správně procesor a rozebíral celý pc, než jsem si to uvědomil.
Nemá deska integrovanou grafiku ? Pokud ano, tak zkus monitor zapojit prvně do ní.
Můžeš si vypůjčit od někoho ram ?
Jak koukám, tak ta grafika je už trochu stará na tak moderní sestavu. Nemáš možnost ji vyměnit ?
Zkontroluj dosazení kabelů ještě jednou, mě se takhle stalo, že jsem nepřitlačil správně procesor a rozebíral celý pc, než jsem si to uvědomil.
Nemá deska integrovanou grafiku ? Pokud ano, tak zkus monitor zapojit prvně do ní.
Můžeš si vypůjčit od někoho ram ?
Jak koukám, tak ta grafika je už trochu stará na tak moderní sestavu. Nemáš možnost ji vyměnit ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Prcesor jsem kontroloval 3x jestli tam správně sedí. A opravdu je tam správně. Ostatní kabely jsem též přepojil.
Bohužel deska nemá integrovanou grafiku.
Momentálně nemám možnost vyměnit s někým RAM. Ty 2 moduly DDR3 jsou nové ( dnes mi přišly ). Zkoušel jsem obě dvě zvlášť do každého ze 4 slotů. Žádná změna.
Grafika je sice stará ale funkční, nejsem v situaci, abych si mohl koupit novou.
Nedá se to pípání zjistit i jinak ?
Bohužel deska nemá integrovanou grafiku.
Momentálně nemám možnost vyměnit s někým RAM. Ty 2 moduly DDR3 jsou nové ( dnes mi přišly ). Zkoušel jsem obě dvě zvlášť do každého ze 4 slotů. Žádná změna.
Grafika je sice stará ale funkční, nejsem v situaci, abych si mohl koupit novou.
Nedá se to pípání zjistit i jinak ?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Speaker z jiné case napojit na ty piny
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Nemám tu teď jinou case, večer zaběhnu ke známému to zkusit. Nějake jiné návrhy ?
Jen ještě k tomu procesoru, jak poznám že je tam správně přitlačený ?
Klasicky jsem ho vložil do socketu, zajistil. Nasadil větrák ( Arctic-Cooling Freezer 7 Pro rev.2 ) přišrouboval tak, aby to kladlo odpor ale nebylo to na fest. Doufám že je to správně :)
Klasicky jsem ho vložil do socketu, zajistil. Nasadil větrák ( Arctic-Cooling Freezer 7 Pro rev.2 ) přišrouboval tak, aby to kladlo odpor ale nebylo to na fest. Doufám že je to správně :)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jaký máš k tomu zdroj - značka a W? Podezíral bych grafickou kartu, nebo zdroj. Zkusit jiný, třeba zapůjčený, jen k ověření, zda PC naběhne a stejně tak i grafickou kartu, stačí i horší, ale bezpečně funkční.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Tak jem našel speaker dodávaný k case ( málem jsem to vyhodil s umělohmotným odpadem
).
Vypojil jsem RAM - 3 dlouhé pípnutí.
Zapojil jsem RAM - žádné pípání.
Zdroj mám 400W ATX maxpower - ano, je to nic moc ale mělo by to utáhnout tuhle sestavu.

Vypojil jsem RAM - 3 dlouhé pípnutí.
Zapojil jsem RAM - žádné pípání.
Zdroj mám 400W ATX maxpower - ano, je to nic moc ale mělo by to utáhnout tuhle sestavu.
UPDATE:
Vypadáto že je problém vyřešen, po zapojení speakeru mi to začalo nabíhat. Ještě jsem resetnul jumperem BIOS a už jsem nabootavaný v BIOSU :) prozatím děkuji za pomoc :)
Vypadáto že je problém vyřešen, po zapojení speakeru mi to začalo nabíhat. Ještě jsem resetnul jumperem BIOS a už jsem nabootavaný v BIOSU :) prozatím děkuji za pomoc :)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V PC nech jen 1 paměť, GK, Odpoj HD, DVD mechaniku a nepřipojuj nic do USB a zkus PC spustit, případně uveď co pípne.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Vypadá to na jeden vadný modul RAM, doinstaluju OS a vyzkoušim všechny sloty. Poté to pošlu na reklamaci :)
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pro identifikaci vadné ram použij program Memtest (ne ve Windows, nabootuj nějaké linuxové distro, které ho má).
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 5145