Ahoj,
chystám se na upgrade PC (z původního by zůstala jen bedna,TVkarta,WiFi karta a HDD).Řeším jestli jít do AMD Phenom II X6 1090T(Black edition) ,nebo Intel Core i7-930 BOX. PC má sloužit pro všechno (hry jen občas).Grafiku asi Radeon 5850.Důležitá je pro mě tichost ale i trochu spotřeba.
Na i7 se mi líbí Hyper-Threading,na X6 zase šest jáder. Je to tak,že pro jeden spuštěnej program má jedno jádro a pro druhej druhý,nebo v jednom programu pro jeden thread jedno jádro a pro případnej další thread v programu druhý jádro ? Jak vlastně windows ty jádra využívá?
Jak využívá Hyper-Threading ?
Tip na procesor - jak to vlastně funguje?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Tip na procesor - jak to vlastně funguje?
Záleží na konkrétní aplikaci zda umí využít více vláken.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
no ja osobne si myslim ze sest jader je uplne zbytecne....a nechci te podcenovat ve tvojich znalostech ae kdyz uz chces tak vykonny PC jaky mas zdroj nebo jaky planujes koupit zdroj ? ale z tech dvou CPU bych asi bral AMD Phenom II X6 1090T ale opet rika ses jader je zbytecny...ctyri bohate staci..a s grafickou kartou souhlasim
......a jaky mas windows ??

Gigabyte ga-870a-usb3 / Kingston 8GB KIT DDR3 1333MHz / AMD Phenom II X4 965 /
Sapphire HD 5750 1GB / Windwos 7 64bit / OCZ ModXStream Pro 600W / Akasa Freedom Xone
Sapphire HD 5750 1GB / Windwos 7 64bit / OCZ ModXStream Pro 600W / Akasa Freedom Xone
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Určitě Intel. AMD X6 žádný program nevyužije a je zde souboj mezi 6 a 8 jádry
defacto. A Intel je Intel !!!
Otázka o zdroji je zajimavá, ale zajimavější je: proč 5850, když píšeš, že budeš hrát hry málo? Mě osobně se líbí toto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K000000ZHK Kdyby to bylo dostupné, když jsem kupoval 5770 jdu do ní.
Jinak Ti jde o tichost a výkon celé sestavy,že? K tomu má co říct spoousta komponentů a nejen CPU. Jakou máš tu skříň? Dělo typu 930 potažmo i ten AMD (hlavně) chce chladit něčím výkonnějším než boxem. To si moc ticha neužiješ. A jaký máš disk? Nechceš použít snad nějaký starý? To by byla velká brzda.

Otázka o zdroji je zajimavá, ale zajimavější je: proč 5850, když píšeš, že budeš hrát hry málo? Mě osobně se líbí toto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K000000ZHK Kdyby to bylo dostupné, když jsem kupoval 5770 jdu do ní.
Jinak Ti jde o tichost a výkon celé sestavy,že? K tomu má co říct spoousta komponentů a nejen CPU. Jakou máš tu skříň? Dělo typu 930 potažmo i ten AMD (hlavně) chce chladit něčím výkonnějším než boxem. To si moc ticha neužiješ. A jaký máš disk? Nechceš použít snad nějaký starý? To by byla velká brzda.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
tak dobre no
tak tedy ne AMD ae INTEL ale bych potreboval vedet jaky je ten zdroj a windows

