Náhodné ztráty dat z PC Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Petison
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Náhodné ztráty dat z PC

Příspěvekod Petison » 31 srp 2010 19:53

A co teploty? Nikde je tu nevidím.

Reklama
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 01 zář 2010 00:09

Teploty dobrá připomínka zatím je to na omak studené ale zaměřím se na ně po uzavření skříně při zátěži PC.

Všem ostatním děkuji za názory co se týče pípání při startu dle vašich nápadů a názorů jsem googlil a přišel sem na to že by mohlo souviset se špatným nastavením BIOS po Flah BIOS bo sem nastavil jen větráky a zbytek nechal v defaultním nastavení.

Jinak narazil jsem při googlení na alespoň pro mne zajímavou stránku http://www.trochta.net/index.php?Page=M ... _nerozjede
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 01 zář 2010 00:37

Tyhle baterie se nedobíjí.
Tebou odkazovaná stránka, nazývá spínaný zdroj trafem, což je poněkud zcestné a odradilo mě to od dalšího čtení...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 01 zář 2010 08:24

To El diablo právě sem dorazil z noční a vyndal tu baterku Napětí po vyjmutí 2,82V a rychle stoupalo ke 3V. Zjistil jsem si z obalu tip a zjistil sem že se jedná o litiovou baterii s kapacitou 230mA/h a protože taky nevím všechno začal sem gůglit a zjistil že napětí se může pohybovat až u 3,7V a litiové baterie se nedobíjejí. Podle mě je ta baterka s životností už v pr*eli podle zjištěného max napětí a podle toho jak se chovalo napětí po vyjmutí z desky. Cena se pohybuje okolo 50-ti Kč jdu shánět novou pak se ozvu.

Odkazovaná stránka má možná nedostatky ale jsou tam poměrně ucelené tabulky na pípání MB ale jak jsou přesné to už nedokážu posoudit.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 01 zář 2010 10:42

Takže baterku sem vyměnil a přidávám srovnávací měřění nová stará baterie:
Stará vyjmutá baterie 2,82V
Nová Nasazená baterie 3,2V
Podle mne byla stará baterie přinejmenším načatá a už bych jí moc nevěřil.

Po výměně baterie mi opět vypadlo nastavení BIOS což je logické, když sem nastavil zpět PC stále při startu 2* pípne Poprosil bych o kontrolu nastavení BIOS viz příloha a dále přidávám upřesnění HW konfigurace Created by Speccy http://speccy.piriform.com/results/OSHt ... f614sSvcYb

Koukám a vidím .. musíte stáhnout všechny rar soubory do jedné složky a dát extrahovat part1 je to cca 20 fotografií ono se to zase spojí.
Přílohy
BIOS.part1.rar
(512 KiB) Staženo 90 x
BIOS.part2.rar
(512 KiB) Staženo 62 x
BIOS.part3.rar
(512 KiB) Staženo 46 x
BIOS.part4.rar
(132.75 KiB) Staženo 51 x
Naposledy upravil(a) Jan Pašek dne 01 zář 2010 12:15, celkem upraveno 4 x.

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 01 zář 2010 10:54

Testoval si každý modul paměti zvlášť?
Sundal si chladič z procesoru?..tam se taky dějou věci.. :D
Vyndat procesor../kontrola pod ním..
..

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 01 zář 2010 10:58

Jendo Piriform ti píše, že máš disk KO.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 01 zář 2010 11:00

Co se týče postupu při testu RAM Stáhl jsem Ultimate Boot CD naboptoval z něj a spustil MEMTest86+ Po 5-ti průchodech sem to zastavil Ale mám pochybnost jak testovat každou paměť zvlášť když je to Dual Canel

Piriform nový scan oprava.

Co se týče vyndavání procesoru a sundavání chladiče nejsem do toho moc hrr popiš mi prosím závady kterfé jsi tímto postupem našel.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 01 zář 2010 11:21

To Blue spirit Tady bych se moc neplašil samotný disk to bebude výsledky hloubkového testu HDD jsou hned na první strane a program od výrobce napsal že prošel ostatně je to tam doslovně zkopírováno tak se přesvěč možná že mám děravou angličtinu další co hraje proti je že disk je v dubnu měněný jedině co mě napadá juknout na switch jestli to není na sata1

Edit1 a resumé disk má zapnutou regulaci otáček Speed Spectrum Clocking tedy propojené špičky 1 a 2 ostatní nepropojeno takže by měl být nastaven jako sata2 a zrychlovat podle potřeby množství dat k uložení Speccy to zřejmě ještě neumí vyhodnotit.

Edit2 Nedalo mi to a zopakoval sem test s diskem v PC za pomoci Ultimate Boot CD disk doopravdy vypisuje chybu a to i bez switche
RAM Paměť znovu testována jiným programem opět 6 průchodů bez chyb

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 01 zář 2010 16:59

Jasně, mne tam zarazilo následující:

S.M.A.R.T
01 Read Error Rate: 200 (199veľmi zle) Dáta 0000000126

ale u mne to píše také, tak kdoví co to znamená?

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 01 zář 2010 19:10

Tak chlapci konečně sem se někam hnul pípání je nedetekce zařízení na PS/2 portech vyměnil jsem klávesnici USB za PS/2 a jedno pípnutí ubylo. Jdu hledat kde se v bios nastaví zákaz PS/2 portů bo myš i klávesnice jsou USB.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 01 zář 2010 19:21

To imho není detekce nezapojených portů, ale naopak detekce zapojených USB zařízení.
Vyndej jak myš tak klávesnici a uvidíš jestli to pípne
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Náhodné vypínání PC Příloha(y)
    od VojtouNerCZ » 17 led 2025 15:34 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1
    2693
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 15:31
  • počítač se náhodně restartuje
    od JXC0B » 25 říj 2024 20:24 » v Vše ostatní (hw)
    4
    3524
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    27 říj 2024 10:14
  • Náhodné restarty notebooku
    od Villentretenmerth » 07 led 2025 15:43 » v Problémy s hardwarem
    3
    2194
    od Villentretenmerth Zobrazit poslední příspěvek
    10 led 2025 19:53
  • Crucial MX500 - náhodne hlášení o prehriati Příloha(y)
    od michal84 » 21 pro 2024 10:17 » v Problémy s hardwarem
    29
    6685
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    28 pro 2024 08:21
  • náhodné lagy(skoro zamrzání) high-end PC při hraní
    od mk2442 » 29 pro 2024 21:37 » v Hry
    2
    2166
    od mk2442 Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 23:56

Zpět na “Problémy s hardwarem”