To Ltb jak sem slíbil tak činím zde je můj návrch na komplexní úklid. Možná začnu trochu od konce ale snad se časem dostaneš do obrazu.
Nejdřív píšeš že články z „Faq“ budou přesunuty posle oboru nebo chceš-li tématu do jednotlivých sekcí fóra kde jim bude přidělen příznak vždy nahoře aby nezapadli mezi běžně řešené problémy.
To se mi nelíbí protože za čas pokud budeme já a kolegové psavci výkonnější si běžný uživatel zavaří kolečko u myši než se dostane k vláknu, které právě založil. Jako příklad už nyní musím ujet o jednu obrazovku výše v „Windows Vista, XP, 2000…“ (odbočení připiš tam sedmičky)
Můj návrh zní všechny články zpět do FAQ. Faq rozcestník nařezat podle jednotlivých oborů jako když píšeš článek s obsahem (myslím tohle http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?p=206156#p206156 ) to umožní aby v každé sekci byl odkaz přímo na obsah FAQ rozcestníku dané sekce. Tedy pouze jeden řádek pod kterým už by mohla být vlákna s normálními problémy. Jenže ještě sem neskončil v každé sekci bude ještě jeden řádeček a k tomu se dostanu nyní.
K sekci Faq doporučuji do fóra implementovat další mód a to je automatický seznam řazený podle názvu článku. Pro všechny ty, kteří si pamatují jak se to jmenovalo ale zapomněli se podívat na sekci kde článek mají hledat. Příklad módu třeba zde http://www.forum-warez.info/list.php?f=243 (omluva zas je to na warez fórum ale o jiném fóru bez přívlastku warez nevím a těžko pak uvést příklad) mód je na fórech co se pohybuji docela využívaný a tak by s jeho implementací neměli být problémy. Témat ve FAQ si myslím je tak akorát dost aby se v pravém horním rohu vždy nekrčil jen jeden název článku navíc je čas mód odzkoušet a vychytat mu mouchy dokud je obsah přijatelný. (Pokud ti to co píšu v tomhle odstavci nejde pod fousy přimlouval bych se alespoň za tlačítko seřadit abecedně. Ale jak sem koukal to už tu vlastně je jen je to až na spodku stránky .. zobrazit všechna témata .. řadit podle předmět .. a sestupně. Pokud nic jiného až bude faq uklizeno a uzamčeno nebo tak něco malý tutoriálek to spraví „Jak si FAQ seřadit podle Abecedy“)
V předchozím odstavci sem ti vysvětlil kam bude odkazovat druhý řádek v každém tématu bude to „Abecední seznam často kladených dotazů“
Nyní pořešíme problémek kam se vším novým co má patřit do FAQ než se to schválí a přesune do FAQ a to s ohledem na to co jsme si již napsali tj. žádná podfóra a žádné znárodňování. Pak mne tedy napadá jedině „Testovací fórum“ Pokud článek „nezafajfkuješ“ je přístupný připomínkám veřejnosti. Pokud o připomínky autor nestojí označí hotový článek jako vyřešený (odbočení docela bych uvítal kdyby šlo do vyřešeného tématu dopisovat alespoň do posledního příspěvku a to právě proto že pokud dám „fajfku“ je pěkné že zmizím s Top 30 ale v článku už nezměním ani písmeno protože mi to tam nepustí)
Po výše popsaných úpravách je možné celé FAQ zamknout. Jenže jak by to pak bylo třeba s hlasováním? Nechávám si články známkovat. Zamčený článek ani nedoplníš nebo nezaktualizuješ. Pokud ti pod takový článek chce přející dopsat pár slov taky to nejde. Jediné co mne napadá jako neznalce phpbb je uživatelská skupina dějme tomu „Faq“ nebo „Pisálci“ jak je ctěná libost. Kde si požádáš o přidělení a pak máš oprávnění psát přímo do FAQ. To by alespoň částečně zmírnilo to „bebí“ že v uzamčeném nejde s textem nic dělat.
Mno víc už nevymyslím i tak to stačí pokud bys to chtěl realizovat celé popřemýšlej jakou práci mi necháš a taky jakou zvládnu. Nejde to na tebe nakydat celé a nenabídnout pomocnou ruku.
