Ahoj vespolek,
mam problem s pocitacem od rodicostva.
Jednoho dne prestal komunikovat s routerem, objevila se standartni hlaska - síťový kabel odpojen.
Jeste jednou se spojeni obnovilo, vicekrat jiz bohuzel nikoliv. Pri zapojeni se zprvu stavalo, ze na routeru blikala ikonka portu (=komunikace), to vsak brzy prestalo a nyni je mrtvo.
Router ma dva porty pro sitove pripojeni, pri propojeni techto dvou portu se diody rozsviti, rikajici ze spojeni je navazano (mezi portem 1 a 2). Je tedy pravdepodobne, ze porty (router) je jsou v poradku.
Zkousel jsem propojeni s routeru NTB, identicky problem. Pri spojeni NTB a PC doslo ke komunikaci, takze je vice nez pravdepodobne ze sitovka v PC je v poradku.¨
Ted je ale otazkou, co je sakra spatne :/
Na router jsem se nezkousel bohuzel pingnout, zjevne ale nedochazi ke komunikaci, pokud nemohu nacist na nastaveni routeru.
Prosim o radu co s tim, uz jsem malem nasim kupoval PC, nastesti se mi podarilo schramstnout kdesi stary NTN. Spis se jevi problem v routeru, ale pokud spolu porty komunikuji, pak opravdu nevim :/
Predem diky za rady, t.
Síťový kabel odpojen
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Síťový kabel odpojen
Viděl bych to na kabel. Co zanmená, že při spojení počítačů došlo ke komunikaci?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
kabel vyměněn - vše při starém - samozřejmě to byla první úvaha. Komunikace = myšleno načítání adres u obou počítačů - Pc se viděly, což mi stačilo .. třeba to bylo málo.. :/
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkusi jsi restartovat routr? Mě se něco podobnýho dělo u routru SMC. Po chvíli používání se ucpal a pomoh restart. Bohužel zas jen na určitou dobu. Vyřešil jsem to reklamací a ukázalo se, že aktuálnější fimware tuhle moji chybu napravil.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
router slouzi uz par let, jeste to vyzkousim jednou zda-li hw reset neco poresi .. spis se chystam koupit novy router, protoze resit zacykleny problem, to je na dlouho :/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS Příloha(y)
od Speed_dead » 01 črc 2024 21:59 » v Windows 11, 10, 8... - 20
- 6756
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
07 črc 2024 09:58
-
-
- 3
- 2981
-
od kecalek