PC Speaker při startu třikrát beepne Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: PC Speaker při startu třikrát beepne
Na Clear CMOS stačí z desky na 3 minuty vyndat baterii - při vypnutém PC!!!
když disketovku nemáš tak v Biosu zkontroluj v položce...Standard CMOS Features...jestli máš u položky .....Drive A.....NONE.. a popřípadě jestli tam máš ještě položku.... Floppy 3 mode Support tak u ní dej..disabled
jojo disketovka je vypnutá.
Pozor, máme tu změnu ! V BIOSu jsem našel položku "load optimized settings" tak jsem to dal, a teď to pípá opačně než předtím, tentokrát jsem to nahrál i s obrazovkou, pípá to při INITIALIZING USB CONTROLLERS, a potřetí to pípne přesně při DONE, nevím jestli to s tím ale vůbec souvisí, nebo se to jen trefí
tady je video:
http://www.youtube.com/watch?v=yCMKXDyXbZw
Koukal jsem, co se v tom BIOSU změnilo, ale nic jsem nenašel(neznamená to že tam něco neni, všem zkratkám funkcí tam nerozumím, tak jsem to mohl přehlédnout, nebo pokud je to někde hodně zahrabané),
edit: reset CMOS nepomohl, jen vrátil pípání do původní podoby (jaktože se změnilo). pokud dám v biosu "load optimized" tak pípá tím novm způsobem. Pokud dám "load fail-safe..." tak pípá tím prvním způsobem, stejně tak se to mění při měnění settings Integrated peripherals/usb controller a usb device legacy support, ale jen nekdy...
Mam tu jiny zdroj (sice slabsi, dam tam tu starou grafiku) tak to jdu zkusit...
Pozor, máme tu změnu ! V BIOSu jsem našel položku "load optimized settings" tak jsem to dal, a teď to pípá opačně než předtím, tentokrát jsem to nahrál i s obrazovkou, pípá to při INITIALIZING USB CONTROLLERS, a potřetí to pípne přesně při DONE, nevím jestli to s tím ale vůbec souvisí, nebo se to jen trefí

http://www.youtube.com/watch?v=yCMKXDyXbZw
Koukal jsem, co se v tom BIOSU změnilo, ale nic jsem nenašel(neznamená to že tam něco neni, všem zkratkám funkcí tam nerozumím, tak jsem to mohl přehlédnout, nebo pokud je to někde hodně zahrabané),
edit: reset CMOS nepomohl, jen vrátil pípání do původní podoby (jaktože se změnilo). pokud dám v biosu "load optimized" tak pípá tím novm způsobem. Pokud dám "load fail-safe..." tak pípá tím prvním způsobem, stejně tak se to mění při měnění settings Integrated peripherals/usb controller a usb device legacy support, ale jen nekdy...
Mam tu jiny zdroj (sice slabsi, dam tam tu starou grafiku) tak to jdu zkusit...
Takže jiný zdroj vyzkoušený a aspoň vím, že je v pořádku, protože se nic nezměnilo. Jestli si ten komp ze mě už nedělá srandu :)
Zřejmě to tedy bude buď někde něco špatně nastavenýho v biosu, nebo prostě chyba na základní desce. Má cenu vyfotit obrazovky biosu, vyzná se tu v tom někdo natolik, aby mi řekl jestli je to správně nastavené, nebo ne? Jinak se na to vykašlu a nechám to žít, a až to chcípne, budu vědět co koupit...
Zřejmě to tedy bude buď někde něco špatně nastavenýho v biosu, nebo prostě chyba na základní desce. Má cenu vyfotit obrazovky biosu, vyzná se tu v tom někdo natolik, aby mi řekl jestli je to správně nastavené, nebo ne? Jinak se na to vykašlu a nechám to žít, a až to chcípne, budu vědět co koupit...
-
- Pohlaví:
Napadá ne HDD, ale to je už věštění. Sice to nemá žádnou logiku, ale občas se objeví problém jako kruhy v obilí.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nemáš něco v USB?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Re: PC Speaker při startu třikrát beepne Vyřešeno
HEEEEEEEEEEEEJ POZOR POZOR EL DIABLO má u mě medaily !!!
Super Master Level 10 se nezapře :)
To víš že jo
Každý pípnutí navíc je za jedno USB zařízení - modul pro bezdrátovou klávesnicimyš a USB wifi klíč 
Pane bože jak já si teď chci dát facku, ale tohle by mě stejně v životě nenapadlo (protože mi to v životě žádná deska nedělala)...
Doufám, že je to teda normální
ale aspoň záhada vyřešena...
Jinak díky i ostatním za pomoc, věnovaný čas a rady, aspoň vím, že ostatní komponenty jsou 100% OK když už jsem je skoro všechny zkusil vyměnit
Super Master Level 10 se nezapře :)
To víš že jo

Pane bože jak já si teď chci dát facku, ale tohle by mě stejně v životě nenapadlo (protože mi to v životě žádná deska nedělala)...
Doufám, že je to teda normální

Jinak díky i ostatním za pomoc, věnovaný čas a rady, aspoň vím, že ostatní komponenty jsou 100% OK když už jsem je skoro všechny zkusil vyměnit

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mě to trklo až jsi napsal "INITIALIZING USB CONTROLLERS" 

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7145
-
od Luk4579