Návrh na změnu FAQ Vyřešeno
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Návrh na změnu FAQ
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Návrh na změnu FAQ
Tak sem si s tím dal práci a LTb udělal lišáckou věc aniž by se jakkoli vyjádřil. Přesto vím že četl. Oddělil tento příspěvek do samostatného vlákna a tiše vyčkává. Proto posouvám znovu do Top 30 a zároveň prosím hlavně dlouhodobé uživatele o připomínkování popřípadě i zamítnutí zrejmě potěší nejvíce frustrující je nevědět.
//Ltb: Ahoj Honzo, určitě jsem četl, jen mi dej prosím trochu času, tohle chce pořádně rozmyslet. Ostatní samozř. mohou připomínkovat...
//Ltb: Ahoj Honzo, určitě jsem četl, jen mi dej prosím trochu času, tohle chce pořádně rozmyslet. Ostatní samozř. mohou připomínkovat...
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
-
- Pohlaví:
IMHO bych nic neřešil. Sice Jendo obdivuji tvůj zápal pro věc ale osobně bych udělal jen určité omezení v FAQ. Možná nějaké okno, které by uživatele informovalo kam leze a ještě lépe bych to nechal na modech.
Když přece napíšu něco co bych chtěl v FAQ tak se obrátím na mody aby to tam dali a je na nich jak rozhodnou.
Když přece napíšu něco co bych chtěl v FAQ tak se obrátím na mody aby to tam dali a je na nich jak rozhodnou.

- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
JO okno s info kam se leze to sem zkoušel zamítnuto viewtopic.php?p=396903#p396903
Já bych připomínkovala, ale přijde mi to složitý
To bude spíš věcí LTB, jak moc se mu to chce měnit.. Osobně myslím, že stačí, aby vkládat témata mohli modové a ostatní se na ně obracet po vložení do příslušné sekce, aby to tam zařadili.. Zas tolik se toho neobjevuje..

Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pozdě ale přece, omlouvám se za tu prodlevu, ale napsal jsi toho opravdu hodně a nechtěl jsem tě „odbít“ jednou větou. Jelikož jsi dal dohromady mnoho myšlenek a nápadů, budu to brát hezky postupně.
Máš pravdu, nelze donekonečna označovat témata za důležitá. Na druhou stranu, přijde mi trochu nefér, když se někdo dělá s článkem pro fórum, potom ho vystaví pro ostatní a jelikož se u článku nediskutuje (většinou), propadne se v ostatních tématech někam hodně hluboko a nikdo si ho nepřečte. Zlatou střední cestou by mohlo být to, že bychom články starší než 1 rok (a autorem neaktualizované) označení „Důležité“ zbavovali. (k tvému odbočení – stalo se)
Tak nevím, připadá mi, že tohle všechno momentálně máme. Ve FAQ jsou odkazy na články, v rozcestníku jsou potom odkazy roztříděné dle jednotlivých oborů.
To s tím jedním řádkem jsem, přiznám se, moc nepochopil.
Tento MOD bych bral všema deseti, pokud by uměl témata roztřídit dle jednotlivých oborů. To by potom byl krásný pohled na naši FAQ sekci. FAQ rozcestník bychom mohli následně zrušit (já bych měl o práci méně) a vše by fungovalo automaticky. Zkusím zapátrat, jestli něco takového není. Mod co řadí dle abecedy je sice hezký, ale připadá mi vhodný spíše pro ty filmy a titulky. Nemyslím si, že by tohle FAQ nějak zpřehlednilo, navíc když tam fci řadit abecedně již máme – jak jsi správně uvedl.
Možná jsem natvrdlej, ale pořád mi trochu uniká to „první / druhý řádek“ – co tím přesně máš na mysli...
Určitě, souhlas všemi deseti – testovací fórum nemusí být pouze testovacím – každý si tam může „odložit“ rozpracované téma – dle potřeby.
Zámek na vyřešená témata = témata s fajfkou je dáván záměrně. V minulosti, když jsme toto nedělali, stávalo se, že (hlavně) nováčci objevovali rok a více stará témata a psali k nim nové příspěvky. Pak se také stávalo, že nám uživatelé vpisovali nové problémy do již vyřešených problémů z minulosti = zmatečné, nežádoucí... Proto ten automatický zámek – ale nevidím v tom problém. Stačí poslat SZ komukoliv z modů (nebo mně) a téma/článek odemknou – fajfka zůstane.
