Backup DVD? Vyřešeno
Backup DVD? Vyřešeno
Taaakze..Jelikoz sem si poridil novy ntb Acer Aspire 7745G a znam se jak dokazu vetsinu veci nejak pod**at, tak se musim zeptat na jednu vec ktera mi nejde do hlavy.. V krabici nebylo zadny backup dvd s win 7..Tak se ptam, jestli kvuli tomu musim kupovat winy nebo co s tim..Kamos povidal ze acer na to ma nejakej program, tak bych to potreboval upresnit co a jak. 

- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Backup DVD?
Zdar,
v tomhle bych ti doporučoval se obrátit na prodejce nebo support Aceru pro bližší info. I když kolikrát je lepší místo backup CD použít nějakou Live distriuci linuxu pro řešení potíží:)
v tomhle bych ti doporučoval se obrátit na prodejce nebo support Aceru pro bližší info. I když kolikrát je lepší místo backup CD použít nějakou Live distriuci linuxu pro řešení potíží:)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
A už jsi ho spouštěl? Taky mám pár dní nový Acer TimelineX 4820T a po zapnutí naběhla během chvíle tabulka s vytvořením záložního DVD. Jedná se o software Acer eRecovery manager. Možná jsi tabulku zrušil a zaškrtl, aby se už neobjevovala, ani sis to neuvědomil.
Jinak já pročistila NB od zbytečného předinstalovaného SW (hlavně trial verze), nainstalovala všechny své programy - ale NB jsem nepoužívala, jen nainstalovala, nastavila a potom teprve zálohovala.
No a prý jde toto medium u Aceru objednat, ovšem za poplatek. Psal mi o tom uživatel diamond1, sama nevím, kde. Jo a v NB by měl být skrytý oddíl, ze kterého by to snad mělo jít obnovit do původního stavu taky.
Jinak já pročistila NB od zbytečného předinstalovaného SW (hlavně trial verze), nainstalovala všechny své programy - ale NB jsem nepoužívala, jen nainstalovala, nastavila a potom teprve zálohovala.
No a prý jde toto medium u Aceru objednat, ovšem za poplatek. Psal mi o tom uživatel diamond1, sama nevím, kde. Jo a v NB by měl být skrytý oddíl, ze kterého by to snad mělo jít obnovit do původního stavu taky.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
Ano na ten eRecovery sem taky koukal..Takze teda tim ano? Dat Vytvoreni disku s vychozim nastavenim z vyroby a pak popripadne ty ovladace a aplikace?
Diky
Diky

Jo, tím. Máš tam vytvoření disku - nastavení z výroby. Mě to šlo na 3 DVD. On ti to napíše. Prosím, napiš mi, kolik to hodilo tobě. A pak disk s ovladači a aplikacemi - to jsem měla na 1 DVD.
Pak bys tam měl mít ještě Acer Backup Manager a tam si můžeš nastavit pravidelnou zálohu čeho chceš - já mám nastavenou zálohu týdenně a to disku s daty (fotky, hudba,...).
Pak bys tam měl mít ještě Acer Backup Manager a tam si můžeš nastavit pravidelnou zálohu čeho chceš - já mám nastavenou zálohu týdenně a to disku s daty (fotky, hudba,...).
Pise mi to taky ze to bude na 3 DVD..Takze ty DVD jsou normalne pro bootovani? Diky. Zazalohuju to zitra..
Naposledy upravil(a) Equites dne 04 srp 2010 01:44, celkem upraveno 1 x.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Doporučuji si od někoho sehnat kopii DVD originálu instalace Windows 7, samozřejmě té edice, na kterou máš licenci.
A ovladače si stáhnout z internetu, protože obvykle je zde k dispozici jejich nejnovější verze.
První věc, co jsem udělal u notebooku, který je mimochodem taky Acer, bylo, že jsem vymazal kompletně hdd i s recovery oddílem a nainstaloval si čisté Windows a stáhnul ovladače z internetu.
Naštěstí jsem měl schopného prodejce, který k notebooku na vyžádání mi zadarmo dodal instalační DVD Windows (sice to bylo pálené, ale alespoň bylo a plně funkční).
A ovladače si stáhnout z internetu, protože obvykle je zde k dispozici jejich nejnovější verze.
První věc, co jsem udělal u notebooku, který je mimochodem taky Acer, bylo, že jsem vymazal kompletně hdd i s recovery oddílem a nainstaloval si čisté Windows a stáhnul ovladače z internetu.
Naštěstí jsem měl schopného prodejce, který k notebooku na vyžádání mi zadarmo dodal instalační DVD Windows (sice to bylo pálené, ale alespoň bylo a plně funkční).
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Jo a myslite ze bude vadit kdyz sem na tom notebooku uz zkousel hry a neco nainstaloval?
Já si dělala Backup DVD až po instalaci všech svých programů a nastavení... Hlavní je, abys tm nestáhl nějakej vir nebo tak.. Jinak by to být problém neměl..
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Záložní DVD nemají co dělat se zálohou aktuálního stavu systému. Recovery se vytváří ze servisního oddílu, takže co jsi nainstaloval nebo nenainstaloval je jedno. Vytvoří se recovery DVD a po jejich použití dostaneš vždy systém takový, jaký byl po prvním spuštění. 

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Hej, tak to mě štve.. Já se s tím tak nastavovala.. Ale tam je ještě možnost záloha ovladačů a aplikací - to by mělo být na ty programy,ne?
BTW - pokud by se stalo a smazal se ten oddíl, tak to neva a obnovím to z těch DVD nebo potřebuje ten oddíl k tomu?
BTW - pokud by se stalo a smazal se ten oddíl, tak to neva a obnovím to z těch DVD nebo potřebuje ten oddíl k tomu?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Recovery DVD obnovují původní stav, včetně servisního oddílu. Mohla bys dát i jinej disk a výsledek bude stejný.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”