Jak píše X,no není *avi jako *avi.Já sice tomu zase tak nerozumím,ale vím,že *avi má tolik variant kodeků atd..Pokud to stačím sledovat,tak hlavně poslední dobou se na objevilo množství nových kodeků a mě připadá,že si někdo libuje v tom uložit film v tom nejexotičtějším

.Např.na UložTo jsem narazil na filmy co mi přehrávač taky nebere,stáhnu ho znovu z jiného uložení a šlape jak hodinky.Přitom ve Vlastnostech i označení se naprosto neliší všechno *avi.Ale když se jde do hloubky a chci např nějakým programem konvertovat tak mi ten jeden film vezme a druhý ne,a píše to ,že formát nezná.V počítači zatím hrály všechny.Ovšem pozor taky ne ve všech přehrávačích.Já používám aktualizovaný VLC a i tam se mi už stalo,že jeden film nevzal.Ale přehrál jsem ho jinde.Takže pokud ti to dělá až nějaký ten čas ,je to určitě tím,že to má tyhle nové kodeky a tvůj přehrávač je mimo.Tedy zjistit si který kodeky přehrávač bere a film upravit..Sice je to zdlouhavější než to hned vypálit na disk ,ale asi nebud zbytí.Na zjištění kodeků,velmi sporadicky, používám
GSPOT,prý je dost dobrý,ale i ten někdy neví....Na převody si už něco najdeš.Popravdě když už se mě stane,že něco na tom DVD přehrávači nejed tak to zkouknu na počítači než bych se s tím drbal a tak ani nevím který program se na to hodí nejlíp.
Jo,ještě by možná pomohl/tedy pokud to Tvůj přístroj dovolí/přehrání firmware v tom stolním přehrávači,ale to už jde úplně mimo mě.

Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.