Doporučte mi autorádio do Felicie LXi Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Riviera kid
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Doporučte mi autorádio do Felicie LXi  Vyřešeno

Příspěvekod Riviera kid » 23 srp 2010 11:23

Zdravím,

jsem majitelem automobilu Škoda Felicia LXi r. v. 1996, které má od předchozího majitele autorádio Sony, které neumí přehrát MP3.
Proto jsem se rozhodl pro koupi nového rádia, ale zkušenosti se zapojováním ani jaká značka je ta top kvalita nemám. Mohl by mi někdo poradit?
Někdo mi říkal, že u Felicií z tohoto roku je to zapojování na pytel. Že to není tak snadný.

Cena: max. 5 000,- Kč
Speciální specifikace: USB, AUX, přehrávat MP3 i klasická CD a potom ty ostatní běžné náležitosti. Barva podsvícení mi je v celku ukradená, ale kdyby byla zelená, bylo by to fajn (aby mi to ladilo :D ).

Předem děkuji za odpovědi
Naposledy upravil(a) mike007 dne 23 srp 2010 11:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění názvu tématu
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nové autorádio

Příspěvekod guest » 23 srp 2010 11:29

S výběrem je to složité - koukni SEM ,

nedávné téma o zapojení: viewtopic.php?f=62&t=56614

Riviera kid
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Nové autorádio

Příspěvekod Riviera kid » 23 srp 2010 11:32

a značka? já bych všeobecně nevěřil vůbec Sencoru. ale zase nevím, jaká dělají autorádia třeba JVC, nebo Kenwood apod.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Doporučte mi autorádio do Felicie LXi

Příspěvekod guest » 23 srp 2010 11:42

Sencor zrovna ne, ale Pioneer nebyl špatný, ale já už dnes nemám přehled který výrobce je dobrý.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 23 srp 2010 12:08

Mám ve Feldě starší model tohodle: http://www.mall.cz/autoradia/jvc-kd-r412 akorát bez USB a hraje to fakt parádně. Ovládání naprosto v pohodě a zelený podsvícení :wink: Za tu cenu paráda :wink:

Jinak pokud budeš chtít i jiný repro, tak doporučuju Magnat. Dopředu klasický 13cm jenom vyměníš a dozadu dáš na plato 6x9 ovály a budeš čumět jak se ti rozvibruje celý auto :wink:

Ještě k tomu zapojení. Moje Felda je z 97 a už měla normálně ISO konektory, takže tam problém podle mě nebude.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 23 srp 2010 12:17

Já mám AEG: http://www.aukro.cz/listing.php/search? ... nge_view=1 ale ten model co mám tam není. Já to měl vůbec těžké, požadoval sem Bluetooth + MP3 + SD card + USB, takových není moc nebo v ceně kolem 10 000,- což se mi zdálo poměrně dost... Nakonec sem skončil u AEG za cenu něco málo přes 2000,-
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Riviera kid
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Riviera kid » 23 srp 2010 12:36

Rewqa píše:Mám ve Feldě starší model tohodle: http://www.mall.cz/autoradia/jvc-kd-r412 akorát bez USB a hraje to fakt parádně. Ovládání naprosto v pohodě a zelený podsvícení :wink: Za tu cenu paráda :wink:

Jinak pokud budeš chtít i jiný repro, tak doporučuju Magnat. Dopředu klasický 13cm jenom vyměníš a dozadu dáš na plato 6x9 ovály a budeš čumět jak se ti rozvibruje celý auto :wink:

Ještě k tomu zapojení. Moje Felda je z 97 a už měla normálně ISO konektory, takže tam problém podle mě nebude.

No musím říct, že tohle se mi líbí. Má to vše, co potřebuji, protože vozit s sebou tunu CD... tak na to **** bílej tesák. :D
Repráky měnit zatím nebudu, ty mé stačí, jsou už měněný. Sice nevím, co jsou zač ale hrajou slušně, navíc mám to nastavený, aby to hrálo víc zezadu. ale díky, asi pouvažuju nad tímto kouskem.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 23 srp 2010 13:44

Určitě s timhletim rádiem neprohloupíš :wink: Jestli seš blízko Prahy a chtěl by sis to vyzkoušet a ošahat, tak si můžeš přijet a já ti to předvedu :wink: Podle mě se ty modely budou stejně lišit jenom jinym rozloženim tlačítek a možná nějaký funkce navíc. Hlavně tohleto rádio má kolečko na ovládání hlasitosti, což je daleko pohodlnější než u některejch modelů Sony, který maj tlačítka. Je to i bezpečnější, že nemusíš koukat na tlačítka a jenom nahmatáš poslepu to kolečko a točíš.

Jinak tady jsou úplně všechny parametry: http://www.jvc.cz/product.php?id=KD-R41 ... oduct-tabs

Určitě se vyhni takovejm značkám jako je Sencor. Kámoš si ho jednou přitáh, protože k tomu dostal druhý zadarmo. Chvástal se jak mu to parádně hraje, ale když sme to porovnali s mym rok starym JVC, tak hrálo hned na první poslech líp.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Riviera kid
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Riviera kid » 23 srp 2010 14:22

tak co se týče JVC, tak téhle značce, co se týče audiotechniky, věřím, doma vlastním mikrověž a nemohu si ji vynachválit. jinak jsem přímo z prahy, konkrétně z Libuše, ale to je v pohodě. Rádio se mi líbí vzhledem, barvou i tím, co umí. A kolečko na hlasitost je to, co chci, čudlíky jsou na ovládání horší :D Takže asi mám vybráno a tobě tímto děkuji. Největší pakec to bude asi zapojit, nerad bych letoval dráty nebo něco, ale to zjistím, až vyndám to staré rádio.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 23 srp 2010 14:32

No jako ten ISO konektor kdyžtak normálně koupíš a dá se to předělat i doma. Jinak nemáš zač :wink:
Pravidla PC-Help

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”