Ahojte prosím vás prosil bych o rychlou a funkční POMOC Tady vám popíši můj problém
Ještě včera jsem měl Windovs Xp rozhodl jsem si dát zpátky windovs 7 ale při instalci jsem normal v instalaci dal formátova C,mám 2 C a D,C-systém, D-filmy,věci,atd
Dal jsem C formátovat instalace proběla na 1 čku
Ale po instalaci jsem zjistil že se nezobrazil disk D dal jse sparovat-uložiště-přidat písmenko a už tam byl ale jak je v uložišti na D je záloha systému je tam napsáno systém.
A já bych potřeboval poradit kde v biosu najdu formátovat HDD potřebuji si udělat C 100Gb a D zbytek uplně z formtovat znova .
A hlavně aby při istalaci widlý byl C-systé,-spouštěcí oddíl atd a D-primární oddíl
OMLOUVÁM SE V MĚNŠÍM PODÁNÍM TO NEŠLO
BYL BYCH MOC RÁD KDYBY MI NĚKDO PORADIL PROSÍM .
Poraďte mi s formátováním HDD a s vytvářením oddílů.*
- smola26
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Poraďte mi s formátováním HDD a s vytvářením oddílů.*
Naposledy upravil(a) Marfy dne 22 srp 2010 13:42, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Zlidštění nadpisu „Formátování HDD Vytváření oddílů“.
Důvod: Zlidštění nadpisu „Formátování HDD Vytváření oddílů“.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Formátování HDD Vytváření oddílů
V BIOSu formátování nenajdeš, rozdělit a naformátovat disk můžeš při instalaci systému, případně po instalaci ve správě disků.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Moc jsem tě nepochopil.
Ovládací panely - nástroje pro správu - správa počítače - úložiště: zde se pracuje s disky a svazky. Bude lepší, když nebudou na disku z jehož svazky chceš pracovat data. Zálohuj si je !!!
Použiješ-li nápovědu Windows 7 budeš chytřejší. Vše co je možné udělat tam najdeš.
Ten nadpis se ti Myloši změnit moc nepovedlo mormátování neznám.
Ovládací panely - nástroje pro správu - správa počítače - úložiště: zde se pracuje s disky a svazky. Bude lepší, když nebudou na disku z jehož svazky chceš pracovat data. Zálohuj si je !!!
Použiješ-li nápovědu Windows 7 budeš chytřejší. Vše co je možné udělat tam najdeš.
Ten nadpis se ti Myloši změnit moc nepovedlo mormátování neznám.
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 22 srp 2010 13:21, celkem upraveno 1 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- smola26
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
MNo právě když při instalaci dám formátovat tak to udělá 1 oddíl např 50 GB potom 100MB další a zbytek 590GB a já potřebuji jenom 2 oddíly
C-systémový a D -primární
C-systémový a D -primární

Nikdo nikdy nevíme jak tu ještě dlouho budem proto by jsme si měli život užívat
Re: Poraďte mi s mormátováním HDD a s vytvářením oddílů.*
Případně po instalaci Windows můžeš jednotlivé diskové oblasti zaživa zmenšovat/zvětšovat pomocí například programu Easeus Partition Master.
Budeš-li váhat nad tím, jestli primární oblasti nebo rozšířenou oblast s logickými disky, doporučuji primární oblasti. Informace o tom najdeš třeba na http://cs.wikipedia.org/wiki/Partition a nebo se klidně zeptej.
Budeš-li váhat nad tím, jestli primární oblasti nebo rozšířenou oblast s logickými disky, doporučuji primární oblasti. Informace o tom najdeš třeba na http://cs.wikipedia.org/wiki/Partition a nebo se klidně zeptej.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- smola26
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Děkuji moc všem ale asi si nerozumíme
Kdykoliv jsem přeinstalovával Windovs 7 tak to šlo šlapalo jak mělo najednou jsem si tam hodil Windovs Xp tak to prej dělá ňákou 100MB zálohu na disku D Ale já bych potřeboval zjistit kde v biosu si vytvořím 2 oodíly C a D aby na C-byl systém a na D -ostatní protže po instalaci v Ovládací panely - nástroje pro správu - správa počítače - úložiště mám 3 oddíly ňákej rezervovaný 100MB potom C-Spouštěcí stránkovacáí systémový a D -prmární a já potřebuji mím ten rezervovaný v C a hlavně potřebuji si zvětšit C na 100GB a D zbytek nevím jesi jste mě pochopili já to asi špatně píši 

V BIOSu nevytvoříš oddíly, protože BIOS nic takového neumožňuje.
Windows máš nainstalované na C: nebo na D:?
Windows máš nainstalované na C: nebo na D:?
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
S tím C: Rezervovaný systémem NELZE NIC UDĚLAT !!!
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- smola26
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám je nainstalovaný na C a já mám v Ovládací panely - nástroje pro správu - správa počítače - úložiště 3 Oddíly a já potřebuji aby ten rezervovaný byl v C na samostatně jeden známý který se bohžel odstěhoval mi v BIOSU vytvářel na disku 2 oddíly protože jsem měl 1 den
Udělal mi C a D Tedka nevím jesi to nedělal když tam dával systémy opravdu nevím prosím jesi mi poradíte jinak asi bohužel to dám do servisu
Udělal mi C a D Tedka nevím jesi to nedělal když tam dával systémy opravdu nevím prosím jesi mi poradíte jinak asi bohužel to dám do servisu

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Poraďte mi s formátováním HDD a s vytvářením oddílů.*
Ještě jednou - v BIOS se žádné vytváření oddílu neprovádí = nelze to. Ujasni si, co vlastně chceš. 100MB oddíl je vyhrazený oddíl pro OS W7, s tím nic neuděláš.
Vzhledem k zmatenosti příspěvku to tipuju tak, že sis při instalaci smazal i D:, to odpovídá stavu, že se Ti nepřipojí disk D automaticky.
//osobně se mi stalo jednou jedinkrát, že při standardní instalaci Windows XP na oddíl C: se mi nepodařilo připojit disk D:. Chyba pravděpodobně na staně MBR, naštěstí jsem ale zálohoval.
Vzhledem k zmatenosti příspěvku to tipuju tak, že sis při instalaci smazal i D:, to odpovídá stavu, že se Ti nepřipojí disk D automaticky.
//osobně se mi stalo jednou jedinkrát, že při standardní instalaci Windows XP na oddíl C: se mi nepodařilo připojit disk D:. Chyba pravděpodobně na staně MBR, naštěstí jsem ale zálohoval.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- smola26
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano smazal jsem si i D ale já vždycky ten 100MB oddíl měl na C a né samostatně todle celou dobu myslím to je to zvláštní
A hlavně potřebuji poradit jak Zvětšit oddíl C na 100GB a D zbytek a ještě jednou zdůraznuji že ten rezervovaný 100MB oddíl byl vždy na C tak nevidím důvod proč tam není
Na todle bych potřeboval odpověd OMLOUVÁM SE ŠPATNĚ JSEM TO PŘEDTÍM NAPSAL
A hlavně potřebuji poradit jak Zvětšit oddíl C na 100GB a D zbytek a ještě jednou zdůraznuji že ten rezervovaný 100MB oddíl byl vždy na C tak nevidím důvod proč tam není

Nejlepší bude, když nám sem dáš screenshot ze správy disků a popíšeš nám, který oddíl je který, kde máš Windows a tak.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 5017
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
- 8
- 3628
-
od pcmaker
23 pro 2024 17:26
-
-
Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3714
-
od L.L
19 srp 2024 14:39
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”