Zdroj bych taky potřeboval poradit.Uvažoval jsem o nějakým 650W.
HDD mám SATA3 1T (SAMSUNG HD103SJ)
Grafiku 5850 jsem si myslel proto,že by byl předpoklad,že oddálím den,kdy budu muset řešit něco v PC(grafiku).
Typ bedny nevím,ale je to ta velká (vejde se tam všechno).
Windows -potřebuju aby v tom chodil XP i W7.
U Intelu by se asi daly zapojit paměti do triplingu -jak to vlastně zkousnou XPčkamkterý umí ale jen 3,5G ?
U toho AMD by to asi vyšlo líp s cenou.Jak se to se spotřebou (AMD,Intel)?
HDD mám SATA3 1T (SAMSUNG HD103SJ)
Grafiku 5850 jsem si myslel proto,že by byl předpoklad,že oddálím den,kdy budu muset řešit něco v PC(grafiku).
Typ bedny nevím,ale je to ta velká (vejde se tam všechno).
Windows -potřebuju aby v tom chodil XP i W7.
U Intelu by se asi daly zapojit paměti do triplingu -jak to vlastně zkousnou XPčkamkterý umí ale jen 3,5G ?
U toho AMD by to asi vyšlo líp s cenou.Jak se to se spotřebou (AMD,Intel)?
jo 650W urcite bude stacit a co se tyce tech windowsu tak nedoporucuji XP protoze XP neumi vyuzivat vi jader najednou...vyuziva pouze dve jadra takze ty dalsi 4 nebo klik tam tech jader chces mit se ani nezapnou..
Tak to je pro mě důležitá informace.
Jak se to s Hyper-Threading ve XP?
Jak se to s Hyper-Threading ve XP?
Windows XP Home Edition a Windows XP Professional považovat počítač hyper-threading povoleno více procesoru počítače. Můžete ověřit zobrazením ve Správci zařízení pod uzly počítač a procesorů: V počítači můžete očekávat, že počítač popsány jako víceprocesorový počítač.
V procesorů očekáváte více procesorů se zobrazí nainstalovaný.
V počítači můžete očekávat, že počítač popsány jako víceprocesorový počítač.
Pokud je zakázána funkce hyper-threading v systému BIOS v počítači, Windows XP může popsat počítač jako počítač s jedním procesorem a může zobrazit pouze jedním procesorem nainstalována ve Správci zařízení.
Při hyper-threading povolen systém BIOS počítače, Windows XP automaticky upgraduje hardware abstraction layer (HAL) Pokud nutné použít s více procesory HAL a další procesor nebo procesorů může být nainstalována a uvedena pod procesorů ve Správci zařízení. Systém vyzve tak, aby nové nastavení se projeví až po restartování.
Další informace
Procesory hyper-threading obsahovat druhé (virtuální) PROCESORU. Tato funkce víceprocesový aplikace spuštěny podprocesy paralelně každý procesor. Následkem toho dochází k efektivnější využití prostředků procesoru a lepší výkon s více podprocesy aplikací.
Windows XP Home,
Poznámka: Windows XP Home lze použít maximálně jednu (1) fyzické procesoru. Protože podporován hyper-threading však operační systém využívá výhod druhý procesor (virtuální).
(nalezeno na netu a tady je to prelozene z anglictiny
V počítači můžete očekávat, že počítač popsány jako víceprocesorový počítač.
Pokud je zakázána funkce hyper-threading v systému BIOS v počítači, Windows XP může popsat počítač jako počítač s jedním procesorem a může zobrazit pouze jedním procesorem nainstalována ve Správci zařízení.
Při hyper-threading povolen systém BIOS počítače, Windows XP automaticky upgraduje hardware abstraction layer (HAL) Pokud nutné použít s více procesory HAL a další procesor nebo procesorů může být nainstalována a uvedena pod procesorů ve Správci zařízení. Systém vyzve tak, aby nové nastavení se projeví až po restartování.
Další informace
Procesory hyper-threading obsahovat druhé (virtuální) PROCESORU. Tato funkce víceprocesový aplikace spuštěny podprocesy paralelně každý procesor. Následkem toho dochází k efektivnější využití prostředků procesoru a lepší výkon s více podprocesy aplikací.
Windows XP Home,
Poznámka: Windows XP Home lze použít maximálně jednu (1) fyzické procesoru. Protože podporován hyper-threading však operační systém využívá výhod druhý procesor (virtuální).
(nalezeno na netu a tady je to prelozene z anglictiny
Díky.
Tak teď fakt nevím jak to řešit a pro co se rozhodnout.Ono asi i Intel i5 by pro moje potřeby byl dost výkonnej.
Tak teď fakt nevím jak to řešit a pro co se rozhodnout.Ono asi i Intel i5 by pro moje potřeby byl dost výkonnej.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud chceš nový výkonný CPU a grafiku tak je Windows 7 nutný.
Nějak nevím co chceš. Jaký máš nyní PC, jakého upgradu chceš dosáhnout, postup upgradu a rychlost. Vše najednou či postupně. Těžko se radí. Ano i5 750 je dostačující na vše, levnější, má menší spotřebu, méně topí ...
Když koupíš Motherboard s AM3 a osadíš to AMD X4 965 Black Edition tak budeš mít podobný výkon jako i5 750. Bude topivější a s box chladičem hlučný, má vyšší spotřebu než i5 750, ALE v budoucnu, později můžeš osadit i to šestijádro o kterém nyní uvažuješ.
Nějak nevím co chceš. Jaký máš nyní PC, jakého upgradu chceš dosáhnout, postup upgradu a rychlost. Vše najednou či postupně. Těžko se radí. Ano i5 750 je dostačující na vše, levnější, má menší spotřebu, méně topí ...
Když koupíš Motherboard s AM3 a osadíš to AMD X4 965 Black Edition tak budeš mít podobný výkon jako i5 750. Bude topivější a s box chladičem hlučný, má vyšší spotřebu než i5 750, ALE v budoucnu, později můžeš osadit i to šestijádro o kterém nyní uvažuješ.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Mám AMD Athlon 64 3000+,deska K8N neo platinum.
Upgrade chci řešit najednou.
i5 by as ibyl ideálním řešením,ale odpadla by do budoucna možnost částečnýho upgrade HW.
Upgrade chci řešit najednou.
i5 by as ibyl ideálním řešením,ale odpadla by do budoucna možnost částečnýho upgrade HW.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2107
-
od admiss
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 02:12