Zdravim, vyskytl se mi problém s USB flash paměťmi. Mám Win XP se všemi aktualizacemi a SP a najednou mi systém přestal detekovat flashky. Myš, skener i MP3 přehrávače fungují bez problému. Ve flashce problém není, vyzkoušel jsem 4 různé a akorát se značně rozpálí (výrazně více než jinde).
Za jakékoli tipy a rady budu vděčný, děkuji.
Flash paměti nelze detekovat
-
- Pohlaví:
Re: Flash paměti nelze detekovat
Vítej na PC-Help. Pokud se rozpálí je to závažný problém. Dáváš je do jednoho, anebo jsi vyzkoušel víc USB. Pokud flash topí, mohl by se poškodit zdroj - resp. 5V větev.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Než cokoli zasouvat doporučil bych nejdříve nainstalovat jakýkoli detekční sw například http://www.piriform.com/speccy a překontrolovat napětí na zdroji.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V jiném PC jsou funkční?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Flashky rozpalují všechny USB porty.
Podle výpisu z Everestu mi přijde napětí v pořádku:
Podle výpisu z Everestu mi přijde napětí v pořádku:
Kód: Vybrat vše
Napájecí napětí:
Jádro CPU 2.30 V
+2.5 V 2.74 V
+3.3 V 3.25 V
+5 V 4.81 V
+12 V 11.58 V
+5 V Standby 4.84 V
VBAT Baterie 3.02 V
Debug Info F FF FF 00
Debug Info T 41 34 253
Debug Info V 90 AB CB B3 B5 C5 51 (77)
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Napští až tak v pořádku není. Obzvláště na 12V větvi. Toto ale na 99% nebude příčina problémů s flash.
Zkusil bych si stáhnout LiveCD linuxu a připojit to v něm, ať vyloučíme SW chybu
Zkusil bych si stáhnout LiveCD linuxu a připojit to v něm, ať vyloučíme SW chybu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Ani pod Ubuntu Live CD nejsou flashky detekovány, tedy nesvítí a jen topí.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je divné, že to třeba mp3ka nedělá. Dáváš to zepředu nebo zezadu skříně?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Scanner nepotřebuje napájení ( kromě modelů které jsou napájené z USB) MP3 má nejspíš regulaci nabíjení. Flasky jsou napájené přímo. Chtělo by to změřit výstupní napětí.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud se stejně chovají v jiném PC, jsou pravděpodobně nenávratně poškozeny.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Trošku se flashka zahřívat musí,pokud musí být elektrony "vězněny" v buňkách za určitého napětí,ale nesmí být horká.Pokud ale horká je,a počítač nepozná že jsi tam něco vložil,tak je to opravdu vážný problém.
Tohle je můj názor(nejsem odborník)
Já si nemyslím že problém je ve flashce(to na 98% ne)ale u tebe na počítači...
Podle mě je problém v tom,že tvoje sběrnice prostě dává jiný(asi větší) proud,než by měla...(jak proboha?)
Protože pokud ti bude tvoje sběrnice dávat větší proud než by měla,tak pochopitelně nemůže flashka fungovat.Asi z toho důvodu,protože si myslím,že flaska reaguje asi na různé proudy jinak(jsou tam brány).
Zdá se mi,že jedna ta brána spolu s druhou nějak modifikují prahové napětí buněk(tam kde jsou "vězněny" elektron).Je to velice citlivé na přísunu proudu.
Myslím si,že pokud si do flashky poteče větší proud něž by měl být maximální,tak pokud tam bude obrovzký rozdíl v napětí vůči něčemu dalšímu,tak to asi drasticky vysaje všechny buňky,nebo ani to ne a to asi způsobí to přehřívání
Takže je dost možné,že pokud na té flashce byly nějaké data,tak musely být podle mě zničeny,nebo zničena komplet flashka.
Problém je v tom,že pokud by odběr proudu ze sběrnice měl být větší než možný maximální odběr,tak by se to mělo přerušit to napájení...
