Jak doložit legální WIN? Vyřešeno
Re: Jak doložit legální WIN?
Ne, to musí nejdříve dokázat oni, že máš nelegální software, navíc by museli dokázat, že to je tvoje a ne osoby blízké (či třeba vypůjčené: PC, notebook) ... kdyby jsi byl (fyzická osoba) podnikající, musel bys dokazovat sám svou nevinu a vysolit doklady o koupi ...
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
atari píše:Co se týče firem, tak tam kontroly chodí většinou z finančáku, a ty nemají oprávnění zkoumat zda firma má legální licenci nebo né. Oni zkoumají zda výdaje ve firmě jsou dle zákona o daních z příjmů apod. A to platí jak pro fyzické osoby tak pro právnické osoby stejně.
To není pravda. Software je (může být) "dlouhodobý nehmotný majetek" pokud není součástí hardware, tedy OEM. Ukaž mi podnikatele, který si takovou položku nedá do nákladů. Tedy PC+software. Krátil by si tím zisk, zvyšoval výnosy.
A pokud se jedná o více PC (softwaru) je situace ještě viditelnější, dražší. Jistě FÚ to zajímat nebude (myslím legálnost), ale ... ono zavolat na patřičná místa není takový problém. Proto se u podnikatelů nevyplácí nelegální software. Protože je u nich dvojí kontrola.
A doklady uchovávat musí ze zákona, již si nepamatuji kolik let.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
to samotarrk: moje zaměstnání je účetnictví, tak o tom něco málo vím. Není to však téma této diskuze, takže to tu nebudu dále rozebírat.
to X: hmm, to je zajímavé. Takže jakýkoliv občan (nepodnikatel) pokud má doma PC a má na něm nelegální software, tak když nic nedoloží a jen prohlásí, ať mu dokážou, že to je nelegální, tak mu prostě nic nedokážou?!?
Zkusím to otočit. V tom případě, z technického hlediska ani není možné dokázat, že nějaký občan mám nelegální software, když se sám nepřizná.
Tato teorie mi nějak nesedí.
to X: hmm, to je zajímavé. Takže jakýkoliv občan (nepodnikatel) pokud má doma PC a má na něm nelegální software, tak když nic nedoloží a jen prohlásí, ať mu dokážou, že to je nelegální, tak mu prostě nic nedokážou?!?
Zkusím to otočit. V tom případě, z technického hlediska ani není možné dokázat, že nějaký občan mám nelegální software, když se sám nepřizná.
Tato teorie mi nějak nesedí.
Tak samozřejmě na to mají své experty, kteří to oskenují a zjistí, že je to nelegální ... ale záleží i na šikovnosti uživatele, jestli mu to dokáží, nebo budou mít jen podezření bez důkazů, viz blízká osoba atd.
To jsem nepochopil. Co experti oskenují? Instalaci Windows? Taje přeci všude stejná. nebo licenční klíč? Když použiji nějaký platný, tak také nic nezjistí.
(Moje otázka se netýká nějakých cracklých Windows, kde by se to asi poznalo, že jsou změněné)
(Moje otázka se netýká nějakých cracklých Windows, kde by se to asi poznalo, že jsou změněné)
Jistě že klíče + cracky, úpravy Win = nutné pro Win Vista, 7, potlačení kontroly pravosti, tedy upravené dll čili cracky a podobně ...
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zjistit se to dá velice jednoduše. Pokud sis někdy pročítal fórum TechNetu a máš problém s Windows, tak první, co po tobě chtějí je log z nějakého programu (nepamatuji si jméno) a tam všechny dodatečné úpravy Windows vidí a podle toho poradí či nikoliv
Podle všeho k doložení legálnosti už stačí pouze COA štítek a faktura. Médium není třeba
Podle všeho k doložení legálnosti už stačí pouze COA štítek a faktura. Médium není třeba
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Tak to vezmu z trochu jiného konce. Mě nejde o to, jak "vydrbat" s Microsoftem (nechci tady řešit jak se může někdo vyhnout kontrole a pokutě), ale jde mi o to, aby vše bylo legálně v pořádku.
Takže můj dotaz trochu upřesním:
Na těchto stránkách http://www.microsoft.com/cze/licence/fpp/default.mspx se píše, že krabicová verze nemá licenční štítek COA. Pokud již od nějakého koncoveho uživatele někdo odkoupí licenci krabicové verze například WIN (prodávající si ty WIN samozřejmě odinstaluje), tak jak kupující pozná, že zakoupil opravdu krabicovou verzi? Neboli, jaké doklady, kromě instalačního CD, musí kupujícímu dodat, aby kupující měl vše v pořádku?
Takže můj dotaz trochu upřesním:
Na těchto stránkách http://www.microsoft.com/cze/licence/fpp/default.mspx se píše, že krabicová verze nemá licenční štítek COA. Pokud již od nějakého koncoveho uživatele někdo odkoupí licenci krabicové verze například WIN (prodávající si ty WIN samozřejmě odinstaluje), tak jak kupující pozná, že zakoupil opravdu krabicovou verzi? Neboli, jaké doklady, kromě instalačního CD, musí kupujícímu dodat, aby kupující měl vše v pořádku?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud bude někdo někomu prodávat retail verzi systému, měl by k tomu dát i příslušný doklad. To se řeší např. smlovou o postoupení licence. Je to stejné, jako když prodám auto svému kamarádovi a uzavřem to smlouvou - žádná faktura. Je to tedy papír, že jsem vlastníkem té licence. Ideální je, připojit i kopii původního dokladu o nákupu (není to podmínkou
Není nic jednoduššího, než zavolat na Microsoft. Určitě Ti dají podrobné info. Už si nepamatuju doslova, co mi k tomu říkali.
Není nic jednoduššího, než zavolat na Microsoft. Určitě Ti dají podrobné info. Už si nepamatuju doslova, co mi k tomu říkali.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Při prodeji auta a čehokoliv jiného, může být smlouva nahrazena ústní dohodou. V případě koupě auta, pak potřebuji plnou moc od původního majitele, pro převod na sebe.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Re: Jak doložit legální WIN? Vyřešeno
Tak jsem napsal dotaz do Microsoftu, tak uvidím jestli odpoví. (Ono jde taky o to, že když u krabicové verze nen štítek COA, tak musí být někde uvedeno licenční číslo softwaru)
Dne 26.8.2010: tak Microsoft neodpovídá, tak je pourguji...
EDIT 31.8.2010: Microsoft nereaguje, takže to uzavírám.
Dne 26.8.2010: tak Microsoft neodpovídá, tak je pourguji...
EDIT 31.8.2010: Microsoft nereaguje, takže to uzavírám.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”