Poraďte mi s výběrem vhodné licence Windows 7.*

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Janulinek
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Poraďte mi s výběrem vhodné licence Windows 7.*

Příspěvekod Janulinek » 14 srp 2010 11:53

Ahoj, kupuji si nový notebook (asus k52jc) a uvažuji o koupi win 7 originál dvd.
Mám v plánu koupit home premium cz 64bit. Ovšem- budu moc instalovat programy které jsme běžně instalovala na xp-éčkách? Jak to je? Dočetla jsem se že professional win 7 navíc ještě vlastní vlastnost spouštění řady programů produktivity systému win xp pomocí jakési technologie win xp mode. Znamená to že kdybych chtěla využívat i programy co jsou spustitelné pouze na 32 bit win tak bych musela pořídit professional?
Taky mi bylo řečeno že pokud si pořídím origoš win budu muset pořídit i originální office a nebudu tam moc vrazit craknuté, co je na tom pravdy?

Díky za odpověd
Naposledy upravil(a) Myloš dne 14 srp 2010 12:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odděleno do nového tematu – nikdy nepokládej své dotazy do cizích témat. Pro svoje dotazy si založ vlastní vlákno. Viz pravidla.

Reklama
havevo
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Poraďte mi s výběrem vhodné licence Windows 7.*

Příspěvekod havevo » 14 srp 2010 12:39

Ahoj. S kompatibilitou programou bych si u Sedmiček moc nelámal hlavu. Co jsem tak pročítal internet, ty aplikace, které běhají spolehlivě na XPéčkách, slouží dobře i na Win 7 64bit Home Premium. A kdyby ne, tak většina firem vydala nové verze programů, které na Win 7 běhají. Jestli si chceš být 100% jistá, že Ti Tvoje aplikace poběží, vypiš je sem ;).

Jinak Win 7 Professional mají XP Mode, to je fakt. Pod tím by měly opravdu všechny aplikace z XP běhat. A co se týče MS Office, nevím, jak to s nimi je. Je možné, že Microsoft do Win 7 dal nějakou lepší ochranu proti kradeným verzím svého softwaru, netuším.
Desktop: AMD Sempron 1,75 GHz, 1 GB RAM, ATI Radeon 9600 128 MB, Seagate Barracuda 160 + 80 GB
Notebook: AMD Phenom II X3 Mobile Processor N830 2,1 GHz, 4 GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 5650 1 GB, Seagate 500 GB

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 14 srp 2010 12:48

O crackovaném softwaru se tady nemluví, protože je to proti pravidlům fóra. :evil:
Na 64bit systému lze spustit 32bit software.
Osobně bych XP mode nedoporučoval, je to přeci jenom vylepšená emulace XP jako OS samotného.
To už spíše mít nějakou extra mašinu na XP programy a přes TeamViewer ji obsluhovat.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Janulinek
nováček
Stav:

Příspěvekod Janulinek » 14 srp 2010 18:16

Za porušení pravidel se omlouvám... ;-)
Jedná se mi hlavně o programy jako zoner, qip, google (ikdyž u toho strach nemám) inkscape,..

hlavně se mi jedná jak je to stěma officema!!!

Jaká verze je podle vás dostačující jakože pro mě, která upravuje fotky, používá grafické programy a surfuje na netu či kouká na filmy???

havevo
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod havevo » 14 srp 2010 20:48

Zoner - jaký program a verze konkrétně? QIP by běhat měl. Co od Google máš na mysli? Inkscape by taktéž měl běhat. A jakou verzi MS Office chceš? 2003, 2007, 2010 nebo snad starší?
Desktop: AMD Sempron 1,75 GHz, 1 GB RAM, ATI Radeon 9600 128 MB, Seagate Barracuda 160 + 80 GB
Notebook: AMD Phenom II X3 Mobile Processor N830 2,1 GHz, 4 GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 5650 1 GB, Seagate 500 GB

novoty
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod novoty » 14 srp 2010 21:21

Všechny ty programy by běhat měli, ber home premium, i když neumějí xp mode tak existují různé alternativy (VMware) Tim googlem myslis Picasa nebo Earth bo co ?

Co se tyce tech office tak by meli fungovat, tusim ze tam nemas v planu davat nic starsiho nez 07, co se tyce toho crackovaneho softu, to si musis vyresit sama...

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 14 srp 2010 21:59

Pokud budeš mít problém s nějakou aplikací pod W7, tak klikneš na instalátor pravým tlačítkem, dáš vlastnosti, vybereš záložku kompatibilita a tam zvolíš, že to pracovalo s Windows XP SP2 nebo 3. Zatím se mě u NIČEHO nestalo, že by nefungovalo.

Jinak co se týče těch office, tak fungovat budou, jde o to, že není ideální používat nelegální soft - jednak je to nezákonné a jednak existují studentské verze, které nejsou tak drahé. Když už kupuješ originál W7, byla by škoda si pak tam hodit nelegální office, ne?
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

Janulinek
nováček
Stav:

Příspěvekod Janulinek » 15 srp 2010 09:04

Konkrétně myslím zoner photo studio 12, google chrome - prohlížeč a co se týče office kdyby šla 2003 nebo potom už 2007.
To Romaine - jasně chápu s těma officema, ale právě jako student nemám na rozhazování. Už tak mě ta výbavička vyjde na dost než jsem předpokládala.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 15 srp 2010 09:52

Zoner i Google Chrome v pohodě. Kdyby tyto dva celkem zásadní programy nechodily pod W7, celkem by si podřízly větev :bigups:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

havevo
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod havevo » 16 srp 2010 18:24

Říkala jsi, že už nějaký officy máš, tak bych to moc neřešil, pokud Ti vystačujou. Pokud máš MS Office 2003, tak ty by na Sedmičkách taky měly běhat. Jinak pro běžnému domácímu uživateli postačí verze Standard (ať mluvím o 2003, 2007 nebo 2010).

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”