Mé první taktování

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Plechacek
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Mé první taktování

Příspěvekod Plechacek » 20 črc 2010 23:26

Čau, začal jsem si projíždět todle forum a začalo mě fascinovat taktování :) snažil jsem se do toho svého malého mozku nacpat a pochopit co nejvíc informací, ale bojím se že mi něco uniklo tak mi to prosím skoukněte jeslti jsem na něco nezapoměl :)
MB: MS-6580 / CPU: Intel Celeron 2.40GHz
Postupně jsem zvyšoval v biosu fsb ze 100 na 108 což mi zvedlo frekvenci na 2.60GHz. Dělal jsem 15 minutový zátěžový test a vše v pohodě, teplota cpu byla nejvíše kolem 58C. Co mě znepokojuje a čemu nerozumím , http://extrahardware.cnews.cz/pretaktovani-procesoru-pro-zacatecniky?page=0,3 jsem se dočetl něco o přetaktovávání ram nebo něco s výpočtem nějaké děličky ?? nevím kde se to dělá ani to moc nechápu ? :(
(a kdybych chtěl taktovat dál tak na 2,8 až 3 Ghz co by mě dál čekalo? (nebo stačí hlídat tu teplotu a stabilitu jen ? )
Díky :) :wink:

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: Mé první taktování

Příspěvekod El Diablo » 20 črc 2010 23:32

Co tě čeká dál? No asi zvedání FSB až do chvíle kdy PC nenaběhne, pak Clear CMOS, zvyšování napětí na modulech a zvyšování FSB do chvíle kdy PC nenaběhne, pak Clear CMOS.... Zlepšování chlazení RAM modulů a CPU aby zvládali vyšší napětí a frekvence...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Plechacek
nováček
Stav:

Příspěvekod Plechacek » 20 črc 2010 23:37

(je to hezký ale sem velká lama tak zas trochu nestíhám :D ) a ty ramky řešit nemusim ? s tim čištěnim cmosu sem někde něco čet ale nvm jak se to dělá :D

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 21 črc 2010 00:03

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Plechacek
nováček
Stav:

Příspěvekod Plechacek » 21 črc 2010 00:21

To už sem ale všechno čet :) (to víš když to slyšim všechno poprví v životě tak to jen tak do hlavy nenaleze :D )

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 21 črc 2010 06:05

S FSB zvedáš i frekvenci RAM a to až do takové hodnoty, že ji prostě deska nezvládne. Proto taktuj zvyšováním FSB a zároveň kontroluj frekvenci paměti.V BIOSu bude nastavena na AUTO a pokud by to dělalo neplechu, tak tu frekvenci můžeš manuálně snížit. Například místo 800 MHz jim nastavíš 667 MHz a můžeš zvyšovat FSB dál. Pozor taky na napětí procesoru!
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Plechacek
nováček
Stav:

Příspěvekod Plechacek » 21 črc 2010 08:59

Jo jo chápu díky,ale asi už končim z 2,4 na 2,65 protože když dám zátěžovej test tak sem tam měl až 63C a to už se mi zdá dost, tak myslim že to prozatim stačí :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”