Zdravím, nemám teď vůbec čas, musím hned běžet a až se vrátím, nejspíš budu muset hned formátovat, proto vás touto cestou chci poprosit ...
Je zde na fóru či někde jinde návod, jak formátovat disk, na kterém je OEM verze OS?
Jde mi o to, že když ho naformátuju, jak pak mám znovu nainstalovat operační systém, když jsem ho nedostal na CD? Jde konkrétně o Vista Business 32bit.
Díky.
Formátování disku s OEM Vista // PROBLÉM
Formátování disku s OEM Vista // PROBLÉM
Naposledy upravil(a) cross dne 14 črc 2010 13:42, celkem upraveno 1 x.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Formátování disku s OEM Vista
Nenapsal si co to je za PC/laptop? Pokud je to nějaký OEM typu Acer, HP apod. tak ty mají servisní partition, ze kterých se recovery dají vypálit. Pokud je to klasický PC, kam kdosi instaloval systém, potřebuješ mít instalační DVD, bez kterého se nehneš. To mělo být dodáno spolu s počítačem. V opačném případě sehnat, půjčit, zakoupit.
Jinak disk zformátuješ právě při té instalaci - je to jedna z nabídek.
Jinak disk zformátuješ právě při té instalaci - je to jedna z nabídek.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Pohlaví:
Buď se obrátit na prodejce - instalační medium by mělo být součástí dodávky PC, nebo napsat mikrosoftu, neměl by s tím být problém.
Mám Toshiba Tecra. Zapl jsem po koupi notebook a normálně se mi nainstaloval OS.
Jak tedy postupovat? Třeba stáhnout Obraz a opsat při instalaci jen key ze štítku?
Jak tedy postupovat? Třeba stáhnout Obraz a opsat při instalaci jen key ze štítku?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím jak se to provádí u Toshiba, ale mohlo by to jít i přes klávesu při startu. Není tam nějaká recovery klávesa typu stiskněte F2 pro obnovu?
Případně projdi SW v počítači a najdi nějaký soft od výrobce, který vypálí to DVD.
//jinak bys měl mít nainstalovaný Toshiba Recovery Disc Creator , kterým vytvoříš zmíněné DVD. Ale obnova lze spustit i po startu - jen co dohledám klávesu.
//tak obnovu přímo spustíš, když podržíš 0 a zapneš laptop. Více info tady http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD7C02140000R01.htm
Případně projdi SW v počítači a najdi nějaký soft od výrobce, který vypálí to DVD.
//jinak bys měl mít nainstalovaný Toshiba Recovery Disc Creator , kterým vytvoříš zmíněné DVD. Ale obnova lze spustit i po startu - jen co dohledám klávesu.
//tak obnovu přímo spustíš, když podržíš 0 a zapneš laptop. Více info tady http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD7C02140000R01.htm
Naposledy upravil(a) d1amond dne 13 črc 2010 15:08, celkem upraveno 1 x.
:( Asi myslí to, že disk je rozdělen na dvě partition a ta druhá je poškozená (omylem jsem ji začal formátovat a pak jsem to stopnul).
Nicméně teď se snažím dostat data z této části a pokud se mi to povede, naformátuju ho a pak už to snad dostupné bude.
Díky za tip :)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud by se to nepodařilo, budeš si muset objednat DVD:
https://backupmedia.toshiba.eu/landing.aspx
https://backupmedia.toshiba.eu/landing.aspx
Ufff ... 35€ ... hmm ... a to jako nejde udělat cestou, že si ten obraz stáhnu? Já to nechápu, vždyť to tak snad funguje běžně .. hlavní snad je, že koupenou tu licenci mám, ne? To se snad vyplatí víc i koupit sedmičky ...
Kdyby to nešlo, tak asi využiju licenci ještě ze střední školy na tu nejvyšší verzi Vista ... tady nám normálně učitel řekl, že jestli nemáme vypálený obraz, máme si dojít k němu ... je tam tuším jen nějaké omezení, že je to na 3 přeinstalování, pak to nefunguje ..