Pokud je článek přímo v sekci FAQ, potom podle aktuálního nastavení:
- veškeré příspěvky v rámci tohoto článku musejí být schváleny (modem nebo adminem)
- úpravy stávajících článků by neměly být žádným problémem
- hlasování v anketách funguje bez problému pro všechny
Pokud je článek v jiné sekci (např. ve Windows) a ve FAQ má odkaz, potom:
- vše funguje bez omezení a schvalování
Spec. skupinu „Přispěvovatel“ či pouze „Faq“ můžeme klidně zřídit, na tuto by se pak nevztahovala výše zmíněná nutnost schvalování.
Díky.
Honza píše:To Ltb jak sem slíbil tak činím zde je můj návrch na komplexní úklid. Možná začnu trochu od konce ale snad se časem dostaneš do obrazu.
Nejdřív píšeš že články z „Faq“ budou přesunuty posle oboru nebo chceš-li tématu do jednotlivých sekcí fóra kde jim bude přidělen příznak vždy nahoře aby nezapadli mezi běžně řešené problémy.
To se mi nelíbí protože za čas pokud budeme já a kolegové psavci výkonnější si běžný uživatel zavaří kolečko u myši než se dostane k vláknu, které právě založil. Jako příklad už nyní musím ujet o jednu obrazovku výše v „Windows Vista, XP, 2000…“ (odbočení připiš tam sedmičky)
Máš pravdu, nelze donekonečna označovat témata za důležitá. Na druhou stranu, přijde mi trochu nefér, když se někdo dělá s článkem pro fórum, potom ho vystaví pro ostatní a jelikož se u článku nediskutuje (většinou), propadne se v ostatních tématech někam hodně hluboko a nikdo si ho nepřečte. Zlatou střední cestou by mohlo být to, že bychom články starší než 1 rok (a autorem neaktualizované) označení „Důležité“ zbavovali. (k tvému odbočení – stalo se)
Honza píše:Můj návrh zní všechny články zpět do FAQ. Faq rozcestník nařezat podle jednotlivých oborů jako když píšeš článek s obsahem (myslím tohle viewtopic.php?p=206156#p206156 ) to umožní aby v každé sekci byl odkaz přímo na obsah FAQ rozcestníku dané sekce.
Tak nevím, připadá mi, že tohle všechno momentálně máme. Ve FAQ jsou odkazy na články, v rozcestníku jsou potom odkazy roztříděné dle jednotlivých oborů.
Honza píše: Tedy pouze jeden řádek pod kterým už by mohla být vlákna s normálními problémy. Jenže ještě sem neskončil v každé sekci bude ještě jeden řádeček a k tomu se dostanu nyní.
To s tím jedním řádkem jsem, přiznám se, moc nepochopil.
Honza píše:K sekci Faq doporučuji do fóra implementovat další mód a to je automatický seznam řazený podle názvu článku. Pro všechny ty, kteří si pamatují jak se to jmenovalo ale zapomněli se podívat na sekci kde článek mají hledat. Příklad módu třeba zde http://www.forum-warez.info/list.php?f=243 (omluva zas je to na warez fórum ale o jiném fóru bez přívlastku warez nevím a těžko pak uvést příklad) mód je na fórech co se pohybuji docela využívaný a tak by s jeho implementací neměli být problémy. Témat ve FAQ si myslím je tak akorát dost aby se v pravém horním rohu vždy nekrčil jen jeden název článku navíc je čas mód odzkoušet a vychytat mu mouchy dokud je obsah přijatelný. (Pokud ti to co píšu v tomhle odstavci nejde pod fousy přimlouval bych se alespoň za tlačítko seřadit abecedně. Ale jak sem koukal to už tu vlastně je jen je to až na spodku stránky .. zobrazit všechna témata .. řadit podle předmět .. a sestupně. Pokud nic jiného až bude faq uklizeno a uzamčeno nebo tak něco malý tutoriálek to spraví „Jak si FAQ seřadit podle Abecedy“)
Tento MOD bych bral všema deseti, pokud by uměl témata roztřídit dle jednotlivých oborů. To by potom byl krásný pohled na naši FAQ sekci. FAQ rozcestník bychom mohli následně zrušit (já bych měl o práci méně) a vše by fungovalo automaticky. Zkusím zapátrat, jestli něco takového není. Mod co řadí dle abecedy je sice hezký, ale připadá mi vhodný spíše pro ty filmy a titulky. Nemyslím si, že by tohle FAQ nějak zpřehlednilo, navíc když tam fci řadit abecedně již máme – jak jsi správně uvedl.
