no já to chápu, prostě sp2 a sp3 mám instutný chápeš;) ale prostě při přípravě na instalaci mě prostě sere to že vidím jen část 130Gb a né tu druhou kde třeba budu mít zálohy a pod.. a když vše nainstaluju a chci oddil otevřít.. tak jej nejprv musím přiřadit ale chce to formátovat celej oddíl
wanien@seznam.cz
problém s pevným diskem
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: problém s pevným diskem
Jo a hele formátuješ ten oddíl jako FAT32 nebo NTFS?
Ale stále platí to, že ta utilita EXT2IFS.exe by ti pomohla!
Ale stále platí to, že ta utilita EXT2IFS.exe by ti pomohla!
[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
NTFS je to problém?:p
no ta ultilita co mi postuješ, je určená pro kterej segment, SW (bios apod.) nebo pro HW (zakladní deska apod.)
no ta ultilita co mi postuješ, je určená pro kterej segment, SW (bios apod.) nebo pro HW (zakladní deska apod.)
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Ne to je správně, FAT 32 by totiž něměl chodit na oddílech větších než 32GB!(
tohle je jejich výmysl, ono by to totiž mělo chodit až do těch právě 133GB )
Tak mně napadá, máš v BIOSu zapnutou emulaci IDE ?
Ta utilita co o ní mluvím je externí ovladač pro souborový systémy od OS Unix/Linux - konkrétně ext2 a ext 3- který normálně ŽÁDNÝ windows neumí ani číst, ani na nich zapisovat ( většinou ti nabídnou , že onen neznámý oddíl zformátují v systému FAT32 nebo NTFS)
Výhodný na tom je, že zcela obchází normální omezení Widlí a zobrazuje a zapisuje na oddíly i mnohem větší než těch 133GB.
Akorát ti v ovladacích panelech přibude taková tabulka, kde musíš přiřadit písmeno těmto oddílům a tak je připojit k Widlím.
Formátovat to tyhle oddíly neumí, musíš je předem zfomátovat - třeba Partition Magic-em

Tak mně napadá, máš v BIOSu zapnutou emulaci IDE ?
Ta utilita co o ní mluvím je externí ovladač pro souborový systémy od OS Unix/Linux - konkrétně ext2 a ext 3- který normálně ŽÁDNÝ windows neumí ani číst, ani na nich zapisovat ( většinou ti nabídnou , že onen neznámý oddíl zformátují v systému FAT32 nebo NTFS)
Výhodný na tom je, že zcela obchází normální omezení Widlí a zobrazuje a zapisuje na oddíly i mnohem větší než těch 133GB.
Akorát ti v ovladacích panelech přibude taková tabulka, kde musíš přiřadit písmeno těmto oddílům a tak je připojit k Widlím.
Formátovat to tyhle oddíly neumí, musíš je předem zfomátovat - třeba Partition Magic-em

Naposledy upravil(a) 34regulus dne 31 črc 2010 18:27, celkem upraveno 1 x.
mmm, emulace IDE to vážně nevím, zkusím se mrknout.. bios a já se nemáme rádi
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
To je funkce, která umožnuje připojit SATA disky, pokud nemáš SATA ovladače
Jenomže někdy to dělá rotyku!
Oni ty XPéčka už jsou trochu starší OS a tehdy byly SATA hudbou budoucnosti a tak májí jen ovladače pro HDD Parallel ATA /IDE.
Výrobci MB jim tehdy vyšli vstříc a zavedli emulaci IDE- kdy se SATA disky tváří pro OS jako P-ATA/IDE a tak nepotřebují ovladače , které v sobě nemají.
Hele pošli odkaz na e-mail (klidně si udělej nějakou zahazovací - já to nedělám jinak
) a pošlu ti tu utilitu, ta funguje emulace-neemulace - jedeme z kopce - držte si CDéčka 

Jenomže někdy to dělá rotyku!

Oni ty XPéčka už jsou trochu starší OS a tehdy byly SATA hudbou budoucnosti a tak májí jen ovladače pro HDD Parallel ATA /IDE.
Výrobci MB jim tehdy vyšli vstříc a zavedli emulaci IDE- kdy se SATA disky tváří pro OS jako P-ATA/IDE a tak nepotřebují ovladače , které v sobě nemají.
Hele pošli odkaz na e-mail (klidně si udělej nějakou zahazovací - já to nedělám jinak

wanien@seznam.cz
jojo tak pošli, normálně to instnu nebo jak to mám aplikovat
btw. raid mode mám na IDE
jojo tak pošli, normálně to instnu nebo jak to mám aplikovat

btw. raid mode mám na IDE
Naposledy upravil(a) monkey dne 31 črc 2010 18:48, celkem upraveno 1 x.
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
TAkže to je na cestě!
Napřed bych si Partition Magic-em udělal v tom volném místu nový oddíl, který bych následně formátoval jako ext3.
A až poté bych ( po restartu ) naistalovatl tu utilitu (a po opětovném restartu) bych jí přiřadil nějaké písmeno ( ono to funguje a vypadá jako- by to byl jaksi síťový disk) .

