Ahoj, omolouvám se za zdržení. Koukal jsem na to a ještě o tom přemýšlel, líbí se mi to a mohlo by to být fajn řešení i do budoucna.
Pár připomínek/návrhů:
- odkaz "Otevři znovu Obsah" bych tam asi nedával, může to mást - otevírá se nám v novém okně - zaměnil bych za "Zpět na obsah" (a uvedl pod tímto link na přesun nahoru)
- hlavní kategorie bych nechal společně v jednom vlákně- takže např. Bezpečnost nerozdělovat na 1.1 Firewally, 1.2 Hijackthis.
- jakmile bude finální verze, změním autora, to není problém, podpisy vypneme, ty to jen narušují, souhlas
//EDIT: změna v 1. bodě - ani Zpět na obsah by nefungovalo...taktéž se otevírá v novém okně
Návrh na změnu FAQ Vyřešeno
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Návrh na změnu FAQ
Ltb píše:hlavní kategorie bych nechal společně v jednom vlákně
Prosím abychom si rozuměli jak předělat. Mám dojem že si popletl "Vlákno" tedy sérii odpovědí na společné téma a "odpověď" tedy reakci na předchozí.
Podle mne je celý FAQ rozcestník tak jak je zpracovaný v test fóru jedno vlákno a například obsah je první jednotlivou odpovědí ve vlákně.
Dle toho jak si to napsal by byla každá část FAQ rozcestníku založená jako první a jediná odpověď v samostatném vlákně a dál už nic. To bych se ale zbavil možnosti přelistovat kolečkem myši například zpět na obsah.
Až si vyjasníme pustím se do úprav.
Ještě nápad ale to nevím jestli by to šlo a rozhodně to nezvládnu sám "Jak zabránit otevření nového okna při poklikání na téma v obsahu FAQ" ..
.. Poklikání na téma v Obsahu by nesmělo spustit odkaz ale "funkci hledat v tématu" a vyhledávali bychom číselné třídění od druhé odpovědi ve vlákně.
Další nápad klikni mi do podpisu "Jendův rozcestník" po úpravě by se ti mohla hodit tabulka Excel zmiňovaná v úvodu. Tabulka umožňuje setřídění a převod se znaky pro vložení do fóra. Takže po editaci a setřídění můžeš vždy překopírovat celou odpověď kde navíc budou jednotlivé řádky řazeny abecedně odpadá tak trapné hledání závorek a dalších nesmyslů nutných pro formátování textu ve fóru. Tabulka je prototip a neumí kontrolovat odkazy i když je Fce naznačena.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Omlouvám se za zmatky, samozřejmě jsem měl na mysli toto:
"hlavní kategorie bych nechal společně v jednom příspěvku- takže např. Bezpečnost nerozdělovat do 2 příspěvků na 1.1 Firewally, 1.2 Hijackthis.". Díky tomu by se snad rozcestník měl vejít na 1 stránku = navigace bude o dost snazší.
Otevírání odkazů v novém okně asi nevyřešíme - je to fce odkazů (námi takto záměrně upravená), která funguje napříč celým fórem. Kdo se bude chtít dostat na horní část stránky, bude muset buď scrollovat nebo klikne na ikonu šipky nahoru (vpravo u každého příspěvku).
Jinak, hezký ten tvůj excel.
"hlavní kategorie bych nechal společně v jednom příspěvku- takže např. Bezpečnost nerozdělovat do 2 příspěvků na 1.1 Firewally, 1.2 Hijackthis.". Díky tomu by se snad rozcestník měl vejít na 1 stránku = navigace bude o dost snazší.
Otevírání odkazů v novém okně asi nevyřešíme - je to fce odkazů (námi takto záměrně upravená), která funguje napříč celým fórem. Kdo se bude chtít dostat na horní část stránky, bude muset buď scrollovat nebo klikne na ikonu šipky nahoru (vpravo u každého příspěvku).
Jinak, hezký ten tvůj excel.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak upraveno Zde Staré smazáno. Úprava + drobná změna ve formátování obsahu Změna Fce list na list= Dále jsem nevěděl jak s obsahem takže druhá verze obsahu na konci rozcestníku. Dál ještě poznámečka k info o aktualizaci je třeba se rozhodnout jestli budou v každé odpovědi nebo jestli například vynechat z obsahu nebo jestli bude pouze v obsahu a jinde ne. Tedy je třeba se rozhodnout k čemu se bude info o aktualizaci vztahovat (Celek, jednotlivé obory + obsah, pouze jednotlivé obory)
Dál sem sliboval článek jak si seřadit FAQ dle Abecedy zalovil sem a v podstatě už je to tady naznačeno Zde pokud by to nestačilo pustím se do toho s popisem více pro lamy.
Dál sem sliboval článek jak si seřadit FAQ dle Abecedy zalovil sem a v podstatě už je to tady naznačeno Zde pokud by to nestačilo pustím se do toho s popisem více pro lamy.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Díky Honzo za novou verzi, vypadá to moc hezky. Aktualizace bych uváděl po jednotlivých sekcích, aktualizaci celku bychom tak přestali uvádět. A ještě se zeptám, na co je ten stručný obsah? Připadá mi zbytečný...
Zdraví
Zdraví
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ltb píše:A ještě se zeptám, na co je ten stručný obsah? Připadá mi zbytečný...
Jan Pašek píše:Dále jsem nevěděl jak s obsahem takže druhá verze obsahu na konci rozcestníku.
údaj o oktualizaci z obsahu vymazán
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Díky, té info o obsahu jsem si nevšimnul, navrhuji ten zkrácený obsah (vespod stránky) smazat.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Obsah smazán dle návrhu
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak jsem připravil novou podobu FAQ článků - názorná ukázka je ve fóru Novinky, tipy na dobrý hardware
Zpracované změny:
Jediné, co by se myslím ještě mohlo doladit, je otevírání odkazů v novém okně. V rámci fóra by se mohly otevírat ve stejném okně...
Zpracované změny:
- články přesunuty do FAQ Rozcestníkového fóra
- ve fóru Novinky, tipy na dobrý hardware jsou v horní části vypsány 3 poslední články v rámci sekce
- dále je vpravo odkaz na "další články" resp. na rozcestník v rámci dané sekce (tzn. hardware bude odkazovat na hw, sw na sw...)
Jediné, co by se myslím ještě mohlo doladit, je otevírání odkazů v novém okně. V rámci fóra by se mohly otevírat ve stejném okně...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Byl bych pro.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
citace: Tak jsem připravil novou podobu FAQ článků - názorná ukázka je ve fóru Novinky, tipy na dobrý hardware
Připomínka: Pust si to v tmavém vzhledu fóra dojdeš stejně jako já k nutnosti změny barev tohoto řádku.
Až bude klid podrobím tvé úpravy hloubkovému zkoumání a dám připomínky (narychlo a z patra by to mohlo být kontraproduktivní - česky k ničemu)
Připomínka: Pust si to v tmavém vzhledu fóra dojdeš stejně jako já k nutnosti změny barev tohoto řádku.
Až bude klid podrobím tvé úpravy hloubkovému zkoumání a dám připomínky (narychlo a z patra by to mohlo být kontraproduktivní - česky k ničemu)
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Souhlas, v tmavém stylu se musí změnit tón podbarvení. Dobrý postřeh.
Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”