Honza píše:V předchozím odstavci sem ti vysvětlil kam bude odkazovat druhý řádek v každém tématu bude to „Abecední seznam často kladených dotazů“
Možná jsem natvrdlej, ale pořád mi trochu uniká to „první / druhý řádek“ – co tím přesně máš na mysli...
Honza píše:Nyní pořešíme problémek kam se vším novým co má patřit do FAQ než se to schválí a přesune do FAQ a to s ohledem na to co jsme si již napsali tj. žádná podfóra a žádné znárodňování. Pak mne tedy napadá jedině „Testovací fórum“
Určitě, souhlas všemi deseti – testovací fórum nemusí být pouze testovacím – každý si tam může „odložit“ rozpracované téma – dle potřeby.
Honza píše:Pokud článek „nezafajfkuješ“ je přístupný připomínkám veřejnosti. Pokud o připomínky autor nestojí označí hotový článek jako vyřešený (odbočení docela bych uvítal kdyby šlo do vyřešeného tématu dopisovat alespoň do posledního příspěvku a to právě proto že pokud dám „fajfku“ je pěkné že zmizím s Top 30 ale v článku už nezměním ani písmeno protože mi to tam nepustí)
Zámek na vyřešená témata = témata s fajfkou je dáván záměrně. V minulosti, když jsme toto nedělali, stávalo se, že (hlavně) nováčci objevovali rok a více stará témata a psali k nim nové příspěvky. Pak se také stávalo, že nám uživatelé vpisovali nové problémy do již vyřešených problémů z minulosti = zmatečné, nežádoucí... Proto ten automatický zámek – ale nevidím v tom problém. Stačí poslat SZ komukoliv z modů (nebo mně) a téma/článek odemknou – fajfka zůstane.
Honza píše:Po výše popsaných úpravách je možné celé FAQ zamknout. Jenže jak by to pak bylo třeba s hlasováním? Nechávám si články známkovat. Zamčený článek ani nedoplníš nebo nezaktualizuješ. Pokud ti pod takový článek chce přející dopsat pár slov taky to nejde. Jediné co mne napadá jako neznalce phpbb je uživatelská skupina dějme tomu „Faq“ nebo „Pisálci“ jak je ctěná libost. Kde si požádáš o přidělení a pak máš oprávnění psát přímo do FAQ. To by alespoň částečně zmírnilo to „bebí“ že v uzamčeném nejde s textem nic dělat
Pokud je článek přímo v sekci FAQ, potom podle aktuálního nastavení:
- veškeré příspěvky v rámci tohoto článku musejí být schváleny (modem nebo adminem)
- úpravy stávajících článků by neměly být žádným problémem
- hlasování v anketách funguje bez problému pro všechny
Pokud je článek v jiné sekci (např. ve Windows) a ve FAQ má odkaz, potom:
- vše funguje bez omezení a schvalování
Spec. skupinu „Přispěvovatel“ či pouze „Faq“ můžeme klidně zřídit, na tuto by se pak nevztahovala výše zmíněná nutnost schvalování.
Honza píše:Mno víc už nevymyslím i tak to stačí pokud bys to chtěl realizovat celé popřemýšlej jakou práci mi necháš a taky jakou zvládnu. Nejde to na tebe nakydat celé a nenabídnout pomocnou ruku.
Díky.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Takže půjdeme k nejasnostem nejprve to zkusím jako nefunkční příklad (nejsou implementovány odkazy na jednotlivé odpovědi bo rozcestník je zamčený a nemohu jít do citace kde se celý rozcestník rozloží na text a odkazy)
Pokud to nezabere (nejsem příliš dobrý učitel) udělám si čas a Faq rozcestník upravím do testovacího fóra tak jak jsem navrhl pak už snad nebude nic k nepochopení.
Nyní je FAQ rozcestník Jedno samostatné vlákno s jednou odpovědí. Navrhuji Toto:
atd. atp. Nebudu prozatím zpracovávat celé jako názorný příklad snad stačí.
Nyní to co sem chtěl po výše naznačené úpravě využívá toho že se lze ve fóru odkazovat na jednotlivý příspěvek ..tedy každá odpověď má svůj link.
