Zdravím,
nevím, zda-li někdo zde zná program Quartz Shrink. Je to SW pro Mac OS, který dokáže zemnšit (shrink) co je na ploše, takže se pak plocha jeví jakoby větší - něco, jako když si otevřete obrázek v Photoshopu a dáte zoom 50%. Tímto způsobem lze otvírat "větší" okna - sice není vidět takový detail, ovšem třeba pro 3D programy by to bylo super, a o to mi jde.
Nepotřebuji program, který udělá další virtuálny plochy, protože mezi tím se musí přepínat a větší prostor to tedy v podstatě není. Zajímalo by mě, zda-li je pro Win7/Vista, něco jako QuartzExtreme, nebo popřípadě program, který dokáže udělat plochu třeba dvakrát větší s tím, že se pak po ní scrolluje myší (když člověk dojede k hraně, posune se mu obraz). Osobně jsem čekal, že by to šlo v nastavení rozlišení, jenomže Win7 neposkytuje možnost napsat do rozlišení libovnolný údaj. Pomocí Google jsem sice našel utilitu sDesk, která toto dovede, nicméně pro změnu zase nejede pod Win7 (max XP). Snad jsem problematiku srozumitelně vysvětlil.
Myslím, že bych nebyl jediný uživatel, který by tuto možnost uvítal.
S pozdravem, JayM
Větší plocha - Win7
Re: Větší plocha - Win7
Myslím že v driverech od GK se dá nastavit vetší rozlišení než má monitor, a ten potom ukazuje výřez a dá se posouvat. Ale vetšinou je to jenom do 2560x1920
GK = ???
Graficka karta :)..
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction
Možná:
Double Desktop 2.0-dokáže zdvojnábit velikost vašeho desktopu, takže se vám na něj vejde více ikon a aplikací.exe
nebo:
ScrollCombo 2.3-Stačí přejíždět kurzorem myši přes okraj okna aplikace a okno roluje.zip
Shelves 1.02-Nástojové lišta, která je umístěna na levé straně pracovní plochy (desktopu) a má podobu šuplíků, které se pomocí myši automaticky vysouvají.exe
WinTabber 0.2.232-umožňuje sloučit několik otevřených oken či aplikací na pracovní ploše do jednoho. V tomto okně se pak mezi aplikacemi přepíná jednoduše pomocí záložek.exe
Double Desktop 2.0-dokáže zdvojnábit velikost vašeho desktopu, takže se vám na něj vejde více ikon a aplikací.exe
nebo:
ScrollCombo 2.3-Stačí přejíždět kurzorem myši přes okraj okna aplikace a okno roluje.zip
Shelves 1.02-Nástojové lišta, která je umístěna na levé straně pracovní plochy (desktopu) a má podobu šuplíků, které se pomocí myši automaticky vysouvají.exe
WinTabber 0.2.232-umožňuje sloučit několik otevřených oken či aplikací na pracovní ploše do jednoho. V tomto okně se pak mezi aplikacemi přepíná jednoduše pomocí záložek.exe
Zdarec,
@ Vlkodlak: To jsem samo zkoušel, ale max mám 1920x1080 a můj SyncMaster to stejně nacpe do obrazu, přestože max. reso monitoru je 1680x1050
- nemám páru, jak to dokáže, ale dokáže.
@ X: Komplet nepoužitelný...
1) Dvě plochy, ne jedna velká
2) Scrolling, nepotřebuju
3) Nástrojová lišta, nemění velikost plochy
4) Slučuje okna, nepotřebuji
...každopádně ale díky, napadlo Tě toho dost! Jde totiž o to, že já si chci otevřít na ploše okno programu na celou plochu (standardně v liště okna druhá ikona vpravo) a mít je větší, než je rozlišení monitoru, z čehož plyne, že plocha musí být větši než nativ mého LCD. Co napsal Vlkodlak má smysl a na XP mi taky šlo, nicméně tady ne. Hodil by se třeba i ten "shrink", co mají na MacOS (Quartz extreme).
Musí to fungovat na posouvání myši, aby se okno prostě zvětšilo na celou virtuální plochu, a ne jenom na ten kus, kterej právě vidím.
Sincerely, JayM
@ Vlkodlak: To jsem samo zkoušel, ale max mám 1920x1080 a můj SyncMaster to stejně nacpe do obrazu, přestože max. reso monitoru je 1680x1050

@ X: Komplet nepoužitelný...
1) Dvě plochy, ne jedna velká
2) Scrolling, nepotřebuju
3) Nástrojová lišta, nemění velikost plochy
4) Slučuje okna, nepotřebuji
...každopádně ale díky, napadlo Tě toho dost! Jde totiž o to, že já si chci otevřít na ploše okno programu na celou plochu (standardně v liště okna druhá ikona vpravo) a mít je větší, než je rozlišení monitoru, z čehož plyne, že plocha musí být větši než nativ mého LCD. Co napsal Vlkodlak má smysl a na XP mi taky šlo, nicméně tady ne. Hodil by se třeba i ten "shrink", co mají na MacOS (Quartz extreme).
Musí to fungovat na posouvání myši, aby se okno prostě zvětšilo na celou virtuální plochu, a ne jenom na ten kus, kterej právě vidím.
Sincerely, JayM
Máš Ati nebo nvidia? U nvidie tam je možnost " make custom resolution" viz. obrázek
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2780
-
od Baggy
Zobrazit poslední příspěvek
04 zář 2024 15:38