však ja rozjedu Call of duty 1 a Counter Strike 1.6 klidně skoro na max a mam krásné FPS a krásně je to hratelné...Counter Strike 1.6 je nic...
Jinak jsem říkal že GTA 4 nerozjedu,ale kdybych ho rozjel,tak by mi jelo normálně,protože jenom mi schazi ten vertex shader...ale asi ne i tak by se to nehorazně sekalo nebo to nerozjel...ja prostě rozjedu většinu her na max co nikdo na stejne grafice co mam ja nedokaže...
Jinak nevíte proč se mi teda zobrazují všude že mam 2 chipsety?Ať se podívam kde chcu Everest,Windows tak mi to zobrazi jednou chipset a podnim ten samý...co to?
Intel GMA 950 vertex shader a hry? Vyřešeno
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Intel GMA 950 vertex shader a hry?
Co je to za noťas?...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Notebook:Fujitsu Siemens
CPU:Intel(R) Core(TM) Duo CPU T2450 @ 2.00GHz
RAM:1014.1 MB-(Pro boha,mě muselo něco vyhořet,protože bych se vsadil že jsem měl 2GB o_O)
OS:Microsoft Windows XP(Ani nevíte,jaky byl v té době když se kupoval,(tak 2 roky)kumšt sehnat notebook co nemá OS jako Vistu ale XP...nebo bez OS jich bylo taky hodně,ale ja chtěl to XP)
Grafárna:Intel(R) GMA 950-graphic media accelerator
Chipset:mobile intel (R) 945 express chipset family
DirectX:DirectX 9.0c
Zvuk:Realtek High Definition Audio
Kapacita HD-okolo 110GB
Nevím,kde je "chyba",že rozjedu tak dobře to,co ostatní na stejné Grafce nedokáží...
CPU:Intel(R) Core(TM) Duo CPU T2450 @ 2.00GHz
RAM:1014.1 MB-(Pro boha,mě muselo něco vyhořet,protože bych se vsadil že jsem měl 2GB o_O)
OS:Microsoft Windows XP(Ani nevíte,jaky byl v té době když se kupoval,(tak 2 roky)kumšt sehnat notebook co nemá OS jako Vistu ale XP...nebo bez OS jich bylo taky hodně,ale ja chtěl to XP)
Grafárna:Intel(R) GMA 950-graphic media accelerator
Chipset:mobile intel (R) 945 express chipset family
DirectX:DirectX 9.0c
Zvuk:Realtek High Definition Audio
Kapacita HD-okolo 110GB
Nevím,kde je "chyba",že rozjedu tak dobře to,co ostatní na stejné Grafce nedokáží...
Co nějaký screen z benchmarku ? 

Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
GTA IV nemužeš rozjet ani za ho*** a i přesto, že rozjedeš, co ostatní ne. Mimochodem na gta IV ti jen vertex stačit nebude, ten vyžaduje shader modely 3, nehledě na to, že máš 64 nebo 128MB pamět. S moji sestavou jsem měl problem vůbec něco nastavit v menu. Ve hře jsem měl na nejnižší detaily určitě méně než 5 fps. To je prostě pro tvuj hw nemožné (za předpokladu, že by si tu hru zapl).
I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX
Takže po dlouhém pročítání officiálních stránkách intelu jsem zjistil že
Pixel shader mam na grafárně "pevně" daný.Takže mam Pixel shader 2.0 to jsem zjistil
T&L-Se počítá přes CPU
Vertex Shader:Tak ted se dostaneme k vertex shaderu,pochopil jsem to tak že moje grafická karta NEOBSAHUJE vertex shader ten je ale v CPU.Moje CPU žeprej počítá Vertex Shadery,které potom pokračují to Pixel shader který pracuje s Vertex Shaderama a dělá "jak mají pixely být".Proto pišou že Vertex Shader je obsažen softwarově,co mi nedává smysl,proč softwarově a ne CPU.
A žeprý to má i výhody:
Grafika nemusí počítat Vertex shadery,takže má "víc času"na ostatní věci,jen potom už něco příjímá již vyhodnocené Vertex shadery z CPU...
Takže Vertex Shadery a T&L mi zpracovává CPU...
