Dobrý den, nejsem si sice jistý, že je to hardwarový problém, ale je to asi nejpravděpodobnější, takže to dávám zde. Můj počítač byl zcela v pořádku, ale před pár dny (asi pěti) začal vydávat jakýsi vysokofrekvenční zvuk, který každým dnem pozvolna sílil. Včera večer jsem počítač kolem půl desáté normálně vypnul, ale když jsem se ho dnes ráno snažil zapnout tak nastal problém. Počítač nejdřív (asi 5 sekund) jenom tak hučel, znělo to jakoby se pomaličku zozběhával, pak se najednou asi na 2 sekundy normálně zapnul a zase zhasnul. Poté co zhasnul se vždy po pravidelných intervalech (cca co 10 sekund) vždy na 2 sekundy zapne a pak zase zhasne, toto se pakuje pořád dokola a nikdy nenajede (ani monitor se nerozsvítí). Můžete mi někdo poradit co s tím prosím? Předem děkuji za odpovědi
Edit: Takže zdroj mám od firmy FSP Group INC. 350 W, RAMky mám: 2 jsou duální značky GAIL dohromady 1GB, a pak tam mám ještě nějáké 2 shity po 1 GB (dohromady tedy 3 GB), procesor je nějáký Intel Pentium 2,á Ghz (s rozdvojeným jádrem, nvm jak se to přesně píše, vím ale že nemám 2 jádra, ale 1 rozdvojené jádro) a grafiku GeForce GTX 260.
Jak vypadaji kondenzátory na MB, abych to mohl zkontrolovat? Na prvni pohled vypada vse v poradku
Problém se startem
Problém se startem
Naposledy upravil(a) Jukino dne 31 črc 2010 16:40, celkem upraveno 2 x.
- Mirek1
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém se startem
Ještě doplň sestavičku+název zdroje.Edituj ale svůj příspěvek.
Vyčkej až se Tě ujme někdo znalý přes hardware.
Vyčkej až se Tě ujme někdo znalý přes hardware.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus jiný zdroje, zkontroluj kondenzátory na MB zda nejsou nafouklé či vytečené.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
Vf zvuk může snad vydávat jen nějaká tlumivka ve zdroji která nakmitává. Pokud nemáš k dispozici jiný zdroj můžeš zkusit zdroj oddeklovat a poslechnout co to dělá - občas stačí tu cívku jen nějak upevnit či zalepit. Pro kontrolu stačí do těch cívek opatrně zatlačit nějakým nevodivým předmětem, v amaterských podmínkách se osvedčila dřevěná vařečka. //Nikoliv nerez Tescoma - to bys mohl Vf zvuk vydávat také.//
Ale pozor ! je to pod napětím a jde o život, dokonce i vypnutý zdroj tě dokáže pěkně kopnout. Pokud tedy nejsi trochu zdatnější bastlíř tak se do toho nepouštěj a požádej někoho zkušeného !!!
Ale pozor ! je to pod napětím a jde o život, dokonce i vypnutý zdroj tě dokáže pěkně kopnout. Pokud tedy nejsi trochu zdatnější bastlíř tak se do toho nepouštěj a požádej někoho zkušeného !!!
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Grafika GTX 260 má požadavek zdroje 525W a ty máš FSP Group 350W. Čemu se tady divíš? Nebo máš jinou grafiku?
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
samotar ma pravdu potrebujes silnejsi zdroj
Vim neco, co Bill Gates ne. Co jsou drobné...
Tušil jsem, že to bude zdrojem, ale chtěl jsem se pro jistotu poraditm nejsem žádný počítačový expert, takže jsem svím předtuchám naplno nevěřil. Rozhodl jsem se pro zdroj Arctic Cooling Fusion 550R, ten by měl být doufám dostačující. Jinak všem děkuji za odpovědi :)
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Proč tenhle? Vzal bych něco osvědčenějšího, Seasonic. Ta grafika si žádá už něco kvalitnějšího.
Po přečtení Verdiktu bych se tomuto zdroji vyhnul a volil Seasonic. http://extrahardware.cnews.cz/arctic-co ... j?page=0,7
Po přečtení Verdiktu bych se tomuto zdroji vyhnul a volil Seasonic. http://extrahardware.cnews.cz/arctic-co ... j?page=0,7
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4013
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06