Ovladače na grafiku
Ovladače na grafiku
Dobrý den, chtěl bych poprosit o pomoc. V jiném tématu jsem psal, že chci vyřešit lepší chlazení grafiky. Teď bych chtěl ale poprosit o radu s ovladači. Psal jsem, že mám ATI Radeon 9600, ale nejsem si jistý. Když spustím program AIDA, tak to vypisuje ATI Radeon 9600. Když ale odinstaluji špatné ovladače se správce zařízení, tak mi to na ploše Windows vyhazuje hlášení, nalezen nový hardware. Grafický adaptér ATI Radeon 9550. Jakou grafiku tedy prosím mám? Jak to zjistit? Docela mi fungovala, ale pořád jsem měl ve správci zařízení černý vykřičník ve žlutém kolečku u grafických řadičů a adaptérů. Nevíte prosím někdo nějaké stránky, kde stáhnout nějaké spolehlivé ovladače? Na slunečnici jsem zkoušel Catalyst 10.1 a nefunguje. Děkuji.
Re: Ovladače na grafiku
Zkus vyhledat ovladače přímo u ATI/AMD.
http://www.amd.com/uk/Pages/AMDHomePage.aspx
Vyhledáváš jak podle karty (klidně zkus obě varianty – jak 9550, tak 9600), tak podle operačního systému.
http://www.amd.com/uk/Pages/AMDHomePage.aspx
Vyhledáváš jak podle karty (klidně zkus obě varianty – jak 9550, tak 9600), tak podle operačního systému.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Děkuji za radu. Podařilo se mi nějaké ovladače nainstalovat a vybralo si to kartu ATI Radeon 9550, tak asi mám tuhle. Nevím tedy, proč mi program AIDA vypisuje kartu ATI Radeon 9600? Grafické adaptéry už tam mám, ale ještě mám žlutý otazník u další zařízení ve správci zařízení. Když to otevřu, je tam multimediální video adaptér a u toho je opět černý vykřičník ve žlutém kolečku. To nevím co je.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co máš za MB? Možná má integrovanou GK. Použij CPU-Z
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Mám normální grafiku zvlášť, ta co je na obrázku v tématu chlazení skříně a grafiky, nebo tak nějak. Tak dnes mi to zase po zapnutí začalo vyhazovat zprávu, nalezen nový hardware, jestli ho chci nainstalovat. Ve správci zařízení už ale mám nainstalované nějaké ovladače na grafiku ATI Radeon 9550. Jen u multimediální video adaptér mám černý vykřičník ve žlutém kolečku. Nevíte prosím někdo co s tím?
Jo a mám základní desku nějakou Biostar, typ nevím.
Jo a mám základní desku nějakou Biostar, typ nevím.
ATI karty se tváří jako dvě, takže s klidným svědomím nainstaluj i tu „druhou“.
- Přílohy
-
- ATI.png (44.86 KiB) Zobrazeno 1469 x
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Já tam mám napsané to samé, ale je tam: ATI Radeon 9550/x1050 Series
ATI Radeon 9550/x1050 Series Secondary
Tak jsem myslel, že to je jedna karta nainstalovaná dvakrát. Zkusím tedy přeinstalovat ovladače u obou, nevím která je nainstalovaná a která ne.
ATI Radeon 9550/x1050 Series Secondary
Tak jsem myslel, že to je jedna karta nainstalovaná dvakrát. Zkusím tedy přeinstalovat ovladače u obou, nevím která je nainstalovaná a která ne.
Tak jsem to zkoušel a obě mám nainstalované. Pořád mám ale ve správci zařízení položku další zařízení s velkým žlutým otazníkem. Když to otevřu, je tam multimediální video adapter s černým vykřičníkem ve žlutém kolečku. Co je vůbec ten mutlim. video adaptér?
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
No a co když máš opravdu dvě GK, jednu "diskrétní" ( u co můžeš vyndat) a potom ještě jednu integrovanou??
[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
Mám i integrovanou, ale tu nechci. Já chci jen tu přídavnou ATI Radeon 6550. Ta integrovaná může být taky ATIna?
Integrovaná Atina? To myslím ne.
Dala by se deaktivovat v BIOSu? Tím by o ní Windows nic nevěděly a bylo by po otazníku. Bezbolestně.
Nebo ji můžeš ve správci zařízení zakázat.
Každopádně pokud ji nehodláš používat, pak je imho jedno, kolik otazníků má.
Dala by se deaktivovat v BIOSu? Tím by o ní Windows nic nevěděly a bylo by po otazníku. Bezbolestně.
Nebo ji můžeš ve správci zařízení zakázat.
Každopádně pokud ji nehodláš používat, pak je imho jedno, kolik otazníků má.
- Mýliti se je Myloš.
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Jo deaktivace v BIOSU by to definitivně vyřešila! ( teda ne definitivně
ale pro naše účely by to stačilo!!!!!
)
Přesvědči se , že v BIOSu není zapnutí Integrovaná GK a potom řeš ty problémy s ovladačema.
Jinak mě taky napadlo, nemá ta karta VIVO ( video in video out připojení, používalo se to pro připojení video zařízení jako kamery nebo naopak televize ) nebo jestli jsi nahodou nenaistaloval zařízení pro zachycování videa an kartu, která ho nemá!
( taky se mi to stalo, člověče já už prováděl věcí
, Jo IT je záhadná věda
)
Jo a radši než AIDU mám Lavasoft EVEREST 4.6

Přesvědči se , že v BIOSu není zapnutí Integrovaná GK a potom řeš ty problémy s ovladačema.
Jinak mě taky napadlo, nemá ta karta VIVO ( video in video out připojení, používalo se to pro připojení video zařízení jako kamery nebo naopak televize ) nebo jestli jsi nahodou nenaistaloval zařízení pro zachycování videa an kartu, která ho nemá!
( taky se mi to stalo, člověče já už prováděl věcí

Jo a radši než AIDU mám Lavasoft EVEREST 4.6
[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2254
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 19:28
-
- 14
- 3429
-
od antikpp
06 dub 2025 23:19
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4677
-
od kecalek
22 led 2025 11:01
-
-
- 2
- 2976
-
od petr22