No a ted co jsem pochopil z nevýhod
Udajně některé hry,než se spustí(třeba jen poprvé)zkontrolují jestli splňuje uživatel minimální požadavky pro hru.Pokud ano pustí ho dál,pokud ne,tak hodí asi ten error proč se hra nerozjede a co nemáte.
Některé hry ale žepry toto nekontrolují,a tak spadnou jak je spustíte z menu,nebo jenom v menu,nebo se restartuje počítač nebo notebook.
Jenomže u těch her prvního typu:Co to kontrolují,tak neumí žeprý poznat že Vertex Shadery mi zpracovává CPU.
Takže zjistí že na kartě podpora Vertex Shaderů není a nějaké jako že mi to zpracovává CPU je nezjímá.Takže se nerozjedou,ikdyž by jeli v pohodě.
No a ted k tomu proč některé hry mi jedou tak plynule,o tom se taky zmínili.
Protože Vertex Shadery mi zpracovává CPU,tak jednoduše z toho vychází čím lepší CPU tím rychlejší zpracovávání Vertex shaderů no a čím lepší Vertex shadery tím lepší je plynulost her.
Intel Tedy říká čím Lepší CPU a pokud hra není typu "kontrolovací"(viz nahoře nevýhody)-tím plynulejší Hra.To je snad jediné co jsem pochopil...
Je to teda hodně vyčerpávající a já jsem to moc nepochopil,prostě mi Vertexy Zpracovává CPU,čím lepší CPU tím lepší Grafika asi ne?
Vy to chápete?
Pixel shader mam na grafárně "pevně" daný.Takže mam Pixel shader 2.0 to jsem zjistil
T&L-Se počítá přes CPU
Vertex Shader:Tak ted se dostaneme k vertex shaderu,pochopil jsem to tak že moje grafická karta NEOBSAHUJE vertex shader ten je ale v CPU.Moje CPU žeprej počítá Vertex Shadery,které potom pokračují to Pixel shader který pracuje s Vertex Shaderama a dělá "jak mají pixely být".Proto pišou že Vertex Shader je obsažen softwarově,co mi nedává smysl,proč softwarově a ne CPU.
A žeprý to má i výhody:
Grafika nemusí počítat Vertex shadery,takže má "víc času"na ostatní věci,jen potom už něco příjímá již vyhodnocené Vertex shadery z CPU...
Takže Vertex Shadery a T&L mi zpracovává CPU...
No a ted co jsem pochopil z nevýhod
Udajně některé hry,než se spustí(třeba jen poprvé)zkontrolují jestli splňuje uživatel minimální požadavky pro hru.Pokud ano pustí ho dál,pokud ne,tak hodí asi ten error proč se hra nerozjede a co nemáte.
Některé hry ale žepry toto nekontrolují,a tak spadnou jak je spustíte z menu,nebo jenom v menu,nebo se restartuje počítač nebo notebook.
Jenomže u těch her prvního typu:Co to kontrolují,tak neumí žeprý poznat že Vertex Shadery mi zpracovává CPU.
Takže zjistí že na kartě podpora Vertex Shaderů není a nějaké jako že mi to zpracovává CPU je nezjímá.Takže se nerozjedou,ikdyž by jeli v pohodě.
No a ted k tomu proč některé hry mi jedou tak plynule,o tom se taky zmínili.
Protože Vertex Shadery mi zpracovává CPU,tak jednoduše z toho vychází čím lepší CPU tím rychlejší zpracovávání Vertex shaderů no a čím lepší Vertex shadery tím lepší je plynulost her.
Intel Tedy říká čím Lepší CPU a pokud hra není typu "kontrolovací"(viz nahoře nevýhody)-tím plynulejší Hra.To je snad jediné co jsem pochopil...
Je to teda hodně vyčerpávající a já jsem to moc nepochopil,prostě mi Vertexy Zpracovává CPU,čím lepší CPU tím lepší Grafika asi ne?
Vy to chápete?
