Zpomalený start PC Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Jack O´Neill
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zpomalený start PC

Příspěvekod Jack O´Neill » 24 srp 2010 15:18

Dobrý den,

mám takový problém s PC, když jsem ho dneska zapnul, tak mi nabíhací obrazovku Visty (obdélník) přeběhl ten proužek cca 50 krát, přičemž u cca 25. přeběhnutí mi dioda práce disku na PC vůbec neblikala, jakoby disk přestal pracovat, kolem toho 50 přeběhnutí se zase rozblikala a už to normálně startovalo.
Po spuštění všech spouštěcích procesů mi to ukazuje dobu provozu ve správci úloh cca 9-10 minut, přebytečné spouštěcí procesy a služby jsem vypnul, předtím bylo na době provozu 12 minut, do obrazovky Vítejte tedy nabíhal asi 2 a půl až 3 minuty

PC odborník nejsem a ptám se jestli je to normální, přitom jindy mi ten spouštěcí proužek přeběhne jen desetkrát a dneska 50 krát, zkoušel jsem i obnovení systému, ale je to stejné, bojím se, aby se to někdy nezaseklo úplně a nenabíhalo to věčnost, aby to vůbec naběhlo, v PC jsem se ještě nikdy nevrtal, vždycky mi pomohlo Obnovení systému, komponenty mám původní, PC starý necelé dva roky a dvě opravy mám ještě zdarma, žádné potvory v PC nemám ani ho nijak moc nezatěžuji - hraju internetové flash hry a občas stahuji soubory avi, jinak nic...

Po naběhnutí je vše v pohodě, vše pracuje jak má...

PC sestava: HAL3000 MidiTower PC375, bez zdroje, černooranžový Intel Celeron Dual-Core E1200 1,6 GHz, 512kB, 800 MHz, socket 775, BOX, zákl. deska MSI, HDD Samsung 320 GB HD321KJ/7200/16MB/SATA300, RAM: Kingmax RAM DDR2 2GB 240pin PC6400 800 MHz (cip Kingmax), OS: Windows Vista Home Basic CZ předinstalovaný, integrovaná grafická karta Intel

Dal jsem pak prohlížeč událostí a tam je toto:

Upozornění - zdroj Serial, Popis: Nelze vytvořit symbolický odkaz na \Device\Serial1.
Chyba - zdroj HttPEvent, Popis: Nelze inicializovat balíček zabezpečení Kerberos pro ověření na straně serveru. Datové pole obsahuje počet chyb.
Chyba - zdroj WMI, Popis: Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.
Chyba - zdroj Zprostředkovatel protokolu událostí Správce řízení služby, Popis: Zavedení následujícího ovladače pro spouštění počítače nebo systému se nezdařilo:
sfdrv01

A tohle bylo tam bylo vždycky už asi přes půl roku, takže v tomhle asi problém není.

V Zabezpečení jsem našel selhání auditu: Integrita kódu určila, že hodnota hash bitové kopie souboru není platná. Soubor může být poškozen z důvodu neoprávněné změny, nebo neplatná hodnota hash může ukazovat na potenciální chybu diskového zařízení.

Název souboru: \Device\HarddiskVolume1\Windows\System32\drivers\DXSOFTIO.SYS

- ale tohle selhání při spuštění tam bylo taky už několikrát předtím, takže v tomhle by chyba taky být neměla, všechny ostatní audity jsou v pořádku

Navíc asi před dvěma měsíci jsem extrahoval DVD-čka z rarů a po opětovném zapnutí PC se sekl ten proužek nabíhal víc jak 5 minut a takhle to dělal pořád, tak jsem dal obnovení systému a bylo po problému, od té doby už radši neextrahuju, ale to mi teď nepomohlo a na disku mám volných asi 21 GB, tak jestli problém není v tom...

Moc děkuji za všechny rady, nevím si rady, dočetl jsem se ale, že prý je dlouhé startování PC normální, že si jdou lidé mezitím udělat kafe..., ale mě to vždycky naběhlo během chvíle, opravdu nevím...

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Zpomalený start PC

Příspěvekod Pic » 24 srp 2010 17:37

Doporučuji udělat kontrolu disku s opravou případných chyb.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Jack O´Neill
nováček
Stav:

Příspěvekod Jack O´Neill » 24 srp 2010 17:42

Jak jí mám udělat?

janmatys
nováček
Stav:

Příspěvekod janmatys » 25 srp 2010 03:57

Právým tlačítkem klapneš na HDD, poté: Vlastnosti / Nástroje / Zkontrolovat.

Sestava sama osobě není zrovna žádnej šlágr, nicméně aby to startovalo 2min+ je hovadina, stejně jako tvrzení, že dlouhý start počítače je normální. I WinVista, která je nejhorším systémem co kdy Microshit vydal, by na týdle mašině měla najet cca kolem minuty (min. do uvítací obrazovky)! Osobně doporučuji přechod na Win7, popř. zpět na XP, ale spíše bych volil novější OS.

Jack O´Neill
nováček
Stav:

Re: Zpomalený start PC  Vyřešeno

Příspěvekod Jack O´Neill » 29 srp 2010 10:46

Tak mi systém začal zničehonic mazat body obnovy, až mi nezbyli žádné, tak jsem pro jistotu jeden vytvořil, restartoval a a už to jede normálně, systém startuje kolem minuty do uvítací obrazovky, bylo to asi tím, že jsem měl na disku cca 10 bodů obnovy, tak to asi zpomalilo start Visty..., já bych taky chtěl lepší OS, ale nejsou peníze, navíc jsem tu četl i o dost problémech s Windows 7, taky to není zrovna ideál, uvidíme jaký bude Windows 8...

Takže to startuje dobře, dávám vyřešeno...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • zpomalený W10 Příloha(y)
    od SABRIK2 » 29 říj 2024 18:35 » v Windows 11, 10, 8...
    47
    10614
    od SABRIK2 Zobrazit poslední příspěvek
    01 lis 2024 12:20
  • Zpomalený Chrome
    od lukas212 » 27 zář 2024 11:25 » v Vše ostatní (inet)
    1
    10736
    od vica Zobrazit poslední příspěvek
    01 říj 2024 20:44
  • Start bez klávesnice
    od zik9 » 06 čer 2025 14:12 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    1540
    od zik9 Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 12:38
  • Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
    od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem
    12
    4432
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    29 kvě 2025 09:07

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”