Dobrý den, dostal jsem od známeho písničky na cd, které už neposlouchá a nechal mi je, ale jsou ve formátu .cda a tak se chci zeptat jestli to jde nejak vypálit, pro příbuzný, aby to hráli v dvd přehrávači.....
Děkuju
Jak vypálit format .cda??
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak vypálit format .cda??
Pokud jich chceš více na jednom CD nebo DVD,tak je převeď do MP3 libovolným programem.Třeba i Windows Media Player by to měl umět.Pak to jen vypálíš jako MP3 soubory.Pokud to chceš bez komprese,tak to převeď do formátu wav a pak vypal jako Audio CD třeba v Neru.I Nero to umí samozřejmě převést.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jo ták.....jak myslel, že se soubory .cda nedají konvertovat.....
děkuji

děkuji
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
cda je audiostopa.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
tak převést to nejde....
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Soubory s příponou .cda se ti objeví v commanderu, když do mechaniky vložíš klasické zvukové CD - tj 44100kHz/16 bit/sterteo. Jejich velikost je jen pár kB a jsou to vlastně jen hlavičky jednotlivých hudebních souborů ve formátu wav. Je to jakási forma ochrany, aby nebylo možné - nebo alespoň tak snadné - kopírovat CD. Soubory můžeš přehrát anebo zkopírovat ve virtuální mechanice, nebo je možné jednotlivé skladby z CD vyextrahovat v nějakém audioeditoru - tuším, že to umí i Audacity, který je volně ke stažení.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Buď můžeš CD kopírovat 1:1 (doporučuji nízkou rychlost zápisu, max. 8×), nebo můžeš AudioCD grabnout a převést do jiného (komprimovaného) formátu, jako je MP3 nebo FLAC. Ke grabování doporučuji vynikající Exact Audio Copy, který je kompletně lokalizovaný a umí rekonstruovat data i z škrábnutých CD. Spolupracuje s asi nejlepším externím kodekem Lame, který lze stáhnout z http://www.free-codecs.com/Lame_Encoder_download.htm
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Nikdy se mi nepovedlo zkopírovat Audio CD 1:1 (Clone CD, Nero, ...), aniž by tam nebyli lupance. Vždy jsem musel médium grabnout do mp3 a z nich v Neru vypálit znovu Audio CD. Audiofilové budou pohoršeni, ale mé ucho rozdíl nikdy neslyšelo ...
X:
Záleží na vypalovačce a na rychlostech. Při pomalých rychlostech se mi dařilo bez lupanců.
Každopádně proč jsi to negraboval do WAVu? Takhle bys to měl takřka 1:1 (jen bez CD-textu a podobně).
Záleží na vypalovačce a na rychlostech. Při pomalých rychlostech se mi dařilo bez lupanců.
Každopádně proč jsi to negraboval do WAVu? Takhle bys to měl takřka 1:1 (jen bez CD-textu a podobně).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Audiofilové budou pohoršeni, ale mé ucho rozdíl nikdy neslyšelo ...
Konečně mám spojence pro mnohá má tvrzení v oboru muziky

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
karlos píše:X: Audiofilové budou pohoršeni, ale mé ucho rozdíl nikdy neslyšelo ...
Konečně mám spojence pro mnohá má tvrzení v oboru muziky
Závidím vám

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Tak často jsem to nepotřeboval, spíš jsem si zálohoval do mp3 a když to nešlo zkopírovat 1:1 Plextorkou (má nejstarší Creative - sic s dálkovým ovládáním - neměla při grabování už vůbec šanci, zanášela občas lupance i do mp3) a rozdíl jsem neslyšel, tak už jsem na to nejspíš dlabal.
Jinak ale mám sluch lepší než většina lidí, slyším často i to co nemám, nebo co si dotyčný(é) myslí, že nemohu slyšet. Vedoucí v Přibyslavi mě kdysi často testovala, byl jsem několik desítek metrů daleko a za několika rohy, jen slabě špitla, že mě potřebují a já přiletěl
Ale když jsem telefonoval, tak mohli stát vedle mě a já je neslyšel, protože jsem v hlavě vypínal vše ostatní, aby mě to při telefonování nerušilo ...
Jinak ale mám sluch lepší než většina lidí, slyším často i to co nemám, nebo co si dotyčný(é) myslí, že nemohu slyšet. Vedoucí v Přibyslavi mě kdysi často testovala, byl jsem několik desítek metrů daleko a za několika rohy, jen slabě špitla, že mě potřebují a já přiletěl

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”