Ahoj, předělával jsem koncovku na kabelu od poskytovatele a od té doby mi vypadává internet. Ve středu mi šel do 2 hodin a rozeběhl se až ve čtvrtek rano, pak ve 4 zase vypadl a ted už nejde vubec. Tohle mi dělalo připojením k stolnímu PC přes router, ale když připojím NTB Asus napřímo tak jde. Ale NTB Acer napřímo nejde. Nevíte někdo, kde by mohla být chyba? Nastavení IP je u všech stejné.
Díky za rady
Nefunkčnost netu na PC
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nefunkčnost netu na PC
Nemůže to bejt právě tou koncovkou? Třeba jsi to špatně předělal.... 

ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- Pohlaví:
Je to velmi pravděpodobné, osobně bych ji předělal znovu. Proč jsi ji měnil? Je stejná?
Předělával jsem jí 2x. ale nechápu že na jednom NTB to jde a na PC a druhym NTB NE! A navíc mi to občas šlo normálně přes router+ kabel na všech pc. Takže to může být koncovkou, i když se to normálně připojí?
A je stejná, potřeboval jsem zkrátit ten kabel a udelat ze zbytku nomální propojovací router-pc.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je jednoduše možné, že prostě jedna žíla někdy dosedá a někdy ne. Proto to občas jde a nejde. Routery jsou na toto citlivější
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ten druhý notebook, není staršího data ?
Možná si udělal křížený kabel a notebook to nerozdýchá.
Moderní síťovky mají na to automatickou detekci a přispůsobí se.
Možná si udělal křížený kabel a notebook to nerozdýchá.
Moderní síťovky mají na to automatickou detekci a přispůsobí se.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V jakém barevném pořadí jsi vlastně zasunul ty káblíky do koncovky
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Na starším NTB to jde a na novějším ne.. koncovku jsem zapojil uplně stejně jak byla, není to kabel na propojení, ale je někde ze zdi od poskytovatele s jednou koncovkou (tu jsem předělal). Barvy jsou: hnědá, hnědobílá, zelená, zelenobílá, modrá, modrobílá, oranžová, oranžovobílá.
Ale já to chci dát dohromady napřímo, ne přes router..a tam zadna Mac neni ne?