Chápeme akorát to, že si tu z někoho ustřeluješ. Jo a mimochodem žádal jsem o nějaký screen z benchmarku s tím Tvým maximálním nastavením 

iDkcz píše:Chápeme akorát to, že si tu z někoho ustřeluješ. Jo a mimochodem žádal jsem o nějaký screen z benchmarku s tím Tvým maximálním nastavením
Jasně chápu,že tě to štve a že i nevěříš že rozjedu hry,o kterých se ti na té grafice ani nesnělo(ale od roku 2006-7 už skoro nic nerozjedu)
Ale všechny výpočty mi žeprý dělá CPU,tak proto.
Nevím co to je benchmark a nikomu nepotřebuji dokazovat co rozjedu a co ne...je to moje věc,nikdo mi nevěří hry co já rozjedu,ikdyž to vidí na vlastní oči.
Prostě ty hry rozjedu no!!!
A na youtube je spousta videí kde s moji grafikou rozjíždí hry typu Crysis,Assasin Creed,Far Cry Ultra High a slyšel jsem že lze rozjet i GTA 4 ale nízké FPS...
Nejhorší jsou lidi co jen říkají jak je ta grafika tak hrozná,ať se radši vrátím k pongu,nebo ať si jdu hrát bulánky
Kdo neví co dokáží Intelovské integrované karty neuvěří,ikdyž to co dokáží je úžasné a stejnak jsou zařazovány jako jedny z nejhorších grafik

Nevíš co je benchmark ?
Že si na youtube viděl ? Tak to si viděl teda povedený věci. Na youtube Ti s Tvou grafikou rozjedu i GTA IV na full při 250FPS. Do komentu napíšu P1 a všichni jako ty se budou vychloubat že tohle a tamto tam viděli. Neivko.
Mimochodem se koukni na mou sestavu a na grafickou kartu co mám na desce. V komponentech sem o kapku dalé než ty a v reálu bych nedal ani 1/5 toho, co ty tu píšeš.
Na závěr otázka: Procč ty to sem vlastně všechno píšeš, když přece víš a musíš i čekat, ža Ti to tu nikdo nebude věřit ? Tak to tu radši zamkni a di si hrát ty Tvoje hry ve FullHD na Intel GMA950
Že si na youtube viděl ? Tak to si viděl teda povedený věci. Na youtube Ti s Tvou grafikou rozjedu i GTA IV na full při 250FPS. Do komentu napíšu P1 a všichni jako ty se budou vychloubat že tohle a tamto tam viděli. Neivko.
Mimochodem se koukni na mou sestavu a na grafickou kartu co mám na desce. V komponentech sem o kapku dalé než ty a v reálu bych nedal ani 1/5 toho, co ty tu píšeš.
Na závěr otázka: Procč ty to sem vlastně všechno píšeš, když přece víš a musíš i čekat, ža Ti to tu nikdo nebude věřit ? Tak to tu radši zamkni a di si hrát ty Tvoje hry ve FullHD na Intel GMA950

Problém je vyřešený, klikni na zelenou fajfku.
Nejhorší jsou lidi co jen říkají jak je ta grafika tak hrozná,ať se radši vrátím k pongu,nebo ať si jdu hrát bulánky
Grafikam asi moc nerozumis a nevim jestli si vubec nekdy hral novejsi hry na jinem stroji nez tvem ntb, je dost mozne ze ne takze sis asi zvykl na low fps rate a staci ti to, ale jsou lidi kteri by nesnesli treba 30fps kdyz jindy stabilne hraji na 100 a více.
A na youtube je spousta videí kde s moji grafikou rozjíždí hry typu Crysis,Assasin Creed,Far Cry Ultra High a slyšel jsem že lze rozjet i GTA 4 ale nízké FPS...
Souhlasim - rozjizdi... ale rozjet neznamena, ze ta hra bude hratelna. A kdyz už je alespon trochu hratelna tak jen díky moddovaným ovladacum grafiky a configum hry.
A jeste k benchmarkum. Kdyz uz tu tak delas borce ze rozjedes vsechny ty hry "vpohode na max" tak se nediv ze po tobe nekdo chce nejake dukazy, protoze to je celkem nerealne vzhledem k vykonu te grafiky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Taktování – Utilita k GK: Intel Arc A750 ?
od Jarda_For » 14 říj 2024 01:37 » v Taktování a další úpravy PC - 5
- 8181
-
od Jarda_For
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 07:46
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”