Pak tedy například ...
záložka FAQ rozcestník bude odkazovat na ... Vlákno FAQ rozcestník 1 odpověď t.j. Obsah
(pár příkladů přeskočím a vezmu sekci kde bude úspora místa nejvíce vidět)
Odkaz v sekci ‹ Software ‹ Windows 7, Vista, XP… bude odkazovat do "Vlákno FAQ rozcestník 4. odpověď" takže odkazy na články budou defacto zachovány ale veškeré články mohou být přesunuty do FAQ. Tímto ti v sekci ‹ Software ‹ Windows 7, Vista, XP… zůstane pouze jeden odkaz z příznakem vždy nahoře tedy pouze jeden řádek.
Pokud i nyní no kapišto pošli mi FAQ rozcestník pomocí SZ ať nemusím pracně vyhledávat odkazy já ti to nakrájím do test fóra a ty už si pak z označených odpovědí vyrobíš samostatné uzamčené vlákno FAQ rozcestník.
Tím že všechny články přesuneš do FAQ stanou se z hlediska uveřejnění tedy výhod čtivosti rovnoprávnými. Jedinou úlitbu pro lenochy čtenáře bych viděl v samostatných tlačítcích "Seřadit dle data uveřejnění a řadit Abecedně" nebo alternativně v tutoriálu "Jak si seřadit články ve FAQ dle vašich požadavků" s příznakem vždy nahoře umístěném kde jinde než ve FAQ.
V podstatě sem se tématu věnoval již o odstavec výše... Zapátrej ušetří ti to práci a nejlépe kompromisním řešením bude zřejmě "tutoriálek" - "Jak si seřadit články ve FAQ dle vašich požadavků", který ti dodám ovšem nemohu slíbit termín dodání Takže pokud by se někomu chtělo a byl rychlejší může .. jen mi písněte SZ ať neděláme 2* stejnou práci.
Tak první řádek tedy odkaz na určitou část FAQ rozcestníku v určité sekci jsem už snad vysvětlil výše Druhý řádek měl být odkaz na Abecední seznam vytvořený pomocí módu který jsme zmiňovali výše. Již kapišto?
Hurá na něčem jsme se shodli. Protože sem člověk líny raději přemýšlím než něco udělat zas ti tohle zkomplikuji jedním nápadem.. Samostatné tlačítko "Vložit článek..Publikaci" Představa .. po stisknutí vyběhne upozornění že text podléhá schválení a do té doby nebude zařazen do příslušné sekce..dále stručný návod kde najde svůj rozepsaný text.. No a až by byl článek hotový abychom nezaváděli další zbytečné funkce máme tlačítko upozornit na příspěvek .. tak též pár řádků o tom. Dál by se měl uživatel přihlásit pokud není a potom může spisovat haš do halelujá.
Co se týče zbytku původního návrhu pochopil jsem a zdáse že by to mohlo fungovat bez problémů i bez zvláštní uživatelské skupiny to ukáže čas a potřeby pisatelů.
Hofgh uf nejsem žádnej datel ale takhle dlouhý text to aby to neviděla manželka nebo vám holátka bude závidět jí musí 2 řádky stačit.

Pokud to nezabere (nejsem příliš dobrý učitel) udělám si čas a Faq rozcestník upravím do testovacího fóra tak jak jsem navrhl pak už snad nebude nic k nepochopení.
Nyní je FAQ rozcestník Jedno samostatné vlákno s jednou odpovědí. Navrhuji Toto:
Vlákno FAQ rozcestník 1 odpověď: píše:Obsah:
1. Bezpečnost1.1 Firewally a antivirové programy
2. Software
1.2 HijackThis a další logy2.1 Windows
3. Hardware
2.2 Linux a ostatní alternativní OS
2.3 Download
2.4 Výměnné sítě
2.5 Hry
4. Internet a sítě
5. O fóru PC-HELP a ostatní články
Vlákno FAQ rozcestník 2. odpověď píše:1. Bezpečnost
1.1 Firewally a antivirové programy>> Přehled antivirových programů a jejich popis
>> Kompletní bezpečnostní balíčky (FW + AV + AS)
>> Návod na použití programu Spyware Blaster
>> Jak si chránit PC
Vlákno FAQ rozcestník 3. odpověď píše:1.2 HijackThis a další logy>> Pravidla sekce HijackThis
>> Návod na použití programu HijackThis
>> Návod na opravu registrů Zóny zabezpečení
>> Návod na vyčištění počítače CCleanerem
>> Návod na použití scanneru MWAV
>> Návod na využití služby Virustotal
>> Návod na využití služby Jottiscanu
>> Návod na použití několika programů pro tvorbu logu
>> Standardní postup při čištění napadeného PC
>> Hijackthis nově + ukázka
Vlákno FAQ rozcestník 4. odpověď píše:2. Software
2.1 Windows>> Úpravy instalačního disku Windows XP
>> Řádkové příkazy Windows XP
>> Spousta tipů pro WinXP, 2000, 98
>> Tipy a triky ve Windows XP
>> WinXP - skrytí ikony koše z plochy
>> Nastavení výchozího obrázku na pozadí plochy
>> Tip na optimalizaci WinXP - Prefetch
>> Windows VISTA - tipy a triky
>> Typy uživatelských účtů ve WinXP
>> Nejčastější chybové hlášky systému Windows.
