Moje sestava:
Gigabyte GA-M61PME-S2 - nForce 430
Athlon x2 5200+
To je myslím to nejpodstatnější. Grafika od Gigabyte radeon 3870 512 mb, 2gb ram v 1 slotu...
Problém je ten, že se mi i teď v relativně nízkých teplotách přehříva pc. Jde o procesor a chipset...
Procesor v zátěži cca 63-65 C, Deska 65-67....
Celý pc je řek bych celkem dobře větraný a to průvanem. V předu 120mm větrák vzadu tuším 100mm.... Vpředu fouká dovnitř, vzadu ven... Ovšem Tyto teploty, které uvádím jsou s otevřenou case, takže vliv těch větráků je minimální. Se zavřenou to totiž leze obojí přes 70 C.... S boxovaným chladičem se mi i pc v zátěži vypnul (vypne se po dosazeni 80C...)
Chladič mám teď tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49130.. Celkem hlučný, ale zvolil jsem jej, protože jsem chtěl především chladit... O hluk mi nejde...
Chipset je chlazen pasivně (defaultně od výrobce desky)
Tyto problémy mám už s pc zhruba rok.. Zkoušel jsem jednou reklamovat, ale po 3 týdnech mi akorát doporučili nový chladič a nic se tím moc nevyřešilo. Teploty sice klesly, ale jen o fous...
Dá se říct, že pc celý rok jede bez problémů, až nato, že mam case celou dobu otevřenou, když je občas tepleji, tak začne bzučet speaker ( deska, nebo procesor, spíš obojí překročí 70 stupňů). Nechtěl jsem to jaksi řešit. Náročnější hry jse mani tak moc nehrál, tak se to dalo vydržet. Nechtělo se mi zas reklamovat a čekat na pc měsíc to fakt ne... Problém je taky ten, že nevím co reklamovat, jestli desku nebo procesor?
jako přílohu dávám screen ze cpu-z. Sry za naky chybičky psal jsem to narychlo...
Přehřívání pc
Re: Přehřívání pc
hod tam vetrak z chladice od auta jako ja pokud ti nevadi hluk
Just Fucking Google It!
Hm tak dík za radu
... Já si ale stejně myslím, že ani to by nestačilo....

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sedí dobře chladič na CPU? Už jsem se setkal s tím že byl opřený o kondenzátory a přenos tepla zajišťovala asi 1 mm silná vrstva pasty...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Jak to přesně myslíš? Vadí, kdyby se heatpipes, nebo samotný chladič dotýkali kondíků? Ta vrstva tam bude oka... S boxovaným chladičem ty teploty byly otřesný. Vím od známých, že i s boxem nedosahují takových teplot, jako já s tímto novým. Já měl s boxem i s otevřenou case teploty do 80, pak se pc vypl. Ten box sem tam dával sám, takže ta vrstva byla akorát ani silná ani slabá. Byla tam teda původní od výrobce. Zkoušel jsem pak dávat znovu sám vlastní, ale nebylo to ani lepší ani horší...
Ten novej chladič mi tam dávali přímo v servise.
Ten novej chladič mi tam dávali přímo v servise.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dotýkat by se neměli, už kvůli tomu že kondenzátory se pak ohřívají a trpí. Když tak to vyfoť, ať vidíme jak to vypadá, třeba by šel otočit tak aby pasoval líp.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Jo tak moment..
Hm no pokoušel jsem se to vyfotit, ale s tím mým užásným 3mpx....
.... na tý fotce není skroo nic vidět, ale díval jsem se na to a prostě jediný co vidím, že je všecko okey... nedotýká se kondíků, ani ničeho jinýho.. Sedí až na doraz.. Deska je zespoda v místě chladiče ještě mírně, ale viditelně prohnutá.. Dneska jsem totiž přendával hw do nové skříně, tak jsem si všim, fakt už nevm...

To jo, ale nemam s tim zadny zkusenosti a navic mi to prijde dost drasticky.. Ja nechci taktovat nemam ctyrjadro ani 2 sloty pro pci-e... Mam proste prumerny pc rek bych a na to by melo stacit chlazeni vzduchem, ale nejakou zahadou nestaci
..

Ale prdy, tady je chyba jinde, né s vodním chlazením :)
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
Potreboval bych nekoho, kdo ma podobnou zkusenost a tech lidi je dost, co jsem tak googlil, ale nikde nemuzu najit reseni...Resp vsechyn reseni, co byly uz jsem vycerpal. No a skoro beze zmeny...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1655
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07