Z Win XP na 7-čku! Ako archivovať dáta na disku!
Z Win XP na 7-čku! Ako archivovať dáta na disku!
Čaute, chcem si preinštalovať windows a začať na novo so 7-čkou, ale máme nejakých 200 GB, ktoré by som si tam chcel nechať, môžete mi pomôcť ako mám postupovať, aký program si zohnať a použiť!
Re: Z Win XP na 7-čku! Ako archivovať dáta na disku!
Ja to udelal tak ze jsem si stahnul partition magic,v tom jsem si vytvoril druhy oddil dej tam kapacitu tech 200gb +- nahazej si tam ty svoje veci,pak strc CD s windows do pc a nainstaluj na C:/ pak si to v tech windowsech sloucis pomoci spravovani pocitace.
AMD Phenom X4 955 3,7GHz,2x4GB-DDR3 Kingston Hyper-X 1600MHz + 1xDDR3 4GB Corsair Vengeance 1866MHz,
MSI GTX 950-2G,Gigabyte 790XTA-UD4,Seagate Barracuda 1TB,Seasonic 620W bronze,CM 212+ (2xfan),Roccat Kone+,Roccat Kave 5.1,Roccat Alumic,
LG 27" M2752D-PZ
MSI GTX 950-2G,Gigabyte 790XTA-UD4,Seagate Barracuda 1TB,Seasonic 620W bronze,CM 212+ (2xfan),Roccat Kone+,Roccat Kave 5.1,Roccat Alumic,
LG 27" M2752D-PZ
Jako cože??? To mi chceš říct, že jsi pak nemusel nainstalovat všechny programy znovu, ale spustil jsi je z týdle zálohy? To snad ne? Co knihovny? Co drivery? Co registry?...
Jinak k tématu ... asi nejlepší program na zálohu systému a dat (nejlépe celých HDD oddílů) je bezesporu Acronis True Image Home. Samo programy budeš muset nainstalovat znovu na Win7 (obzvláště, jesti přecházíš z x86 na x64), abys měl všechny výše zmíněné "maličkosti" v systému, ovšem pro jakákoliv jiná data je to použitelné a SAKRA RYCHLÉ řešení - navíc s podporou obnovy jenom určitých částí z archivu a také s možností přídání dalších dat k archivu již existujícímu!
Já to používám třeba k záloze celého systému v momentě, kdy mám nainstalovány veškeré drivery pro svá zařízení a nejnutnější programy. Když se Ti pak náhodou něco po*ere a zku*víš systém, jednoduše jej obnovíš do kompletně funkčního stavu za pár minut!
Doporučení tedy toto: Zazálohuj si vše co potřebuješ ze systémového disku (krom programů, to nemá smysl). Poté disk naformátuj a nainstaluj na něj Win7. Dále ze zálohy rozbal data co sis zazálohoval. Nakonec nainstaluj všechny ovladače a programy, které nejčastěji používáš, a udělej si hned zálohu, abys mohl příště jenom instalovat zálohu a o nic se už nestaral.
JayM
Jinak k tématu ... asi nejlepší program na zálohu systému a dat (nejlépe celých HDD oddílů) je bezesporu Acronis True Image Home. Samo programy budeš muset nainstalovat znovu na Win7 (obzvláště, jesti přecházíš z x86 na x64), abys měl všechny výše zmíněné "maličkosti" v systému, ovšem pro jakákoliv jiná data je to použitelné a SAKRA RYCHLÉ řešení - navíc s podporou obnovy jenom určitých částí z archivu a také s možností přídání dalších dat k archivu již existujícímu!
Já to používám třeba k záloze celého systému v momentě, kdy mám nainstalovány veškeré drivery pro svá zařízení a nejnutnější programy. Když se Ti pak náhodou něco po*ere a zku*víš systém, jednoduše jej obnovíš do kompletně funkčního stavu za pár minut!
Doporučení tedy toto: Zazálohuj si vše co potřebuješ ze systémového disku (krom programů, to nemá smysl). Poté disk naformátuj a nainstaluj na něj Win7. Dále ze zálohy rozbal data co sis zazálohoval. Nakonec nainstaluj všechny ovladače a programy, které nejčastěji používáš, a udělej si hned zálohu, abys mohl příště jenom instalovat zálohu a o nic se už nestaral.
JayM
Naposledy upravil(a) janmatys dne 24 srp 2010 22:01, celkem upraveno 2 x.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Na rovinu říkám, že budeš mít rychlejší, když si odpoledne sedneš a vše nainstaluješ načisto. Kdyby to bylo z XP na XP, tak ano, ale takto?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A nemylsíte, že to třeba můžou být různé dokumenty, fotky, videa? Přímo o programech tu nepadlo ani slovo.
Ideální bude půjčit si od nějakého známého externí disk a na něj to naházet
Ideální bude půjčit si od nějakého známého externí disk a na něj to naházet
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
janmatys píše:Jako cože??? To mi chceš říct, že jsi pak nemusel nainstalovat všechny programy znovu, ale spustil jsi je z týdle zálohy? To snad ne? Co knihovny? Co drivery? Co registry?
Ale padlo...

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud vím tak se ptá uživatel Durryy a ne janmatys. Durryy se ptal na obecných 200gb dat
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Dobře, tak máš 200 GB dat a jak velký máš harddisk? Zkus nahlídnout do mého podpisu: Instalace XP s daty, je to sice Win 7, ale mělo by to být podobné ...
janmatys: ee,kazdy program co jsem si kdy stahnul si nechavam v jedne slozce a pak jsem vse nainstaloval znovu,nic nezalohuj lepsi je opravdu to nainstalovat znovu 

AMD Phenom X4 955 3,7GHz,2x4GB-DDR3 Kingston Hyper-X 1600MHz + 1xDDR3 4GB Corsair Vengeance 1866MHz,
LG 27" M2752D-PZ
LG 27" M2752D-PZ
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4805
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 20:54
-
- 3
- 2682
-
od petr22
12 lis 2024 22:05
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3141
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 8
- 3123
-
od sabrik