Dobrý den,
Kamarád se zbavoval starého PC a já jsem byl hned aktivní a vzal jsem si od něj to PC na ¨pokusy¨. Když jsem ho zapnul, jeli mu na něm docela zaprasené win xp professional. OS jsem chtěl přeinstalovat aby tam byl nový, čistý systém. Instalační cd k professionalum mam a tak mi zbývalo zjistit product key. Bohužel na skříni žádná samolepka s certifikátem pravosti a s napsaným product code nebyla, tak jsem si pomocí jednoho programu z PC product key vytáhl. Poté jsem klasicky vložil cd, naformátoval disky a spustil instalaci, ale co se nestalo, můj product code mi to nevzalo. Nechápu, dal jsem tam ten product key, který to předtím vytáhlo z funkčních winů. A já bych ted od Vás potřeboval poradit, co mám dělat... Díky za rady
Windows XP nebere product key
Re: Windows XP nebere product key
Zeptej se kamaráda, jestli ten Windows nepoužívá na svém jiném PC. Beru to jako pravděpodobné, pokud ti ho prodal "bez" OS - nenechal ti štítek. Pokud ho používá on, ty nemůžeš. Pokud nepoužívá, tak ať ti napíše ten kód ze štítku, jestli se shoduje a případně pak lze provést aktivaci po telefonu. Napřed ale zjisti, jak to je od kámoše.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A měl kamarád určitě origo? Pokud ne, mohlo se totiž stát, že instalaci provedl s jedním sériovým číslem, které mu postačilo, aby systém nainstaloval, avšak k ověření pravosti už nikoliv. A tudíž toto číslo právě kvůli aktualizacím mohl změnit na jiné (což se u XP děje vcelku často a s velkou úspěšností), které tímto ověřením projde - ale zase s ním daný systém nenainstaluješ.
První se tedy ujisti, zda-li to v tom není nějaká nekalost. Pokud ne a nepoužívá ho zároveň i on, obrátil bych se nejspíš přímo na MS..
První se tedy ujisti, zda-li to v tom není nějaká nekalost. Pokud ne a nepoužívá ho zároveň i on, obrátil bych se nejspíš přímo na MS..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Kámoš má na novém PC Windows 7, takže ho nepoužívá. A štítek na tom PC prý nikdy nebyl. Problém je že mě to neveme Product key už při instalaci. Myslel jsem že bych zkusil tak napsat svůj product key aby se windows naistaloval a potom přímo v systému bych změnil product key zpět na ten který jsem si vytáhl a pokusil se ho aktivovat. Je to blbost ? 
Jo, jestli měl origo windows, to opravdu nevím a myslím si že to neví ani on sám. Ten PC mu stavěl před lety nějaký jeho kamarád se kterým se delší dobu neviděl takže ani není možnost to nějak přes něj zjistit...

Jo, jestli měl origo windows, to opravdu nevím a myslím si že to neví ani on sám. Ten PC mu stavěl před lety nějaký jeho kamarád se kterým se delší dobu neviděl takže ani není možnost to nějak přes něj zjistit...
Naposledy upravil(a) novoty dne 21 črc 2010 09:59, celkem upraveno 1 x.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nainstalovat to s jiným klíčem není blbost, však co ti také zbývá, jen bych nepoužíval zrovna ten svůj.. 

No, jenže jiný klíč nemám. To si ho mám někde najít na netu ?
Asi mi nic jiného nezbývá.... 

- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nerad radím zrovna tohle, ale asi si ho budeš muset někde najít. Pokud ho pak změníš na legální, tak myslím, že černé svědomí mít nemusíš.. 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud nemáš štítek s fakturou, tak máš nelegální systém ať tak nebo tak. To je celkem jednoduché. Ke kontrole musíš vždy doložit doklad o koupi a až potom následuje kontrola pravosti kopie.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
musim nesouhlasit s diamondem dam přirovnaní
mám nové kolo, jde kolem policista a ptá se "Máte doklad o koupi toho kola?"
"Ne nemam," odpovim mu
"tak v tom připadě je to kolo kradené."
takže podle diamonda mam doma kradený PC, televizi, kolo, mam asi i kradena sluchátka, batoh a dalších padesát věcí
dodatek: NEMUSÍTE DOKAZOVAT PRAVOST SOFTWARU tím, že predlozite doklad o koupi - u nas plati presumpce NEVINY a proto stačí když dokážete že SOFTWARE NENI NELEGALNI (nemuseli jste jej koupit - třeba vam jej dal kamarad) - (nemusite dokazovat ze JE LEGALNI - to je rozdil) - na to postačí licenční číslo a projítí kontroly overeni pravosti na webu microsoft
mám nové kolo, jde kolem policista a ptá se "Máte doklad o koupi toho kola?"
"Ne nemam," odpovim mu
"tak v tom připadě je to kolo kradené."
takže podle diamonda mam doma kradený PC, televizi, kolo, mam asi i kradena sluchátka, batoh a dalších padesát věcí
dodatek: NEMUSÍTE DOKAZOVAT PRAVOST SOFTWARU tím, že predlozite doklad o koupi - u nas plati presumpce NEVINY a proto stačí když dokážete že SOFTWARE NENI NELEGALNI (nemuseli jste jej koupit - třeba vam jej dal kamarad) - (nemusite dokazovat ze JE LEGALNI - to je rozdil) - na to postačí licenční číslo a projítí kontroly overeni pravosti na webu microsoft
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nedávno jsem něco podbného řešil v Microsoftu. Když jsem jim řekl, že mi systém daroval kamarád, chtěli po mě darovací smlouvu (ve které navíc byla výslovně postoupená licence o užití). Ověření legálnosti Ti projde i u cracknutých Windows a štítek s PK je jen jednou z podmínek užívání licence. 
//bavím se o podmínkách užívání (legálnosti) licence. To, že Ti prošla WGA při obhajobě moc nepomůže.
//na vše co kupuješ nebo dostáváš bys měl mít příslušné doklady. Kdyby došlo na lámání chleba, byl bys v pasti (kdes to kolo, televizor, atd...vzal?)

//bavím se o podmínkách užívání (legálnosti) licence. To, že Ti prošla WGA při obhajobě moc nepomůže.
//na vše co kupuješ nebo dostáváš bys měl mít příslušné doklady. Kdyby došlo na lámání chleba, byl bys v pasti (kdes to kolo, televizor, atd...vzal?)
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Fyzické osoby nemusí mít žádné doklady o koupi ani štítky, nenechte si věšet bulíky na nos ... kdokoli by musel vám prokázat, že máte nelegální OS či software, ne naopak, protože v tomhle státě naštěstí stále platí presumpce neviny. Tato presumpce neviny v tomto směru ovšem neplatí pro podnikatele / živnostníky / společnosti. A může si Mrkvosoft a ostatní říkat co chtějí, aspoň vidíte, co je to za šizuňky a lháře!
přesně tak X, vždyť to tvrdím taky
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 8716
-
od Stenatko
Zobrazit poslední příspěvek
03 dub 2025 21:42