Doporučte notebook do školy i na doma místo PC Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Doporučte notebook do školy i na doma místo PC

Příspěvekod domitea » 08 črc 2010 20:08

Já mám právě ASUS za 15k a zvládá bez problému na baterce 3 hodiny (vyučovací), ale je to 15.6

Reklama
Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 08 črc 2010 20:11

No to je právě to málo o čem mluvím..
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 08 črc 2010 20:12

A má jen 2,5 kila :-D

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 08 črc 2010 20:27

Už jen ta výdrž mi je k ničemu, navíc taky má být na úpravu videa apod. Chtěla jsem Asus či HP původně, ale prostě takovej jsem nenašla. Mimo to, výdrž a hmotnost je první a nezrušitelný požadavek. Už píšu asi po 15, že nemůžu ve škole notebook připojit do sítě, takže 3 hodiny - vyučovací, tzn. vypínat každou přestávku, kdy dopisuju třeba látku apod. mi jsou opravdu k ničemu.

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 08 črc 2010 20:29

Zřejmě nemáš moc přehled, když si ještě neviděla 15" NTB s výdrží delší než 3 hodiny, třeba takové Asusy UL50 mají teoretickou výdrž 12 hodin, v praxi je to sice méně, ale i tak.

Ano, nenapsal sem důvod proč odrazuji od Aceru, ale stejně jako já podle Tebe neumím číst, tak ty zřejmě zase neumíš hledat, jelikož nejednou sem tu vedl diskuzi na toto téma a opravdu mě to nebaví vypisovat při každém dalším zmínění o této značce. Ale když si myslíš, že to říkám jen tak, aniž bych to měl podložený, budiž, nebudu se s Tebou dohadovat. Nenapsal sem svůj příspěvek, abych poradil, ale jen abych vyjádřil svůj nesouhlas, až budu chtít poradit, tak rovnou něco nahodím. Až to pochopíš, tak mi třeba už přestaneš psát, ať sem hodím svůj tip. A nerozčiluj se, není proč.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 08 črc 2010 20:46

Jenže takto je mi tvůj nesouhlas k ničemu, to sis mohl říct i pro sebe a byl by klid.. Já to sem dala pro rady kterej koupit, neradíš jinej lepší, protože nechceš, nebo sám nevíš, tak co s tím.. Jinej zas napíše tento v klidu kup a má to stejnej význam jako tvůj příspěvek.. Prostě to bylo zbytečný. Jak jsem psala, četla jsem několik diskuzí a bylo to cca 50 na 50 pro a proti. Taky jsi psal za 19t Acer s i3 330M a GK Intel HD tě pobaví, pak píšeš že kvalitní 14" s mými požadavky jedině za 20t - rozdíl 1t (!). A po levnějším, kvalitnějším a výkonějším NT 15'' bych koukla, ale žádnej nesplní váhu a výdrž! Bylo mi tu nabídnuto víc 15'' než 14'' a žádnej neměl víc jak 3 hodiny, které pak stejně nevydrží.

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 08 črc 2010 21:26

Mohl sem si to říct pro sebe, ale stejně tak si na to ty nemusela reagovat, klid by byl tak jako tak. Osobně se mi teď líbí nové kousky VAIO E (14" i 15") a být u nich možnost dokoupit větší baterii, tak je asi i doporučím, bohužel takto nemohu. Když chceš ten tip, tak jeden dám, nedávno sem měl doma na jeden den zapůjčený tento ProBook 4520s. Přiznám se, že celkově s ProBookama mám takové smíšené zkušenosti, ale zrovna tenhle kus mi v paměti utkvěl v dobrém. Výkonově (i5-430M s ATi 4330) a za ten peníz (18,5k) je na tom hodně dobře, výdrž sice výrobce udává 5 hodin, já sem na něm zvládl dělat něco málo přes 4 hodinky (vím, 4 není 5), tedy ne náročnější věci, ale i tak je to slušné. Navíc váha 2,39kg je taky příjemná. Tím chci jen ukázat, že sou i lepší NTB za menší peníz.. :wink:

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 09 črc 2010 09:20

To Spyke: opět další s křížkem po...Pokud sis pročítal celou diskuzi, tak i tento Probook zde byl nabízen, kromě jiného. Nemám rád HP a mám k tomu své důvody (pár jich už mám u zákazníků) - jsou hlučné, těžké, šasí je flekaté po pár chvilkách používání a vyčistit to rozhodně nejde (myslím plasty kolem touchpadu a reproduktorů). Reklamace kamsi do Polska, bez možnosti vyjmout disk, paměti... (aniž bych nerozebral laptop do šroubku).
Acer není špatná volba, ale je to jako u všech ostatních značek - o konkrétním kousku. Pokud bude mít smůlu, narazí na poruchový a pak jistě ocení rychlost a možnosti servisu, což je věc opomíjená, ale dnes jedna z nejdůležitějších. :bigups:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 09 črc 2010 11:08

No, já jsem původně chtěla HP, ale jsou těžké a bez výdrže. I ty 4 hodiny jsou pro mě málo, i když jinak by byl fajn. No váha až tolik ne. Když k tomu dáš ještě nějakou brašnu, případně nutnost druhé baterky na výměnu, tak už je to dost. A je pro mě strašně velkej.. Pro mě je ideální ta 14'' velikostí a vše co potřebuji se do ní vleze. Vaio má mamka, ale baterka tak ty 2 hodiny.. A má strašnou klávesnici. Ale rozhodla jsem se pořídit to až na konci prázdnin. Buď pude aspoň trochu dolů cena toho aceru nebo se mi podaří najít něco jiného, ale pochybuji o tom, hledala jsem dost..