Kdysi dávno jsem slyšel cosi o starších počítačích,kde bere sběrnice proud z jiného zdroje,což muže způsobit vážné poškození připojených přístrojů.(tehdy jsem ani nevěděl co to je sběrnice)
A jak jsi říkal,že MP3 atd ti jede v pohodě,tak to je asi proto,že MP3 si asi upravuje napětí sama,takže si asi určí "co do ní půjde"...ale myslím pouze při nabíjení...Protože pokud použiješ MP3 jako flash disk,tak si zničíš MP3
Tvůj scaner má vlastní zdroj že?Takže mu asi ta sběrnice taky nevadí
Takže chyba je asi v tvém počítači,jak se to ale stalo opravdu netuším a jak to napravit už vůbec nevím nevím...
EDIT:Omlouvám se,že tolikrát opakuji,"myslím si,podle mě" a za překlepy.Není to sice esteticky vzhledné,ale neberte to jako slohovou práci :)
Tohle je můj názor(nejsem odborník)
Já si nemyslím že problém je ve flashce(to na 98% ne)ale u tebe na počítači...
Podle mě je problém v tom,že tvoje sběrnice prostě dává jiný(asi větší) proud,než by měla...(jak proboha?)
Protože pokud ti bude tvoje sběrnice dávat větší proud než by měla,tak pochopitelně nemůže flashka fungovat.Asi z toho důvodu,protože si myslím,že flaska reaguje asi na různé proudy jinak(jsou tam brány).
Zdá se mi,že jedna ta brána spolu s druhou nějak modifikují prahové napětí buněk(tam kde jsou "vězněny" elektron).Je to velice citlivé na přísunu proudu.
Myslím si,že pokud si do flashky poteče větší proud něž by měl být maximální,tak pokud tam bude obrovzký rozdíl v napětí vůči něčemu dalšímu,tak to asi drasticky vysaje všechny buňky,nebo ani to ne a to asi způsobí to přehřívání
Takže je dost možné,že pokud na té flashce byly nějaké data,tak musely být podle mě zničeny,nebo zničena komplet flashka.
Problém je v tom,že pokud by odběr proudu ze sběrnice měl být větší než možný maximální odběr,tak by se to mělo přerušit to napájení...
Kdysi dávno jsem slyšel cosi o starších počítačích,kde bere sběrnice proud z jiného zdroje,což muže způsobit vážné poškození připojených přístrojů.(tehdy jsem ani nevěděl co to je sběrnice)
A jak jsi říkal,že MP3 atd ti jede v pohodě,tak to je asi proto,že MP3 si asi upravuje napětí sama,takže si asi určí "co do ní půjde"...ale myslím pouze při nabíjení...Protože pokud použiješ MP3 jako flash disk,tak si zničíš MP3
Tvůj scaner má vlastní zdroj že?Takže mu asi ta sběrnice taky nevadí
Takže chyba je asi v tvém počítači,jak se to ale stalo opravdu netuším a jak to napravit už vůbec nevím nevím...
EDIT:Omlouvám se,že tolikrát opakuji,"myslím si,podle mě" a za překlepy.Není to sice esteticky vzhledné,ale neberte to jako slohovou práci :)
Skener je napájen z USB, všechny flasky se již nedetekují ani v jiných PC přestože rozhodně byly v pořádku :(
Připojuji zezadu. Rozpalují se tak, že v ruce jsou udržitelné, ale nijak příjemně. Nyní se rozpalují i v jiných PC, takže se v nich patrně něco přepálilo.
Opoměl jsem zmínit ještě podstatnou informaci: problém nastal poté co jsem se snažil v BIOSu zprovoznit přední USB porty, ale ani po navrácení nastavení BIOSu na původní i defaultní nastavení problém nezmizel. Dále ještě jedna z těch 4 flashek nějakou dobu fungovala i poté co ostatní „zemřely“, nakonec je ale následovala
Připojuji zezadu. Rozpalují se tak, že v ruce jsou udržitelné, ale nijak příjemně. Nyní se rozpalují i v jiných PC, takže se v nich patrně něco přepálilo.
Opoměl jsem zmínit ještě podstatnou informaci: problém nastal poté co jsem se snažil v BIOSu zprovoznit přední USB porty, ale ani po navrácení nastavení BIOSu na původní i defaultní nastavení problém nezmizel. Dále ještě jedna z těch 4 flashek nějakou dobu fungovala i poté co ostatní „zemřely“, nakonec je ale následovala
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 35
- 4860
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
28 led 2025 17:02