Díky za info :)
Kdyby to nešlo, tak asi využiju licenci ještě ze střední školy na tu nejvyšší verzi Vista ... tady nám normálně učitel řekl, že jestli nemáme vypálený obraz, máme si dojít k němu ... je tam tuším jen nějaké omezení, že je to na 3 přeinstalování, pak to nefunguje ..
Díky za info :)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Na něčem vydělávat musejí.
Licenci ze střední školy můžeš využít, pokud jsi studentem té školy. Jinak je neplatná. Problém Ti zřejmě nikdy dělat nebude, pokud na Tebe nepřijde kontrola. Předpokládám, že jde o nějakou multilicenci, kdy má škola vlastní Product Key.
Koupě 7 je sice rozumná, ale na staré zařízení bez podpory W7 je to trochu risk. Zvaž retail verzi, kterou případně hodíš na jakékoliv jiné PC.
Licenci ze střední školy můžeš využít, pokud jsi studentem té školy. Jinak je neplatná. Problém Ti zřejmě nikdy dělat nebude, pokud na Tebe nepřijde kontrola. Předpokládám, že jde o nějakou multilicenci, kdy má škola vlastní Product Key.
Koupě 7 je sice rozumná, ale na staré zařízení bez podpory W7 je to trochu risk. Zvaž retail verzi, kterou případně hodíš na jakékoliv jiné PC.
Fakt? Teď třeba na té střední rozdávali licence na Win 7, a to absolventům ... mám pocit, že já to také jako absolvent využívat můžu.
Tak staré zařízení ... mám notebook touto dobou asi přesně rok, sice to v té době nebyl nejnovější model, teď se možná neprodává už, ale nemyslím si, že by mi na tom sedmičky jet neměly :)
http://www.alza.cz/toshiba-tecra-a10-12l-d104256.htm Jen tam mám 4GB RAM, resp. 3GB, ptž mám 32bit.
Dneska zkusím udělat tu zálohu na disk.
Tak staré zařízení ... mám notebook touto dobou asi přesně rok, sice to v té době nebyl nejnovější model, teď se možná neprodává už, ale nemyslím si, že by mi na tom sedmičky jet neměly :)
http://www.alza.cz/toshiba-tecra-a10-12l-d104256.htm Jen tam mám 4GB RAM, resp. 3GB, ptž mám 32bit.
Dneska zkusím udělat tu zálohu na disk.
Re: Formátování disku s OEM Vista // PROBLÉM
Takže nové poznatky ...
Stále to nefunguje. Dočetl jsem se na netu, že by měla být vytvořená jakási skrytá partition disku pro obnovu systému. Ve správci by to snad měla být tak s otazníkem, že? Ale proč mi to píše tuhle hlášku? :( v "E:" jsem na rootu zkusil vytvořit složku "HDD Recovery" a nepomohlo to).
Je to program Toshiba Recovery Disc Creator
Stále to nefunguje. Dočetl jsem se na netu, že by měla být vytvořená jakási skrytá partition disku pro obnovu systému. Ve správci by to snad měla být tak s otazníkem, že? Ale proč mi to píše tuhle hlášku? :( v "E:" jsem na rootu zkusil vytvořit složku "HDD Recovery" a nepomohlo to).
Je to program Toshiba Recovery Disc Creator
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Formátování disku s OEM Vista // PROBLÉM
Vypadá to na ten servisní oddíl. Zkus ještě podržet 0 při zapnutí. Měla by najet utilita pro obnovu.
S těma W7 jsem narážel hlavně na OEM licence, vázané na desku. Nemá cenu je kupovat ke starším zařízením, kde není záruka alespoň dva roky.
S těma W7 jsem narážel hlavně na OEM licence, vázané na desku. Nemá cenu je kupovat ke starším zařízením, kde není záruka alespoň dva roky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3193
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5411
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 23:38
-
-
- 3
- 1970
-
od Jirka88