Napřed bych si Partition Magic-em udělal v tom volném místu nový oddíl, který bych následně formátoval jako ext3.
A až poté bych ( po restartu ) naistalovatl tu utilitu (a po opětovném restartu) bych jí přiřadil nějaké písmeno ( ono to funguje a vypadá jako- by to byl jaksi síťový disk) .
jsem taková stracená duše vtomhle, prostě si vytvořím oddíli ext2 a ten mužu používat pro běžnou práci, při reinstalu windowsů se rozpoznají a budou vidět? či co, ext je prostělinuxovej formát, a díky ultitilitě jej mužu běžně využít i na winkách
Naposledy upravil(a) monkey dne 31 črc 2010 19:01, celkem upraveno 1 x.
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Oddílům ext 2 a ext 3 je to jedno, pokud vím umí adresovat do 2TB u ext2 a 4TB u ext3 , tady problém nebude!
Jediný problém by mohl nastat pokud by jsi vymazal CELÝ disk
Jediný problém by mohl nastat pokud by jsi vymazal CELÝ disk

- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Vytvoříš oddíl , potom ho naformátuješ jako ext2 nebo ext3 ( restartuješ a vyndáš CD Partition Magic-em, nebo co v čem to budeš dělat) , naistaluješ tu utilitu, zrestartuješ XP a potom v tom novém okénku v ovladacích panelech nastavíš písmeno jednotky (třeba "G:"), zrestartuješ a potom by se ti měl v okénku Tento počítač objevit nový disk : G:
Já dělám to, že si disky i pojmenovávám, takže pokud mu dáš jméno třeba "Secundus" , nebo " Linus", tak budeš mít v Tomto počítači
A: disketová jednotka
C: (systémový /bootovací disk- tohle se ti bohužel nezobrazí-teda ten popis v závorce)
CD- ROM D: (teda předpokládám že ho tam máš , stejně jako předpokládám že tam máš disketovku)
Secundus ( nebo Linus) G: ( nebo jaký , že mu vlastně přiřadíš písmeno)
Jo , možná jsem to neřekl, protože to považuji za samozřejmost, nesmíš tomu novému disku přiřadit písmeno, který už se ti jakkoli v PC zobrazuje, takže ani A: ani C: ale ani třeba pokud tam máš síťový disk .
Pokud to uděláš, nebude ani jeden z nich pracovat, pokud navíc přidělíš písmeno C: krátce po startu se ti Widle zhroutí, a jestli to spravíš přes záchranou konzoli, budeš mluvit o štěstí.
Já se nepořádku bráním pojmenováváním disků;volím jména začínající na písmeno přidělené Windows (nebo mám i jiný systém ale to je na dlouho).
Takže třeba Cyklon C:
Dogma D:
Etamin E:
Filemon F:
Germanic G:
Heliconia H:
Prostě fantazii se meze nekladou
A widle nemusíš reinstalovat, nech je napokoji, jen jim naistaluj tu utiltu, ta je těmhle báječnejm kouskům naučí!
Já dělám to, že si disky i pojmenovávám, takže pokud mu dáš jméno třeba "Secundus" , nebo " Linus", tak budeš mít v Tomto počítači
A: disketová jednotka
C: (systémový /bootovací disk- tohle se ti bohužel nezobrazí-teda ten popis v závorce)
CD- ROM D: (teda předpokládám že ho tam máš , stejně jako předpokládám že tam máš disketovku)
Secundus ( nebo Linus) G: ( nebo jaký , že mu vlastně přiřadíš písmeno)
Jo , možná jsem to neřekl, protože to považuji za samozřejmost, nesmíš tomu novému disku přiřadit písmeno, který už se ti jakkoli v PC zobrazuje, takže ani A: ani C: ale ani třeba pokud tam máš síťový disk .
Pokud to uděláš, nebude ani jeden z nich pracovat, pokud navíc přidělíš písmeno C: krátce po startu se ti Widle zhroutí, a jestli to spravíš přes záchranou konzoli, budeš mluvit o štěstí.
Já se nepořádku bráním pojmenováváním disků;volím jména začínající na písmeno přidělené Windows (nebo mám i jiný systém ale to je na dlouho).
Takže třeba Cyklon C:
Dogma D:
Etamin E:
Filemon F:
Germanic G:
Heliconia H:
Prostě fantazii se meze nekladou

A widle nemusíš reinstalovat, nech je napokoji, jen jim naistaluj tu utiltu, ta je těmhle báječnejm kouskům naučí!

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Celý problém je v tom, že instalovaná verze WinXP nepodporuje správu velkých disků. Vše vyřeší nainstalování minimálně SP2.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4045
-
od petr22