GA-P55A-UD3 — SATA3 jde hrozně pomalu.*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Sender
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: GA-P55A-UD3 — SATA3 jde hrozně pomalu.*

Příspěvekod Sender » 25 srp 2010 18:39

Protože k nim XP přistupuje jak k normálnímu plotnovému disku. Výsledkem je pomalejší rychlost a mnohem rychlejší opotřebování. SSD totiž časem ztrácí svou kapacitu (buňky "odumírají" častým přepisováním - defragmentace je určitým způsobem vražda) a XP si tohoto nejsou vědomy

Hmmm..,to je škoda.
Tak mě napadá -nejde na W7 naroubovat částečná funkčnost a vzhled XP ?

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 25 srp 2010 18:57

Vzhled přímo ne (leda ještě podobný starým WIN98) a nevím co si mám představit pod pojmem funkčnost
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Sender
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Sender » 26 srp 2010 09:56

...a nevím co si mám představit pod pojmem funkčnost

Myslím tím aby na člověka nevyskakovaly pořád samý hlášky i v případě vypnutýho UAC.W7 člověka málokam pustí(myslím souborovej systém,registry). Jde o bezpečnost -to je mi jasný,ale na to já jim kašlu.
Tak mě ještě napadá,nebylo by teda dobrý zapojit dva SSD jako RAID mirroring z důvodo větší šance záchrany dat(jet třeba prvně na jeden SSD a po čase dát druhej,nastavit jako RAID mirroring) ? Jakou vlastně mají SSD disky životnost ?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 26 srp 2010 16:35

SSD mají životnost podle svého uživatele. Jak se k tomu chováš, tak dlouho ti vydrží.
Lepší než raid je podle mě zálohování. Když uděláš nějakou botu v systému tak se ti přenese na oba disky a raid ti je k houbám. Tomuto při zálohování předcházíš.

Jinak když jsem vypl UAC tak na mě nevyskakujou žádná okna
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Sender
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Sender » 27 srp 2010 10:17

SSD mají životnost podle svého uživatele. Jak se k tomu chováš, tak dlouho ti vydrží..

Nevím jak to mám chápat.Člověk má PC na to aby mu nějak sloužilo (psaní mailů,přehrávání filmů,internet a další).

Lepší než raid je podle mě zálohování. Když uděláš nějakou botu v systému tak se ti přenese na oba disky a raid ti je k houbám. Tomuto při zálohování předcházíš

Mě vůbec nejde o botu,ale o data,který člověk průběžně vytváři.Ono by to zálohování jen konkrétní složky bylo taky řešení...

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 27 srp 2010 10:22

Ano, však tím mu nic neuděláš. Jde o tu defragmentaci, časté odinstalovávání, přeinstalovávání, využívání plné kapacity, atd.

Zpět na “Problémy s hardwarem”