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 09 črc 2010 12:56

Celou diskuzi sem prvně nepročítal, ale když píšeš, že tu byl tento HP nabízen, tak sem si zpětně proklikal všechny odkazy a nepřijde mi, že by 4320s (i ten nevypadá zle) a 4520s byli jedno a to samé. Nechci se nějak moc zastávat HP, taky to s ProBookama mám takové všelijaké, ale s tou hlučností to taky není tak žhavé. Narazil sem sice na některé modely, které topili jak o život, čemuž pak odpovídala i hlučnost. Ale u doporučovaného kousku sem nic takového nezaregistroval. Že jsou těžké? Když srovnám vybraný Acer s 2,2kg a 14" s tímto 15", který má 2,39kg, tak z toho dle mého vychází hodně dobře a na 15" je to slušná váha, ale jestli hodláte řešit 190g. I kvalita zpracování celkem mile překvapila + bych zmínil i dobrou klávesnici. O reklamaci u HP sem se nikdy takhle nezajímal, ale když to říkáš. Každý má své zkušenosti, já zase kolikrát nepochodil moc dobře u Aceru. A ještě k VAIU, mně ta klávesnice naopak přijde úžasná, je to asi věc vkusu a zvyknutí si.. :wink:

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 09 črc 2010 13:41

No, jak říkám, na mě je ta 15,6'' strašně velká.. Jinak HP jsem rozhodně pro to, že je to dobrá značka. I netbook mám HP, bohužel je na to, aby nahradil PC fakt malý a nevýkonný. Ale bude se mě s ním těžko loučit.. No a jinak klávesnice u VAIA mi vadí - mám hodně malé ruce, a to myslím vážně. Na normální klávesnici nedosáhnu na číselnou řadu bez zvednutí ruky z klávesnice..na entr nebo shift taky ne.. Takže VAIO, které má ty klávesy ještě od sebe..děs pro mě..píšu pak děsně pomalu a s chybama.. No a mamce teda děsně křupe, tak budem muset zjistit, jestli to není na reklamaci..

No a jak říkám - počkám do konce prázdnin, ještě se třeba něco najde, ale 4 hodiny je pro mě málo na výdrž..

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 25 črc 2010 19:44

Ok, tak ho už dlouho sleduji a rozhodla jsem se, že ho vemu. Tedy tento Acer. Půjdu si pro něj asi zítra, abych pak mohla co nejrychleji prodat svůj netbook, ze kterého musím vše předělat. Ale mám nějaké dotazy ještě.

Když si to objednám přes internet u prodejce u nás (zítra to budu mít připravené), zaplatím hotově na prodejně, tak platí těch 14 dní vrácení bez důvodu? Jde mi o to, kdyby se jednalo o nějaký vadný kus, zda ho budu moct rychle vyměnit - i když doufám, že mě to nepostihne. Jistota je jistota.

Potom, je tam 64bit systém. V tom je potom prorgam files x32 a x64 (nebo tak nějak). Do jednoho jdou aplikace 32bit a do druhé 64 bit. Je toto rozlišení tak nutné? Já mám totiž svůj systém (v 32bit verzi), kde program files mám jen pro programy, které jsou zde původně a ty které prostě jinam nainstalovat nejdou a svoji program files (2), kde mám různé podsložky jako např. bezpečnost, důležité, slovníky, hry, prográmky,.. Půjde to takto i v tomto nebo musím vymyslet jiný systém či používat striktně původní dělení?

Jde dokoupit nějaká fólie, aby byl displej matný? + nějaké zkušenosti? Aby to nevypadalo hůř. To jen tak bokem, kdyby bylo a vypadalo to dobře.

Už jsem se tu ptala na dokoupení instalačního CD W7 od Aceru. Někdo mi tu psal, že to jde snad jen telefonicky nebo tak nějak. Kde k tomu zjistit víc info? Nějaký odkaz, konkrétní informace?

Chci se ujistit, že s tím půjde stříhat video a převádět avi na vob v ConvertXtoDVD.

To je snad vše.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Notebook na doma okolo 12 000.-
    od Kaspo » 17 srp 2024 11:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1250
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    17 srp 2024 17:12
  • Nový notebook do školy
    od cmuch » 01 zář 2024 11:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2599
    od cmuch Zobrazit poslední příspěvek
    04 zář 2024 18:25
  • Tablet na doma.
    od BigSandy » 20 bře 2025 07:09 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    2650
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    20 bře 2025 21:12
  • Výběr notebooku do školy+hobby gaming do 25 000
    od Trody » 19 říj 2024 14:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1591
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    19 říj 2024 16:17
  • Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
    od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp)
    14
    5771
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    14 zář 2024 10:56

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”