>> Jak startuje OS Windows
>> Změna nastavení nutného restartu po aktualizaci OS
>> Uživatelská recenze na Windows 7 (beta)
Vlákno FAQ rozcestník 5. odpověď píše:2.2 Linux a ostatní alternativní OS>> Obecná pravidla sekce
>> FAQ - Linux
Vlákno FAQ rozcestník 6. odpověď píše:2.3 Download>> Čeština do SUPERAntiSpyware
>> Čeština do Advanced SystemCare
>> Čeština-Wise Registry Cleaner
>> Čeština do RegistryBooster
>> Čeština pro BAKu
>> Čeština-Eusing Free Registry Cleaner
>> Stahování od "A" do "Z"
>> Kde stahovat ovladače? - odkazy a doporučení
>> Důležité a užitečné programy
>> Warez a vy mi neporadíte?
>> Ultimate Boot CD
>> Ultimate Process Manager
Vlákno FAQ rozcestník 7. odpověď píše:2.4 Výměnné sítě>> Jak, kde a čím stahovat
>> Jak na torrenty
Vlákno FAQ rozcestník 8. odpověď píše:2.5 Hry
atd. atp. Nebudu prozatím zpracovávat celé jako názorný příklad snad stačí.
Nyní to co sem chtěl po výše naznačené úpravě využívá toho že se lze ve fóru odkazovat na jednotlivý příspěvek ..tedy každá odpověď má svůj link.
Pak tedy například ...
záložka FAQ rozcestník bude odkazovat na ... Vlákno FAQ rozcestník 1 odpověď t.j. Obsah
(pár příkladů přeskočím a vezmu sekci kde bude úspora místa nejvíce vidět)
Odkaz v sekci ‹ Software ‹ Windows 7, Vista, XP… bude odkazovat do "Vlákno FAQ rozcestník 4. odpověď" takže odkazy na články budou defacto zachovány ale veškeré články mohou být přesunuty do FAQ. Tímto ti v sekci ‹ Software ‹ Windows 7, Vista, XP… zůstane pouze jeden odkaz z příznakem vždy nahoře tedy pouze jeden řádek.
Pokud i nyní no kapišto pošli mi FAQ rozcestník pomocí SZ ať nemusím pracně vyhledávat odkazy já ti to nakrájím do test fóra a ty už si pak z označených odpovědí vyrobíš samostatné uzamčené vlákno FAQ rozcestník.
Ltb píše:Máš pravdu, nelze donekonečna označovat témata za důležitá. Na druhou stranu, přijde mi trochu nefér, když se někdo dělá s článkem pro fórum, potom ho vystaví pro ostatní a jelikož se u článku nediskutuje (většinou), propadne se v ostatních tématech někam hodně hluboko a nikdo si ho nepřečte. Zlatou střední cestou by mohlo být to, že bychom články starší než 1 rok (a autorem neaktualizované) označení „Důležité“ zbavovali.
Tím že všechny články přesuneš do FAQ stanou se z hlediska uveřejnění tedy výhod čtivosti rovnoprávnými. Jedinou úlitbu pro lenochy čtenáře bych viděl v samostatných tlačítcích "Seřadit dle data uveřejnění a řadit Abecedně" nebo alternativně v tutoriálu "Jak si seřadit články ve FAQ dle vašich požadavků" s příznakem vždy nahoře umístěném kde jinde než ve FAQ.
