Zdárec,
už jsem tu dlouho nebyl. Rád bych se zeptal na vyřešení mého problému.
Mám Win7, 64-bit, Wi-Fi Router od ASUSu, síťovku Realtek, to je asi vše, co potřebujete vědět :-)
popis problému:
Při startu (ne při každém, jen občas) kompu mi nejde Internet (ikonka v systray je s žlutým vykřičníkem). Po příkazu Route print v CMD se mi tam zjeví 2 routy s úplně stejnou metrikou (20), ale s rozdílnou bránou. Jedna má bránu správnou, ale díky tomu, že jsou dvě, takse mezi sebou občas perou dle toho, jak má komp náladu.....
Nejdříve jsem si myslel, že to dělá COMODO FW, který mi právě v případě výpadku nahlásil, že našel novou síť, ať si ju pojmenuju - když jsem vypnul automatickou detekci sítě v Comodu, Internet začal chodit i po restartu kompu. To naneštěstí trvalo jen 3 dny. Dneska se zase objevily 2 routy se stejnou metrikou.
Je tu někdo erudovaný (ne že mi bude radit, abych si přeinstaloval Wokna - mám je na kompu jen 5 měsíců), kdo mi poradí, jak to nastavit?? Nechci použít "Work Around" a natvrdo nastavit Routu přes funkci PERSISTENT. Chci to vyřešit čistě. Díky moc předem za pomoc.
Při startu kompu nejde Internet - 2 routy se stejnou metriko
Při startu kompu nejde Internet - 2 routy se stejnou metriko
Motto: ... Vždy pomáhej, pokud máš tu možnost ...
Re: Při startu kompu nejde Internet - 2 routy se stejnou met
Mám ten samý problém. Vždycky musím síť zakázat a potom hned povolit a vše šlape. Nevím odkud to přišlo. W7 jsem nainstaloval před měsícem a od té doby to nefunguje. Předtím s XP a stejnou konfigurací nebyl žádný problém.
to ti poradím snadno, jak to obejít - do příkazového řádku napiš:
route -p ADD 0.0.0.0 MASK 255.255.255.0 157.55.80.1 METRIC 1
čísla jsou: cíl^ ^maska ^brána metrika^
tím to obejdeš a potom i po restartu už ti bude nabíhat správná routa. samozřejmě do brány napíšeš IP routeru, přes kterej máš Internet - tzn. přepíšeš to 157.55.80.1 na IP tvojeho routeru.
Metriku dej co nejmenší, třebas 1, jak jsem ti napsal v ukázce.
Já to ale nechci dělat tímto způsobem, docela mi vadí, že Wokna nefungujou tak, jak maj při routování ...
tím to obejdeš a potom i po restartu už ti bude nabíhat správná routa. samozřejmě do brány napíšeš IP routeru, přes kterej máš Internet - tzn. přepíšeš to 157.55.80.1 na IP tvojeho routeru.
Metriku dej co nejmenší, třebas 1, jak jsem ti napsal v ukázce.
Já to ale nechci dělat tímto způsobem, docela mi vadí, že Wokna nefungujou tak, jak maj při routování ...

Naposledy upravil(a) ezopino dne 20 srp 2010 13:32, celkem upraveno 1 x.
proč se to tu jmenuje PC-Help, když ani moderátoři nejsou schopni zareagovat a případně mne někam nasměrovat? :)
Když jsem tu před pár lety aktivně přispíval, snažil jsem se, abych pomohl každému, kdo to potřebuje a teď, když potřebuju sám pomoci - pomoci se nedočkám?
samořejmě help na Telefonice, odkud mám připojení stojí standardně na........, tam snad zaměstnávaj pipiny, co to mají v hlavě vymydlený. 3x jsem tam volal, 3x to zvedla nějaká afektovaná pipka, co mi radila ať přeinstaluju Wokna - kam to spěje? :)
ufff, to jsem si ale vylil srdce, tak co, pomůže mi někdo? Ať nemusím dělat work around.... díky předem
Když jsem tu před pár lety aktivně přispíval, snažil jsem se, abych pomohl každému, kdo to potřebuje a teď, když potřebuju sám pomoci - pomoci se nedočkám?

samořejmě help na Telefonice, odkud mám připojení stojí standardně na........, tam snad zaměstnávaj pipiny, co to mají v hlavě vymydlený. 3x jsem tam volal, 3x to zvedla nějaká afektovaná pipka, co mi radila ať přeinstaluju Wokna - kam to spěje? :)
ufff, to jsem si ale vylil srdce, tak co, pomůže mi někdo? Ať nemusím dělat work around.... díky předem
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jaká pořád metrika, rout apod. věci ?
Jak máš nastavené Ip v síťovém adaptéru ?
Podle mě na to nikdo neodepsal proto, že tento dotaz je celkem nesrozumitelný.
Pc sám o sobě neroutuje, pouze směruje všechny své požadavky, dotazy dalšímu síťovému prvku tzn. routeru.
Pokud se ti "routa" neboli cesta , čímž asi myslíš připojení pc s routerem občas zasekne a musíš si tímto způsobem, který cituji opravovat nastavení adaptéru, tak máš blbě nastavenou IP adresu brány,DNS ve vlastnostech síťové karty, ne ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
tohle všechno vim.
IP mam svoji, kterou mam mit (192.168.33.200), jako branu mam router, DNS taky router.
Na routeru mam DNS od O2.
Internet pres Wifi mi funguje, blbne jen propojeni PC s routerem...
IP mam svoji, kterou mam mit (192.168.33.200), jako branu mam router, DNS taky router.
Na routeru mam DNS od O2.
Internet pres Wifi mi funguje, blbne jen propojeni PC s routerem...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7140
-
od Luk4579
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 10:00
-
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4664
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 3
- 3057
-
od Signalista97