Ltb píše:Tento MOD bych bral všema deseti, pokud by uměl témata roztřídit dle jednotlivých oborů. To by potom byl krásný pohled na naši FAQ sekci. FAQ rozcestník bychom mohli následně zrušit (já bych měl o práci méně) a vše by fungovalo automaticky. Zkusím zapátrat, jestli něco takového není. Mod co řadí dle abecedy je sice hezký, ale připadá mi vhodný spíše pro ty filmy a titulky.
V podstatě sem se tématu věnoval již o odstavec výše... Zapátrej ušetří ti to práci a nejlépe kompromisním řešením bude zřejmě "tutoriálek" - "Jak si seřadit články ve FAQ dle vašich požadavků", který ti dodám ovšem nemohu slíbit termín dodání Takže pokud by se někomu chtělo a byl rychlejší může .. jen mi písněte SZ ať neděláme 2* stejnou práci.
Ltb píše:Možná jsem natvrdlej, ale pořád mi trochu uniká to „první / druhý řádek“ – co tím přesně máš na mysli...
Tak první řádek tedy odkaz na určitou část FAQ rozcestníku v určité sekci jsem už snad vysvětlil výše Druhý řádek měl být odkaz na Abecední seznam vytvořený pomocí módu který jsme zmiňovali výše. Již kapišto?
Ltb píše:Určitě, souhlas všemi deseti – testovací fórum nemusí být pouze testovacím – každý si tam může „odložit“ rozpracované téma – dle potřeby.
Hurá na něčem jsme se shodli. Protože sem člověk líny raději přemýšlím než něco udělat zas ti tohle zkomplikuji jedním nápadem.. Samostatné tlačítko "Vložit článek..Publikaci" Představa .. po stisknutí vyběhne upozornění že text podléhá schválení a do té doby nebude zařazen do příslušné sekce..dále stručný návod kde najde svůj rozepsaný text.. No a až by byl článek hotový abychom nezaváděli další zbytečné funkce máme tlačítko upozornit na příspěvek .. tak též pár řádků o tom. Dál by se měl uživatel přihlásit pokud není a potom může spisovat haš do halelujá.
Co se týče zbytku původního návrhu pochopil jsem a zdáse že by to mohlo fungovat bez problémů i bez zvláštní uživatelské skupiny to ukáže čas a potřeby pisatelů.
Hofgh uf nejsem žádnej datel ale takhle dlouhý text to aby to neviděla manželka nebo vám holátka bude závidět jí musí 2 řádky stačit.

- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ahoj Honzo,
myslím si, že už tomu zcela rozumím :-) Díky za podrobný popis - zapřemýšlím o tom, tématické rozdělení FAQ rozcestníku není špatný nápad. Asi si to zkusím někde nanečisto, jak to bude vypadat...dám vědět.
myslím si, že už tomu zcela rozumím :-) Díky za podrobný popis - zapřemýšlím o tom, tématické rozdělení FAQ rozcestníku není špatný nápad. Asi si to zkusím někde nanečisto, jak to bude vypadat...dám vědět.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Sem rád že aspoň něco a co ten zbytek tedy přesun článků zpět do faq a úspora místa v sekcích? Nebo to bylo myšleno tak že si to někde otestuješ jako celek a podle toho se pak rozhodneš?
Edit:
Nabídl jsem ti pomoc pošli mi FAQ rozcestník pomocí SZ (tedy nezamčený) já ti jej rozřežu v testovacím fóru pak už si s tím dělej jak uznáš.
Edit:
Nabídl jsem ti pomoc pošli mi FAQ rozcestník pomocí SZ (tedy nezamčený) já ti jej rozřežu v testovacím fóru pak už si s tím dělej jak uznáš.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jojo, myslel jsem to jako celek - rád bych to viděl, jak to bude vypadat ve skutečnosti.
OK, díky za nabídku - posílám ti v SZ Rozcestník
OK, díky za nabídku - posílám ti v SZ Rozcestník

- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak hotovo ZDE a to komplet jen přesunout dle libosti snad sem se při vkládání odkazů nikde nesekl bo to už sem moc netestoval. (vztahuje se na obsah ostatní je kopie z citace) Jen tak koukám jestli sem ti spíš práci nepřidělal. Chtělo by to potlačit podpis ale jen v tomto vláknu a u každé odpovědi změnit hlavičku.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak Ltb ("Mařenko") jak sis to "Mařenko" roz..rozmyslela...Bude nebo nebude... Nebo mám dočkat času a "Hýn sa Hukáže" bo "Lomikare.. Lomikare do roka a do dne.."

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”